Notícies

Totes les notícies

El Parlament ratifica Quim Torra com a diputat i president de la Generalitat de Catalunya

Albert Batet acusa la JEC de voler perpetrar una “agressió premeditada a la sobirania del Parlament” i assegura que no es reconeix els efectes que pugui tenir la resolució de l’organisme electoral espanyol

Gemma Geis: “Som aquí per rebutjar la resolució de la Junta Electoral Central perquè és un cop d’estat a les institucions catalanes”

 

Ple del Parlament (5-1-2020)

 

 

El Parlament de Catalunya ha ratificat el suport al president de la Generalitat, Quim Torra, durant el ple extraordinari que s’ha celebrat aquest dissabte al Parlament. Junts per Catalunya ha presentat una proposta de resolució conjunta amb el grup republicà i la CUP. El text aprovat qualifica de cop d’estat l’intent de la Junta Electoral Central d’inhabilitar el president Torra, rebutja la resolució i acorda presentar tots els recursos judicials oportuns davant d’aquesta vulneració de drets. Igualment ratifica el president Quim Torra com a diputat i president de la Generalitat i es reitera que el seu Reglament és l’únic que pot alterar la composició del Parlament.

Amb l’aprovació del text, es dona suport als eurodiputats Carles Puigdemont, Oriol Junqueras i Toni Comin, i es denuncia el fet que no s’apliqui la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea. La proposta de resolució també denúncia l’existència d’una causa general contra l’independentisme i exigeix la fi de la repressió, el reconeixement del dret a l’autodeterminació del poble de Catalunya, l’amnistia pels presos i preses, el lliure retorn dels exiliats.

La portaveu adjunta de Junts per Catalunya, Gemma Geis, ha defensat el text presentat “per rebutjar la resolució de la Junta Electoral Central perquè és un cop d’estat a les institucions catalanes”. En aquest sentit ha assegurat que des de Junts per Catalunya “ens plantem per protegir la màxima institució del país: la presidència de la Generalitat”. És per això que ha exigit la fi de la repressió, el reconeixement del dret a l’autodeterminació del poble de Catalunya i l’amnistia pels presos i preses polítiques i el lliure retorn dels exiliats. “Per dignitat, per respecte a les institucions, per respecte als ciutadans i a les ciutadanes d’aquest país. Pel passat, pel present i pel futur, rebutgem l’intent d’inhabilitació del president Quim Torra”, ha conclòs.

 

 

Recupera la intervenció de la portaveu adjunta de Junts per Catalunya, Gemma Geis, a través del nostre canal de YouTube:

 

 

Agressió a la sobirania del Parlament

D’altra banda, el president de Junts per Catalunya, Albert Batet, també ha intervingut durant el ple extraordinari i ha instat el Parlament a “plantar-se” i defensar la presidència de la Generalitat de Catalunya perquè està en joc “la democràcia, els drets, la llibertat i la dignitat de les nostres institucions”. “No reconeixem els efectes que pugui tenir la Junta Electoral espanyola envers l’alteració i composició d’aquest Parlament o la presidència de la Generalitat”, ha dit, i ha assegurat que “només els parlaments escullen els presidents de la Generalitat, mai un òrgan administratiu de l’estat com és la Junta electoral Central”. “És un atropellament a la democràcia i una interferència a la sobirania del poble de Catalunya expressada al Parlament”, ha conclòs, i ha assegurat que ahir va perpetrar una nova aplicació del 155 per la porta del darrera. “Una agressió premeditada a la sobirania d’aquesta Cambra”, ha conclòs finalment.

 

 

Recupera la intervenció del president del grup parlamentari de Junts per Catalunya al Parlament, Albert Batet, a través del nostre canal de YouTube:

 

 

Al seu torn de rèplica, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha reblat que es deu al Parlament com a representació de la sobirania del poble de Catalunya. “Va ser aquesta cambra qui em va investir President. I tan sols reconec a aquesta cambra la capacitat de retirar-me la confiança que em va fe”, ha dit. És per això que ha sentenciat que si la Cambra refusa la resolució de la Junta Electoral i no aplica la destitució, “jo continuaré essent President de Catalunya i diputat”. En aquest sentit, el president també ha assegurat que cal “plantar-se, dir prou a la degradació política d’aquest Parlament, de defensar la sobirania de la cambra i la inviolabilitat dels seus membres. Ara és el moment de reforçar les institucions. I això vol dir que cal defensar”. Finalment, el president Torra ha dit que “ja n’hi ha prou de tribunals i juntes que volen fer política. I ja n’hi ha prou que alguns polítics i partits els utilitzin la justícia per aconseguir aquells objectius que no han estat capaços d’aconseguir amb la paraula, l’argument i el vot”.

 

 

Recupera la intervenció del president de la Generalitat, Quim Torra, a través del nostre canal de YouTube:

 

 

Barcelona, 4 de gener de 2020


 

Darreres notícies

Albert Batet: “Això no va d’un decret o una decisió del TSJC. Va de defensar la salut dels catalans i la democràcia”

Francesc de Dalmases reconeix la gestió d’Interior amb els confinaments del Ripollès i la Cerdanya, però reconeix que …

Més informació

Albert Batet: “Mentre els estats europeus aboquen més recursos i ajudes, apliquen moratòries i excepcions, l’estat espanyol s’amaga darrera la bandera i les vacunes i no assumeix responsabilitats”

El president del grup parlamentari ha emplaçat les forces polítiques que tenen representació a Madrid que reclamin els …

Més informació

Junts per Catalunya insisteix que la Llei Celaá no blinda el català a les escoles

La senadora Assumpció Castellví critica “les presses” del Govern espanyol per aprovar la nova Llei Educativa “sense poder-hi …

Més informació

Segueix-nos