Notícies

Totes les notícies

Elsa Artadi: “Junts per Catalunya és la candidatura per vèncer a les urnes el tripartit del 155”

Candidatura molt transversal i reflex de la transversalitat de la nostra societat“. Així ha definit Elsa Artadi, directora de campanya, la candidatura de Junts per Catalunya durant l’acte de presentació de la llista per Barcelona a les eleccions del 21 de desembre. Una llista formada per candidats, en la majoria dels casos, provinents dels àmbits social, econòmic, acadèmic, mèdic, universitari, gastronòmic, cultural… i que avui han exposat els seus motius per haver decidit formar part de la candidatura de JuntsXCat.

Després de recordar l’excepcionalitat d’aquesta campanya, amb uns candidats que són a l’exili i altres a la presó, Artadi ha afirmat que “aquesta és una candidatura guanyadora per vèncer, a les urnes, el tripartit del 155, per restaurar la democràcia, per restaurar el president i les institucions i per eliminar d’una vegada el 155“. Un article, el 155, que segons Artadi “és Mariano Rajoy, els seus còmplices i les seves marques blanques a Catalunya – Ciutadans i el PSC, que sembla que li han donat poder absolut perquè faci el que vulgui amb Catalunya“.

Una realitat que es pot constatar dia rere dia i que té com a darrer exemple la sentència de la Sixena: “El 155 té conseqüències com aquesta i en tindrà moltes més; perquè després d’això vindrà l’escola catalana, els mitjans de comunicació, els Mossos… això és una intervenció en tota regla“. I ha recordat que el 155 “és la negació del nosaltres decidim; és una carta blanca a fer amb Catalunya el que vulguin: que no es faci el Corredor del Mediterrani; que l’aeroport no pugui complir amb els seus serveis per falta de personal…“.

És en aquest sentit que la candidata i directora de campanya ha dit que les pròximes eleccions “interpel·len tots els demòcrates, també per tant al votant tradicional del PSC que el dia 1 també va anar a votar“.

Els candidats, compromesos amb el president i amb el país.

L’acte de presentació s’ha celebrat a l’Edifici del rellotge de l’Escola Industrial, un espai que el passat 1 d’octubre va ser escenari de la repressió policial “contra persones que només intentaven anar a votar” i que davant la situació “la gent es va quedar, es va organitzar i va resistir, aquest va ser un dels molts exemples de pacifisme i determinació del poble català, aquell dia“, ha dit Elsa Artadi.

Artadi ha tingut un record per als candidats que privats de llibertat i ha afirmat que malgrat tot, “la seva força ens arriba“. I ha especificat que Jordi Sánchez “n’és un exemple i el trobem a faltar molt. Sort que ell ens segueix enviant el seu missatge de determinació. La seva força ens acompanya cada dia, en cada acte“.

Per la seva part, el candidat i cuiner Fermí Puig, ha explicat que “davant l’exemple de tanta gent que ha estat al capdavant de manera pacífica i constant defensant el dret de Catalunya a l’autodeterminació i que ara són a la presó, no podíem restar indiferents a la crida que ens va fer el president Puigdemont“.

La candidata i historiadora, Aurora Madaula, ha exposat que “sóc d’esquerres i independentista i vull acompanyar el president en el camí per desenvolupar la República, per recuperar la legalitat catalana, per alliberar els presos i perquè puguin tornar els qui són a l’exili.

El doctor en medicina i epidemiòleg, Toni Trilla, ha recordat que aquests “són temps difícils i això demana que tots tinguem una actitud positiva i fer un pas endavant. Sortir una mica del dia a dia i per això dono el meu suport a la candidatura i tant jo, com la resta, podem aportar els coneixements dels nostres àmbits“.

El candidat i periodista, Francesc Dalmases, ha dit que aquestes “eleccions són tan excepcionals que ens ha dut a posar-nos en primera línia política. Ja tenim president. Ara ens toca que tothom vagi a votar i poder seguir construint la República.

Isabel Ferrer, responsable de Resiliència Urbana de l’Ajuntament de Barcelona, s’ha sumat a llista “perquè vull posar els coneixements que he adquirit en el meu àmbit d’actuació, a disposició del president del meu país“.

L’historiador i candidat, Quim Torra, ha tingut un record per Patrícia Gabancho i, fent servir paraules de la mateixa periodista, ha assegurat que “el projecte de la independència és l’únic projecte possible i un fet irreversible. Aquesta candidatura està aquí per això. Per impulsar el projecte democràtic que surt de l’1 i del 3 d’octubre i del 27 de setembre.

Finalment, la professora i directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs, ha reafirmat que “surto de la meva zona de confort, la literatura i l’escriptura, per dir que no és normal tenir gent a la presó i a l’exili; que no és normal que el feixisme campi pels nostres carrers, com ho està fent; que tinguem la Generalitat intervinguda; que es qüestionin els mitjans públics, les escoles…“. I ha posat el seu coneixement a disposició de la candidatura.

Darreres notícies

Junts per Catalunya aconsegueix l’aprovació al Congrés de la ‘motxilla austríaca’ per acabar amb la dualitat del mercat de treball

Un error de Podemos permet tirar endavant l’esmena de JxCAT a la comissió de reconstrucció El Congrés ha …

Més informació

La Comissió de Reconstrucció aprova una esmena de Junts per Catalunya perquè les Corporacions Locals puguin utilitzar els superàvits i romanents de tresoreria per la crisi de la Covid-19

Tots els grups excepte el PSOE han donat llum verda a l’esmena, que també inclou la no aplicació …

Més informació

El Parlament insta el Govern a crear un fons extraordinari pel món local per pal·liar els efectes de la Covid-19, a proposta de Junts per Catalunya

Altres propostes de Junts per Catalunya aprovades pel ple també reconeixen la feina de la societat civil i …

Més informació

Segueix-nos