Notícies

Totes les notícies

El president Puigdemont emplaça la futura presidència del Parlament Europeu a “corregir la deriva de repressió, regressió i limitació democràtica”

El conseller Toni Comín interpel·la l’estat espanyol i li trasllada que “no tenim por, no defallirem fins a poder fer de veu lliure dels pobles d’Europa, d’un poble que lluita per la seva llibertat”

Junts per Catalunya es desplaça fins a Estrasburg per defensar els drets i llibertats dels eurodiputats catalans

Una àmplia delegació de Junts per Catalunya s’ha desplaçat fins al Parlament Europeu, a Estrasburg, per defensar els drets i llibertats del president Carles Puigdemont, el vicepresident Oriol Junqueras i el conseller Toni Comín, eurodiputats catalans electes que avui no han pogut assistir a la sessió constitutiva de la Cambra europea.

En un acte organitzat pel Consell per la República a les portes del Parlament Europeu, el president Puigdemont ha intervingut a través d’un vídeo enregistrat a escassos metres de les institucions europees, ja que no ha pogut accedir-hi per recomanacions del seu equip jurídic que l’ha advertit que no es donaven les condicions suficients per garantir la seva seguretat. Durant la seva intervenció, Puigdemont ha emplaçat la futura nova presidència del Parlament Europeu a “corregir la deriva de repressió, regressió i limitació democràtica” d’aquells que l’han precedida durant la legislatura anterior. “Aquest és un afer que preocupa els més de 500 milions de ciutadans europeus. El Parlament és a temps a demostrar que aquesta és la cambra on els ciutadans europeus volen veure’s representats”, ha reblat.

 

https://twitter.com/JuntsXCat/status/1146043550292959237

 

Puigdemont ha reivindicat el seu dret, i el de la resta d’eurodiputats represaliats, a trepitjar les institucions europees: “Estem lluitant i lluitarem fins al final per ser els vostres representants, perquè això és el que van decidir més de 2,2 milions de persones a les passades eleccions del 26-M”. Finalment, el president ha agraït als assistents que s’hagin desplaçat fins a Estrasburg i els ha traslladat que “sou la prova del seu fracàs i del nostre èxit, que és aconseguir que el Parlament Europeu i l’alta magistratura judicial d’Europa, ara sí, hagin d’intervenir en aquest conflicte”.

 

“Aquest és un afer que preocupa els més de 500 milions de ciutadans europeus. El Parlament és a temps a demostrar que aquesta és la cambra on els ciutadans europeus volen veure’s representats”

 

D’altra banda, el conseller Toni Comín, també ha intervingut en l’acte i ha interpel·lat l’estat espanyol a quiha traslladat que “no tenim por, no defallirem fins a poder fer de veu lliure dels pobles d’Europa, d’un poble que lluita per la seva llibertat”. Comín ha alertat que quan una democràcia està amenaçada, també ho està Europa i és per això que ha defensat la causa catalana com la causa de la democràcia europea: “Aquesta és la causa de la llibertat. Catalunya representa com ningú l’Europa dels valors de la democràcia i llibertat”, que són els valors i la raó de ser de la Unió Europea.

 

https://twitter.com/JuntsXCat/status/1146036267462922240

El president de la Generalitat, Quim Torra, no ha pogut desplaçar-se fins a Estrasburg però ha enviat un missatge gravat que s’ha projectat durant l’acte. En la mateixa línia que el president Puigdemont, Torra ha insistit a Antonio Tajani que “respecti la voluntat del poble de Catalunya, que vetlli pels nostres drets com a ciutadans europeus. Volem que el president Puigdemont, el vicepresident Junqueras i el conseller Toni Comín, siguin eurodiputats”.

 

https://twitter.com/JuntsXCat/status/1146009115090665472

 

També ha intervingut el vicepresident del Parlament, Josep Costa, que ha assegurat que “som aquí per defensar els nostres drets, però també els vostres drets, la vostra representació, la del 50% de població de Catalunya que avui de forma arbitrària, il·legal ha estat impedida de ser al ple constitutiu del Parlament Europeu”. 

Finalment, el portaveu de Junts per Catalunya, Albert Batet, ha reblat que “fins que els tres eurodiputats no siguin dins les institucions europees no es normalitzarà la democràcia. Europa s’hi juga molt i el cas català és un exemple d’avançar en la millora democràtica de les institucions europees”. 

 

https://twitter.com/JuntsXCat/status/1145993042169671682

 

Estrasburg, 2 de juliol de 2019

 


 

Darreres notícies

Junts per Catalunya rebutja la censura i les ingerències judicials al Parlament i reivindica que s’hi pugui parlar del dret d’autodeterminació

La diputada Elsa Artadi ha explicat que s’han presentat quatre esmenes a la proposta de resolució conjunta amb …

Més informació

L’abstenció dels Comuns a la proposta d’Òmnium per revocar l’ús del Palauet Albéniz a la Casa Reial impedeix que s’aprovi la proposició de Junts per Catalunya que ho demanava

La cap del Grup de Junts per Catalunya a Barcelona, Elsa Artadi, defensava aquesta iniciativa a la Comissió …

Més informació

El Govern Colau rebutja la proposta de Junts per Catalunya per impulsar la reforma de La Rambla i manté el bloqueig al projecte

El portaveu del Grup de Junts per Catalunya, Jordi Martí, lamenta el vot contrari de Comuns i PSC …

Més informació

Segueix-nos