Notícies

Totes les notícies

Elsa Artadi: “El diàleg segueix sent possible, però és incompatible amb la repressió. La violència d’Estat ha de deixar pas a la paraula”

Artadi lamenta que el Parlament no pugui parlar de les qüestions que incomoden Espanya i rebutja l’acció del TC sobre els debats parlamentaris: “no tolerarem que la censura entri en aquesta Cambra”

La diputada de Junts per Catalunya Elsa Artadi ha defensat que el diàleg encara hi té cabuda en un entorn sense repressió ni ingerències judicials: “En un escenari amb presos polítics i exiliats, el diàleg encara segueix sent possible, però és incompatible amb la repressió. La violència d’Estat ha de deixar pas a la paraula”. Ho ha dit al ple del Parlament, durant el debat de la proposta de resolució de resposta a la sentència de l’1 d’octubre promoguda per Junts per Catalunya, ERC i la CUP. Artadi ha denunciat les ingerències de la justícia espanyola en el Parlament de Catalunya, impedint el lliure debat i saltant-se la inviolabilitat i la immunitat parlamentària dels diputats. Reivindiquem el dret a parlar de tot. No es vol que es parli en aquest hemicicle dels temes que incomoden a l’Estat espanyol”, ha dit Artadi, que ha assegurat que són temes de consens entre la ciutadania, com és buscar solucions polítiques, el referèndum i la democràcia com a solució al conflicte entre Catalunya i Espanya o la reprovació de la monarquia. “Prefereixen apagar la paraula i que la presidenta d’aquest Parlament hagi estat condemnada a 11 anys i mig de presó només per permetre debatre en aquesta Cambra”, ha reblat i ha acusat el president en funcions Pedro Sánchez d’aprofitar la reforma del Tribunal Constitucional promoguda pel PP l’any 2015 – i que els socialistes van considerar-la una ingerència a les cambres autonòmiques– per “desnaturalitzar el Parlament i aturar el moviment independentista”.

 

 

D’altra banda, Artadi ha acusat l’Estat d’avantposar el manteniment de la seva unitat a la resolució del conflicte amb Catalunya: “Tenim una justícia que és més espanyola que no pas justícia. Aquesta sentència retalla drets fonamentals de tota la ciutadania, les entitats i moviment socials”. És per això que malgrat tot, la ciutadania estigui compromesa en la defensa de les institucions del país i faci sentir la seva veu mobilitzant-se contra la injustícia de la sentència de l’1 octubre i ha afirmat que el moviment independentista “continuarà determinat fins que es resolgui el conflicte polític”.

 

Recupera la intervenció de la diputada de Junts per Catalunya Elsa Artadi a través del nostre canal de YouTube:

 

 

Les universitats catalanes, un espai de lliure pensament i de defensa de drets, llibertats i la democràcia

La diputada de Junts per Catalunya Anna Geli ha defensat les vagues d’estudiants universitaris que s’han produït com a protesta contra la sentència contra els presos polítics. “La vaga dels estudiants és una conseqüència de la disfunció política que representa no asseure’s a parlar sobre com canalitzar la voluntat de més de 2MILIONS de catalans”, ha dit durant la seva intervenció en una moció – que ha estat rebutjada per la Cambra – en la qual Ciudadanos instava el Govern i el Parlament a condemnar les ocupacions dels campus universitaris i demanava la reprovació de la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón.

 

La televisió pública catalana, de nou en el punt de mira

El diputat de Junts per Catalunya Pep Riera ha lamentat que els socialistes hagin comprat el discurs de Ciudadanos en relació amb la televisió pública de Catalunya. “No trenqui un altre consens, ara sobre els mitjans públics, com també vol fer amb el consens per la immersió lingüística”, ha sentenciat Riera, després de debatre una moció en la qual el PSC demanava la reprovació de l’actual vicepresidenta i presidenta en funcions del Consell de Govern de la CCMA i acusava TV3 de ser una televisió que no és plural i adoctrina. “El que ha canviat és el país, i vostès, ho saben però es neguen a reconèixer aquesta realitat, perquè no els agrada i culpen TV3”, ha conclòs.

 

https://twitter.com/JuntsXCat/status/1199380834362494982?s=20

 

La resposta política dels 2.000 càrrecs electes de Catalunya davant les amenaces de l’Estat espanyol

El diputat de Junts per Catalunya Marc Solsona ha defensat l’Assemblea de Càrrecs Electes com la resposta política consensuada a la sentència de l’1 d’octubre, a les amenaces i propostes d’aplicació de l’article 155, de suspensió del Parlament de Catalunya i la intervenció ‘de facto’ de les institucions. Solsona ha reblat que els 2.000 càrrecs electes que conformen aquest ens “pretenen organitzar-se, articulen una governança per reaccionar en el cas que hi hagi una nova resposta política de l’Estat envers Catalunya”.

 

Recupera la intervenció sencera del diputat de Junts per Catalunya Marc Solsona a través del nostre canal de YouTube:

 

 

Barcelona, 26 de novembre de 2019

Darreres notícies

Els eurodiputats Puigdemont i Comín demanen a la Comissió Europea que actuï per salvar el Delta de l’Ebre

Els eurodiputats de Junts per Catalunya denuncien que Espanya no està aplicant les mesures especials establertes a la …

Més informació

Junts per Catalunya visita la zona de Deltebre devastada pel temporal i proposa la creació d’un ple monogràfic sobre els efectes de Gloria al Delta de l’Ebre

El grup parlamentari reafirma la posició de defensa del president Quim Torra com a diputat del Parlament: “La …

Més informació

Jordi Martí: “l’examen a la seguretat en el primer semestre del nou Govern Colau segueix sent un suspens; el balanç negatiu de l’anterior mandat pesa com una llosa”

El Portaveu del Grup de Junts per Catalunya defensa a la Comissió de Presidència una proposició, aprovada per …

Més informació

Segueix-nos