Notícies

Totes les notícies

El Parlament constitueix la ponència conjunta per elaborar la proposta de reforma del Reglament

El vicepresident Josep Costa celebra que es posi en marxa aquesta ponència que servirà per modernitzar el Parlament i defensar els drets dels diputats

El Parlament de Catalunya ha constituït aquest divendres al migdia la ponència conjunta que ha de server per elaborar una proposta de reforma del Reglament de la cambra. El vicepresident primer, Josep Costa, ha explicat que aquesta ponència és un projecte “important i estratègic de legislatura” que pretén principalment modernitzar el Parlament -especialment pel que fa als procediments i a la incorporació de l’ús de les noves tecnologies; assegurar la sobirania del Parlament i els mecanismes per preservar els drets dels diputats i la voluntat popular; així com garantir la paritat en els òrgans rectors de la cambra.

Costa també ha recordat que el grup parlamentari de Junts per Catalunya va impulsar la reforma de la llei de Presidència per incorporar nous supòsits d’investidura i ha apuntat que també es promourà a través de la reforma del Reglament. “Tot això no és específic per a cap candidat, ni nom concret, tot i que és evident que nosaltres volem fer la investidura del president Puigdemont” ha apuntat Costa que ha remarcat que “és una propostaque va en la línia de garantir l’autonomia parlamentària, els drets dels diputats i el respecte dels resultats electorals”. Està previst que la propera reunió es realitzi l’1 de febrer, en la qual s’espera que els grups aportin les seves propostes de reforma del Reglament per elaborar el pla de treball.

 

Sense democràcia a Catalunya, no hi ha democràcia a Espanya

Preguntat pel fet que l’Assemblea d’Extremadura ha aprovat aplicar un nou 155 a Catalunya, el vicepresident ha reivindicat la sobirania i el dret a l’autodeterminació de Catalunya  i ha reblat que “aplicar el 155 de forma indefinida, com alguns proposen, no és suspendre l’autonomia de Catalunya, és suspendre la democràcia”. En aquesta línia, Costa ha assegurat que la immensa majoria de catalans no acceptaran estar privats d’autonomia i ha emplaçat l’estat espanyol a reflexionar sobre les conseqüències d’aquesta aplicació: “sense democràcia i autonomia a Catalunya, no hi ha democràcia a Espanya”, ha conclòs.

 

Barcelona, 18 de gener de 2019

Darreres notícies

President Puigdemont: “Fem de cada urna un 1 d’Octubre, i omplim-les amb el vot a Junts per Catalunya”

El president Torra reivindica JxCat com els del “sí al diàleg, sí a l’esperit de l’1 d’Octubre i …

Més informació

Laura Borràs: “Cal passar de símbols a accions. Volem legislar en matèria de violència masclista des del Parlament i que les mesures es puguin aplicar”

La número dos de Junts per Catalunya el 28-A ha denunciat que les tres dones mortes per violència …

Més informació

Junts per Catalunya recorda els presos polítics i exiliats durant la diada de Sant Jordi

Laura Borràs apel·la al pacifisme de la jornada i convida Pedro Sánchez a participar a la festa “del …

Més informació

Segueix-nos

Fes-te voluntari

Inscriu-te per sumar-te a la llista de Junts per Catalunya.

Et mantindrem informat de les nostres activitats per correu electrònic.
Hi ha hagut un error en processar la vostra petició. Torneu-ho a intentar més tard.