Notícies

Totes les notícies

El Parlament valida el decret llei sobre la precontractació del servei dels VTC

El conseller Damià Calvet defensa que amb aquesta iniciativa l’Executiu treballa per “potenciar els estàndards de qualitat laboral, social i ambiental” i es regula a favor dels ciutadans

 

Eduard Pujol sosté que el Govern ha estat “valent” a l’hora d’encarar aquest conflicte i assegura que aquest decret situa sota el mateix paraigua “l’interès general, els nous hàbits i els canvis que ens proposa la tecnologia”  

 

El Parlament de Catalunya ha validat el decret llei que ha presentat el Govern al ple d’aquest dijous al matí que introdueix els 15 minuts de temps de precontractació dels serveis dels VTC. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha reiterat que els VTC “els entenem com un servei de mobilitat més per a la ciutadania, que s’afegeix als del taxis o el transport públic”, i que, per això “s’ha regulat a favor dels ciutadans”. Calvet ha assenyalat que davant la revolució tecnològica que afronta la societat i les administracions, Catalunya rebrà totes aquelles iniciatives d’economia digital aplicades a la mobilitat: “L’única condició és que respectin i, encara millor, potenciïn els nostres estàndards de qualitat laboral, social i ambiental”, ha reblat.

 

Per defensar la posició del grup parlamentari, el portaveu adjunt de Junts per Catalunya, Eduard Pujol, ha qualificat el Govern i l’actuació del departament de “valent” per afrontar un conflicte que és nou i propi del món globalitzat i tecnològicament canviant del segle XXI.  Aquest decret llei “és una bona solució en un temps de canvi. I el canvi no ens ha d’espantar mai”, ha dit i ha afegit que aquest decret situa sota el mateix paraigua “l’interès general i els nous hàbits, les noves formes de vida, els canvis que ens proposa la tecnologia”.

 

Reivindicació dels papers de Salamanca

 

El ple del Parlament ha aprovat la moció impulsada pel grup Parlamentari de Junts per Catalunya sobre la recuperació dels papers de Salamanca. El diputat de Junts per Catalunya, Francesc Ten, ha defensat que la moció pretén instar els actors implicats a seguir treballant pel retorn íntegre dels fons documentals. “Seguirem lluitant per la dignitat, la justícia, la política cultural i el retorn dels papers de Salamanca”, ha conclòs.

 

Reducció del malbaratament alimentari a Catalunya

 

El diputat de Junts per Catalunya Josep Maria Forné ha denunciat que les dades de malbaratament alimentari siguin “escandaloses”, ja que, ha seguit, “cal treballar per a la seva reducció perquè només reduint la meitat dels aliments que llencem, podríem resoldre el problema de la fam a nivell mundial”. Finalment, ha conclòs que la solució no està tant a centrar els esforços en la lluita contra la fam, sinó que cal conscienciar la societat perquè “no malgasti i doni més valor al menjar”.

 

Les tres ‘T’: invertir en talent, tecnologia i més tolerància

 

El diputat de Junts per Catalunya Lluís Font s’ha referit a la teoria de les tres ‘T’, del científic social Richard Florida, per abordar una moció presentada al ple del Parlament sobre polítiques del coneixement a Catalunya. Segons Font, aquesta és una moció que recull molt bé aquestes tres ‘T’: talent, tecnologia i tolerància i ha exposat que cal “facilitar eines per posar al servei del bé comú el talent a Catalunya, que aquestes eines també permetin que la tecnologia sigui un element de governança d’aquest talent, i que fructiferi en un ecosistema que l’ajudi”.

 

La sostenibilitat del sector del turisme

 

El diputat de Junts per Catalunya Ferran Roquer ha defensat que cal fer front a la indústria del turisme que cada vegada és més complexa i sofisticada en la seva gestió. Roquer ha assegurat que cal desenvolupar el programa de Qualitat Turística de Catalunya per fer front a les desigualtats laborals i és urgent que “s’adeqüi el marc normatiu que elimini càrregues i barreres d’entrada al mercat turístic”, i ha seguit, assegurant que cal millorar les condicions competitives.

 

 

 

Barcelona, 28 de febrer de 2019

Darreres notícies

Borràs: “El sentit del vot a la investidura vindrà determinat per la proposta que hem de votar, que no sabem encara si és un govern del PSOE en coalició amb Podemos o en solitari”

La portaveu de JxCat al Congrés ha dit que escoltaran “amb atenció” el discurs de Pedro Sánchez i …

Més informació

Martí acusa el grup de C’s d’incompetència, mala fe i desconeixement del marc legal quan demana a l’Ajuntament la suspensió de Forn com a regidor

El regidor Jordi Martí afirma que el president del grup de Junts per Catalunya té els seus drets …

Més informació

Junts per Catalunya considera un “escàndol d’abast nacional i internacional” les últimes informacions sobre els atemptats del 17A i exigeix transparència i màxima informació al govern espanyol

El president de la Comissió d’investigació, Jordi Munell, torna a demanar que compareguin els 15 responsables de l’Estat …

Més informació

Segueix-nos

Fes-te voluntari

Inscriu-te per sumar-te a la llista de Junts per Catalunya.

Et mantindrem informat de les nostres activitats per correu electrònic.
Hi ha hagut un error en processar la vostra petició. Torneu-ho a intentar més tard.