Notícies

Totes les notícies

El Parlament acorda interposar un recurs al Tribunal Suprem contra la decisió de la JEC de retirar l’acta de diputat al president Torra

Junts per Catalunya demana una major protecció dels alteradors de corrupció, el respecte a la presumpció d’innocència i una major independència del poder judicial

El ple del Parlament ha aprovat la decisió de la Mesa d’interposar un recurs al Tribunal Suprem contra l’acord de la JEC que retira l’acta de diputat al president Quim Torra. El diputat de Junts per Catalunya i vicepresident del Parlament, Josep Costa, ha lamentat que dirigents polítics, com l’eurodiputada Clara Ponsatí, o el president Quim Torra, siguin víctimes de la “pulsió colpista” de l’estat espanyol i la persecució que pateixen per part dels estaments judicials i polítics espanyols. Per això, ha celebrat que el Parlament hagi decidit defensar i fer valer els drets i llibertats de la Cambra i de la ciutadania de Catalunya: “És un recurs per defensar les institucions del país, per defensar el Reglament del Parlament i la sobirania de tots i cadascun dels catalans”. En aquest sentit, el vicepresident del Parlament ha defensat la condició de diputat del president Torra: “Considerem que ho ha de seguir sent, és el president i només pot deixar de ser-ho per decisió del Parlament o del poble de Catalunya. Per tant, fermesa política, estratègia jurídica, i mirant de defensar sempre la sobirania del Parlament i del poble de Catalunya”.

Recupera la intervenció del vicepresident del Parlament i diputat de Junts per Catalunya Josep Costa a través del nostre canal de YouTube:

Una justícia independent i respecte a la presumpció d’innocència

El ple del Parlament ha celebrat una sessió monogràfica centrada en la corrupció a Catalunya, a proposta del grup parlamentari de Ciudadanos. El diputat de Junts per Catalunya Lluís Guinó ha traslladat a la Cambra que cal una estratègia global per combatre la corrupció que necessàriament passi per la voluntat política de lluitar contra aquestes pràctiques; fomentar l’accés a l’administració pública a través de fonaments meritocràtics, objectius i imparcials, i el control en el retiment de comtes i la contractació públiques. Una tasca que ha reivindicat que es pot fer també des del Parlament: “Hem de crear mecanismes de bons codis de conducta, de bones pràctiques i bona governança”.

En aquest sentit, també ha reivindicat un poder judicial independent i imparcial, “que el CGPJ no estigui condicionat per la política, perquè és un mecanisme potencialment de corrupció”, ha dit. “Hem de poder confiar en la justícia i podem tenir dubtes en els darrers temps de com funciona. No ens poden llençar el codi penal de l’enemic a tots aquells que dissentim de postulats polítics. Tenim dret a una justícia justa”, ha conclòs.

Finalment, Guinó s’ha adreçat a la Cambra per  demanar el respecte per la presumpció d’innocència i la protecció dels alertadors de corrupció: “S’han de protegir els alertadors. No es poden acceptar cap tipus de pressió cap a aquestes persones, que de forma objectiva i seriosa plantegen dubtes respecte a determinades polítiques”, ha conclòs finalment.

 

Barcelona, 5 de febrer de 2020


 

Darreres notícies

Junts per Catalunya reclama al Govern espanyol que prohibeixi l’ús de pilotes de goma per part de les forces i cossos de seguretat de l’Estat

Els grups parlamentaris de Junts per Catalunya al Congrés i al Senat volen obrir el debat sobre l’ús …

Més informació

Declaració Institucional en defensa de la salut sexual com a part integrant dels drets humans fonamentals i com a contribució a una societat més justa per a totes les persones.

DECLARACIÓ INSTITUCIONAL El dia 14 febrer commemorem el dia Europeu de la Salut sexual. Des de l’any 2003, …

Més informació

Junts per Catalunya exigeix al senador de Vox acusat de violència masclista que entregui la seva acta immediatament

El Grup Parlamentari al Senat no accepta que un presumpte maltractador utilitzi la immunitat parlamentària per a protegir-se …

Més informació

Segueix-nos