Notícies

Totes les notícies

El Parlament de Catalunya crea una comissió d’estudi de la seguretat del sector de la petroquímica després de l’accident a Tarragona

Glòria Freixa: “Estem treballant per un canvi cultural de l’administració, es tracta no només d’un ús de les tecnologies sinó d’una revolució per a les persones”

Ple del Parlament (13-2-2020)

La diputada de Junts per Catalunya Teresa Pallarès ha celebrat que el ple del Parlament de Catalunya hagi aprovat per unanimitat crear una comissió d’estudi de la seguretat del sector de la petroquímica a Tarragona que permetrà “donar una resposta al sector i a la ciutadania”. L’objectiu de la comissió és conèixer el que va succeir durant l’emergència, depurar responsabilitats i estudiar les actuacions necessàries per garantir plenament la seguretat ambiental, industrial i laboral una informació adequada a la població i les mesures de control ambiental.

Pallarès ha subratllat que el sector suposa prop del 30% del PIB de Tarragona i que ocupa bona part de la població del territori. “Hem de creure en el rigor i la responsabilitat i treballar de forma transparent”, ha dit per saber què va passar i garantir la sostenibilitat laboral, social, econòmica i mediambiental de la indústria. “Qualsevol indústria, a qualsevol punt de Catalunya, no pot tirar endavant si no estem alineats amb els objectius de desenvolupament sostenible de la Unió Europea”. La diputada del camp de Tarragona també ha celebrat que el Govern de Catalunya s’hagi personat com a acusació, “perquè té la responsabilitat de conèixer si s’han assumit totes els requisits respecte salut i prevenció de riscos laborals”.

 

 

Una administració digital

La diputada de Junts per Catalunya Glòria Freixa ha parlat de l’aposta del Govern cap a una administració digital que ens ha de portar a noves maneres de treballar, a noves maneres de relacionar-nos amb el ciutadà amb l’objectiu d’assolir un model de prestació de serveis diferent, basat en una relació ciutadà-administració més propera, fàcil, comprensible, proactiva i personalitzada. “S’està treballant decididament perquè les administracions públiques puguin gestionar els serveis públics de manera que donin resposta a les necessitats d’una ciutadania digitalment apoderada. Tecnologia per posar persones al centre”, ha dit. Glòria ha glosat els beneficis d’una administració digital, com són la simplificació de tràmits, la rapidesa i agilitat  en obtenir el servei que sol·licita i el control, perquè el ciutadà pot fer seguiment dels tràmits. “Estem treballant per un canvi cultural de l’administració, es tracta no només d’un ús de les tecnologies sinó d’una revolució per a les persones”, ha conclòs.

Al seu torn de rèplica, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha afirmat que el model d’administració digital i governança del Govern de Catalunya està integrat en 4 àmbits: processos, dades, persones, tecnologia. “Valor afegit per als ciutadans, gràcies a la tecnologia, i per aconseguir-ho cal que els nostres treballadors siguin motors de canvi i gestors de l’administració de futur, que ha de ser pionera, proactiva, i utilitzar la tecnologia per oferir serveis de qualitat i posar les persones al centre”, ha dit.

 

Recupera la intervenció de la diputada Teresa Pallarès a través del nostre canal de YouTube:

 

Barcelona, 13 de febrer de 2020


 

Darreres notícies

Junts per Catalunya no veu en l’indult una solució al conflicte polític sinó l’exercici del dret d’autodeterminació i l’amnistia

Albert Batet: “És insòlit que al segle XXI un president pugui der inhabilitat per defensar la democràcia i …

Més informació

Albert Batet: “La causa contra el president Torra és una nova mostra de la decadència de la democràcia espanyola”  

El president del Grup parlamentari denuncia que la justícia espanyola actuï de forma “desproporcionada, abusiva i amb una …

Més informació

Cleries retreu a Govern espanyol que parli de memòria democràtica i diàleg mentre l’Estat practica persecució política

“Volen reparar el passat fosc de la guerra civil i la dictadura franquista, cosa que és imprescindible, però …

Més informació

Segueix-nos