Notícies

Totes les notícies

El Parlament aprova una moció de Junts per Catalunya sobre les actituds negacionistes que posen en perill els drets de les dones

Aurora Madaula: “La manada té moltes formes i de vegades és el sistema. Ens volem lliures, vives i sense por”

Josep Costa emplaça la majoria independentista a trobar-se en un escenari per avançar i fer efectiva la República: “Tenim davant un estat poderós, però la democràcia és encara més poderosa”


La diputada de Junts per Catalunya, Aurora Madaula, ha denunciat la regressió dels drets i llibertat de les dones i ha recordat les darreres agressions de violència masclista a Catalunya. La moció instava el Parlament a rebutjar qualsevol posicionament o pacte amb partits que plategin la supressió o reducció de mesures de protecció dels drets de les dones, així com es comprometi a defensar els moviments feministes davant l’auge de l’extrema dreta. “La manada té moltes formes i de vegades la manada és el sistema”, ha dit Madaula, que ha seguit denunciant que des de la política hi ha qui es dedica a qüestionar les denúncies, a menystenir les agressions i a posar en dubte les lleis de protecció contra la violència masclista i ha lamentat que el grup de Ciudadanos “pacti amb aquests grups i vagi a manifestacions de bracet seu”.

 

La democràcia és la millor solució contra la repressió

El vicepresident del Parlament, Josep Costa, ha emplaçat la a majoria independentista del Parlament a trobar-se en un espai per poder avançar i fer efectiva la República: “Som fills de la unitat que va fer possible l’1 d’octubre”. En aquesta línia, Costa ha assegurat que malgrat que Catalunya tingui al davant un adversari poderós com l’estat espanyol, “la democràcia és més poderosa”.

Finalment, el vicepresident del Parlament ha assegurat que “nosaltres no renunciarem a cap via, ni al dret a l’autodeterminació, la plenitud de la sobirania i la República” i ha assegurat que això obliga l’estat espanyol i Catalunya a emprendre un diàleg per donar una sortida a les reivindicacions polítiques. “Sabem que l’estat espanyol no dialoga, sabem que les ofertes de diàleg de Pedro Sánchez no s’aguanten per enlloc, però per nosaltres té sentit aquest diàleg i això explica perquè sempre som els últims d’aixecar-nos de la taula de negociació”, ha conclòs finalment.

 

La repressió a Catalunya

D’altra banda, la diputada Anna Tarrés ha defensat la posició del grup parlamentari en relació amb una moció de Ciudadanos, a qui ha acusat de voler tergiversar la realitat amb un text on es parlava de “greus delictes o fractura de l’ordre constitucional”, però també es referien a Catalunya com “un règim autoritari de tall ultranacionalista, populista, antiespanyol i antieuropeu”. En aquesta línia, Tarrés ha assegurat que qui vulnera els drets civils i polítics a Catalunya és l’estat espanyol, amb l’exili i la presó dels líders independentistes, i ha seguit lamentant que la repressió s’aplica a un poble que busca la llibertat.

 

Barcelona, 7 de febrer de 2019

Darreres notícies

President Puigdemont: “Fem de cada urna un 1 d’Octubre, i omplim-les amb el vot a Junts per Catalunya”

El president Torra reivindica JxCat com els del “sí al diàleg, sí a l’esperit de l’1 d’Octubre i …

Més informació

Laura Borràs: “Cal passar de símbols a accions. Volem legislar en matèria de violència masclista des del Parlament i que les mesures es puguin aplicar”

La número dos de Junts per Catalunya el 28-A ha denunciat que les tres dones mortes per violència …

Més informació

Junts per Catalunya recorda els presos polítics i exiliats durant la diada de Sant Jordi

Laura Borràs apel·la al pacifisme de la jornada i convida Pedro Sánchez a participar a la festa “del …

Més informació

Segueix-nos

Fes-te voluntari

Inscriu-te per sumar-te a la llista de Junts per Catalunya.

Et mantindrem informat de les nostres activitats per correu electrònic.
Hi ha hagut un error en processar la vostra petició. Torneu-ho a intentar més tard.