Notícies

Totes les notícies

El Parlament celebra un ple de dones amb diputades i representants d’entitats feministes en favor d’una societat més justa, diversa i igualitària

Anna Geli reivindica “posar la mirada femenina en la transversalitat de les nostres vides professionals, personals i socials” i reclama incidir en la transversalitat de gènere i abordar totes les violències masclistes i lgtbifòbiques”

El Parlament de Catalunya i el Consell Nacional de les Dones de Catalunya han organitzat un ple amb 135 dones que han omplert els escons de la Cambra, 60 diputades de la legislatura d’enguany i 75 membres d’entitats feministes que s’han sumat a aquesta iniciativa. A més, també ha comptat amb una tribuna d’honor, on hi han assistit dones del cos d’emergències i forces de seguretat, exdiputades i familiars dels presos polítics, entre d’altres, conformant un total de 156 dones assistents, que s’han conjurat a construir, “entre totes les dones, nous espais per a transformar la nostra societat en una societat més justa, diversa i igualitària”.

La diputada de Junts per Catalunya Anna Geli ha format part de l’equip de coordinació del ple, que ha estat fruit de la feina realitzada per les diputades i les entitats implicades en aquesta iniciativa  a través  de sis grups de treball: Drets humans de les dones, dret a l’educació i la cultura, drets laborals i econòmics, dret a al participació social i política, salut i drets sexuals i reproductius i dret de les dones i les nenes a viure lliures de violències masclistes.

 

“Aquest ple ha de servir per generar més consciència, més sororitat i més generositat en totes les direccions possibles”

 

Durant el seu discurs, Geli ha reivindicat “posar la mirada femenina en la transversalitat de les nostres vides professionals, personals i socials”. És per això, que s’ha mostrat convençuda que aquest ple ha de servir per “generar més consciència, més sororitat i més generositat en totes les direccions possibles”, per tal de garantir una bona entesa entre els diferents actors implicats en aquesta lluita: el Govern, el Parlament, les entitats i les associacions. En aquest sentit, Geli ha proposat la convocatòria d’un ple monogràfic “amb conseqüències reals que ens ajudi a caminar endavant i que eviti caure en simbolismes, fotografies o grans proclames que no portin enlloc”.

Així s’hi ha referit la diputada, que ha reclamat el “nostre dret a viure lliures de violències”. Per això, ha considerat que cal incidir en la transversalitat de gènere, en la coeducació, superar el sostre de vidre o la bretxa salarial, promoure les llistes cremallera, incidir en les mesures efectives de conciliació o l’abordatge de totes i cadascuna de les violències masclistes i lgtbifòbiques.

El ple ha volgut recordar també les dones que estan sent doblement discriminades i represaliades, pel fet de ser dones i “per defensar allò que creien millor per la societat, uns drets polítics i socials de totes i de tots els ciutadans de la gran Catalunya i d’Europa”: Carme Forcadell, Dolors Bassa, Clara Ponsatí, Meritxell Serret, Anna Gabriel, Marta Rovira, Ramona Barrufet, Meritxell Borràs i Anna Simó.

 

https://twitter.com/JuntsXCat/status/1145740958237155330

 

Barcelona, 1 de juliol de 2019

 


 

Darreres notícies

Junts per Catalunya rebutja la censura i les ingerències judicials al Parlament i reivindica que s’hi pugui parlar del dret d’autodeterminació

La diputada Elsa Artadi ha explicat que s’han presentat quatre esmenes a la proposta de resolució conjunta amb …

Més informació

L’abstenció dels Comuns a la proposta d’Òmnium per revocar l’ús del Palauet Albéniz a la Casa Reial impedeix que s’aprovi la proposició de Junts per Catalunya que ho demanava

La cap del Grup de Junts per Catalunya a Barcelona, Elsa Artadi, defensava aquesta iniciativa a la Comissió …

Més informació

El Govern Colau rebutja la proposta de Junts per Catalunya per impulsar la reforma de La Rambla i manté el bloqueig al projecte

El portaveu del Grup de Junts per Catalunya, Jordi Martí, lamenta el vot contrari de Comuns i PSC …

Més informació

Segueix-nos