Notícies

Totes les notícies

El Parlament aprova per unanimitat una moció sobre el desplegament de la fibra òptica al territori, proposada per Junts per Catalunya

Els diputats Jordi Turull, Josep Rull i Jordi Sànchez s’han acomiadat dels diputats del Parlament a través d’una carta, després de renunciar a l’acta de diputats: “El nostre compromís segueix intacte”

El Parlament de Catalunya ha aprovat per unanimitat una moció sobre el desplegament de la fibra òptica, proposada pel grup parlamentari de Junts per Catalunya. La moció insta el Govern de la Generalitat a seguir amb el desplegament de la xarxa de fibra òptica al llarg del territori amb l’objectiu d’arribar a totes les capitals de comarca el 2020 i als municipis de més de 50 habitants l’any 2023.

El text també preveu impulsar mesures per fomentar el desplegament de xarxes 5G arreu del país, orientades a prestar serveis de connectivitat intel·ligents. El diputat de Junts per Catalunya Marc Solsona ha destacat que és una planificació que pretén millorar la competitivitat del país, lluitar contra la despoblació i apostar per l’equilibri territorial i la cohesió social. Solsona ha explicat a la Cambra la voluntat de buscar nous models de governança arreu del territori, però per fer-ho, és important “estar ben enxarxats a través de la tecnologia”.

Lectura de les cartes de renúncia dels diputats Jordi Turull, Josep Rull i Jordi Sànchez

Els diputats de Junts per Catalunya, Jordi Turull, Josep Rull i Jordi Sànchez, han intervingut al ple del Parlament d’aquest dijous a través de la lectura de les seves cartes de renúncia a l’acta de diputats, que es van fer públiques la setmana passada, després de ser escollits membres de les corts espanyoles. La diputada Mònica Sales ha estat l’encarregada de traslladar a la Cambra les paraules de Josep Rull: “Mantinc amb més determinació que mai aquest ideal compartit, des d’una profunda radicalitat i respecte democràtics. Ha estat un privilegi immens servir aquest poble com a diputat del Parlament”.

 

https://twitter.com/JuntsXCat/status/1134069311558094850

 

D’altra banda, el portaveu de Junts per Catalunya, Albert Batet, ha llegit les paraules de Jordi Sànchez: “M’acomiado amb el desig que la voluntat del poble expressada a les urnes pugui portar-se a la pràctica, que mai més sigui perseguida ni reprimida i que ningú entri a la presó per haver defensat el dret de reunió i un referèndum d’autodeterminació”.

 

https://twitter.com/JuntsXCat/status/1134071782246367233

 

Finalment, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha llegit les paraules de Jordi Turull: “Deixo de ser diputat del Parlament, però la meva lleialtat a aquesta a cambra i el meu compromís seguirà essent intacte, així com el meu activisme polític, des d’allà on em porti la vida, per assolir de manera pacífica i democràtica la independència de Catalunya”.

 

https://twitter.com/JuntsXCat/status/1134073576003375104

 

Les creus de Sant Jordi, un premi polièdric

El Parlament ha rebutjat la moció del Partit Popular que pretenia instar el Govern a aprovar un reglament que reguli la concessió dels premis i condecoracions de la Generalitat. Una moció que el portaveu adjunt de Junts per Catalunya, Eduard Pujol, ha assegurat, pretenia “convertir les medalles d’or de la Generalitat com a premi d’aquells que recitin amb més devoció l’article 2 de la Constitució espanyola”. “Si la seva idea de creus de Sant Jordi és crear un marc normatiu per condecorar els policies de l’1 d’octubre; els jutges Marchena o Llarena; o el rei del 155, no comptin amb nosaltres”, ha reblat.

La vulneració del vot dels ciutadans a l’estranger

Després de la finalització del cicle electoral que ha marcat el final del 2018 i els primers mesos del 2019, el ple del Parlament ha debatut sobre el que es coneix com el ‘vot pregat’, que obliga els residents a l’estranger a demanar la documentació en paper i per correu per poder votar. La moció insta el Govern a engegar altres fórmules de sufragi com el vot electrònic. El diputat de Junts per Catalunya, Francesc de Dalmases, ha denunciat les dificultats que alguns residents a l’estranger han patit aquestes darreres eleccions i ha remarcat que cal preservar el vot, “perquè quan respectem i promovem principis democràtics essencials, hi guanyem tots”. També ha aprofitat per denunciar que “el bloc del 155 hagi enviat una carta al president del Parlament Europeu perquè acrediti qui pot ser diputat o no. Però a l’Europa lliure qui acredita són els centenars de milers de vots”.

 

Barcelona, 30 de maig de 2019

Darreres notícies

Albert Batet: “El petit comerç s’ha d’adaptar a les noves tecnologies per poder arribar als seus clients com ho han fet en alguns municipis durant el confinament”

El president del Grup parlamentari de Junts per Catalunya i la portaveu adjunta, Gemma Geis, visiten Ripoll per …

Més informació

Comunicat en relació amb l’anunci del tancament de les plantes de la multinacional Nissan a Catalunya

Davant de la decisió de la multinacional automobilística Nissan de cessament de l’activitat industrial de les plantes ubicades …

Més informació

Junts per Catalunya demana explicacions al Govern espanyol pel tancament de Nissan a Catalunya

Reclama la compareixença de la ministra d’Indústria al Congrés i al Senat perquè expliqui quins plans té l’Executiu …

Més informació

Segueix-nos