Notícies

Totes les notícies

Els grups parlamentaris de Junts per Catalunya es reuneixen per encarar el nou curs polític

La gestió de la pandèmia, la situació a les escoles i als centres de salut i el calendari judicial centren la reunió

 

Els grups parlamentaris de Junts per Catalunya al Parlament, al Congrés i al Senat, s’han reunit aquest dimecres al matí per tractar sobre l’inici del nou curs polític emmarcat en el context de la pandèmia de la Covid-19. Els diputats i senadors han destacat la importància que tindrà la gestió de la pandèmia en les properes setmanes i mesos, i especialment, les mesures per assegurar un inici de curs escolar amb garantires, així com el bon funcionament del sistema sanitari i l’assistencial residencial. Igualment, s’han valorat molt positivament la resposta del president Quim Torra i del Govern de Catalunya durant els mesos més durs de la pandèmia.

A la reunió també s’ha posat de manifest la preocupació que, enmig del difícil context de la gestió de la pandèmia, el govern espanyol hagi promogut una retallada de drets i llibertats, així com una retallada de competències a Catalunya. Una actitud que els representants de les tres cambres han considerat que reflecteix l’actitud d’un Govern espanyol tancat al diàleg i amb poca predisposició a seure a una taula per resoldre el conflicte polític amb Catalunya, a parlar del dret d’autodeterminació i de l’amnistia pels presos polítics i exiliats.

 

Un curs polític, de nou, marcat per l’actualitat judicial

En la reunió, també s’ha recordat que el curs polític que comença torna a estar emmarcat en un context de repressió política per part de l’Estat espanyol, amb presos polítics i exiliats, i amb un calendari judicial que posa de manifest, de nou, la causa general contra l’independentisme. Els diputats i senadors han insistit que continua la repressió i la persecució de l’Estat contra el moviment independentista, i s’han encoratjat a seguir lluitant-hi en contra.

També s’ha qüestionat que en ple mes d’agost, l’Estat espanyol hagués col·laborat i avalat la fugida del rei emèrit espanyol, la qual cosa demostra, pels diputats i senadors, la baixa qualitat democràtica d’un Estat, i que la Transició va permetre la continuïtat d’estructures d’herència franquista que perviuen avui dia a tots els estaments estatals. La reunió ha estat presidida pel president de la Generalitat, Quim Torra, acompanyat del president del Grup al Parlament de Catalunya, Albert Batet, i els portaveus del Congrés i el Senat, Laura Borràs i Josep Lluís Cleries. La resta de diputats i senadors de les tres cambres hi ha participat de manera telemàtica.

 

Barcelona, 7 d’agost de 2020

Darreres notícies

Junts per Catalunya no veu en l’indult una solució al conflicte polític sinó l’exercici del dret d’autodeterminació i l’amnistia

Albert Batet: “És insòlit que al segle XXI un president pugui der inhabilitat per defensar la democràcia i …

Més informació

Albert Batet: “La causa contra el president Torra és una nova mostra de la decadència de la democràcia espanyola”  

El president del Grup parlamentari denuncia que la justícia espanyola actuï de forma “desproporcionada, abusiva i amb una …

Més informació

Cleries retreu a Govern espanyol que parli de memòria democràtica i diàleg mentre l’Estat practica persecució política

“Volen reparar el passat fosc de la guerra civil i la dictadura franquista, cosa que és imprescindible, però …

Més informació

Segueix-nos