Notícies

Totes les notícies

El Govern Colau rebutja la proposta de Junts per Catalunya per impulsar la reforma de La Rambla i manté el bloqueig al projecte

El portaveu del Grup de Junts per Catalunya, Jordi Martí, lamenta el vot contrari de Comuns i PSC i l’abstenció d’ERC que no han permès l’aprovació d’una proposició que instava l’Ajuntament a iniciar les obres el més aviat possible amb el consens dels principals operadors comercials, superar els 4 anys de retard i aturar la degradació d’aquest passeig tan emblemàtic de la ciutat 

 

El Govern municipal que encapçala Ada Colau ha rebutjat avui la proposta del Grup Municipal de Junts per Catalunya a Barcelona per impulsar la reforma de La Rambla i manté així el bloqueig al projecte. El portaveu del Grup de Junts per Catalunya, Jordi Martí, lamenta el vot contrari de Comuns i PSC i l’abstenció d’ERC que no han permès l’aprovació d’una proposició que instava l’Ajuntament a iniciar les obres el més aviat possible amb el consens dels principals operadors comercials, superar els 4 anys de retard i aturar la degradació d’aquest passeig tan emblemàtic de la ciutat.

 

A la Comissió d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat celebrada a l’Ajuntament aquesta tarda, el regidor d’Urbanisme de Junts per Catalunya, Jordi Martí, ha defensat una proposició en relació a la reforma de La Rambla, que ja va presentar divendres passat la cap del grup, Elsa Artadi, en una compareixença a l’emblemàtic passeig amb representants dels Gremi de Restauració, Amics de La Rambla i l’Associació de Venedors de Premsa. Amb aquesta iniciativa Junts per Catalunya ha volgut fer una denúncia de l’endarreriment de més de 4 anys en la modernització de La Rambla provocat pel Govern d’Ada Colau per motius ideològics i que està portant a la seva degradació.

 

La proposició del Grup de Junts per Catalunya reclamava que la Comissió d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat instés el Govern municipal a “treballar conjuntament amb el Gremi de Restauració, els Amics de la Rambla, l’Associació de Venedors de Premsa de La Rambla i d’altres entitats, la definició d’un disseny consensuat de l’avantprojecte de La Rambla i les potencials modificacions del Pla Especial d’Ordenació de La Rambla, per tal d’iniciar el més aviat possible els treballs de reforma”.

 

Jordi Martí ha explicat que “des de l’anterior mandat hem treballat pel futur de la Rambla. La Rambla és l’ànima de la ciutat i el cor del districte de Ciutat Vella. La seva reforma és un deure polític que cal accelerar i fer-ho amb el màxim consens polític i social”. “El projecte de reforma de La Rambla s’hauria d’haver aprovat i iniciat a l’anterior mandat”, ha recordat Martí, “i no va ser així. Ara l’espai està sotmès a una degradació, de la convivència, de l’oferta comercial, de la restauració, d’ordre públic i d’inseguretat”.

 

El portaveu del grup de Junts per Catalunya al Govern municipal “que impulsi de manera decidida la reforma de La Rambla i el seu pla d’urbanització. I que ho faci amb empatia i col·laboració amb tots els operadors comercials i agents implicats”. I també ha advertit que caldrà tenir en compte “un element important, durant el període que durin les obres a La Rambla hauran de preveure mesures acordades amb els operadors per reduir i fer front a l’impacte que pot tenir en els agents que hi conviuen”.

 

No obstant, la proposició de JuntsxCat ha estat rebutjada pels grups del Govern, Comuns i PSC, i amb l’abstenció d’ERC finalment no s’ha aprovat, mantenint-se per tant el bloqueig en la reforma de La Rambla. Jordi Martí ha lamentat les reticències del Govern i, també, l’abstenció d’ERC, “perquè amb aquest projecte no només parlem d’urbanisme, sinó que també parlem de la dinamització de l’economia d’un espai molt emblemàtic de la ciutat”.

 

 

 

Barcelona, 19 de novembre de 2019

Darreres notícies

Junts per Catalunya impulsa la neteja dels solars contigus a l’escola Ferran i Clua per posar fi a la plaga de rates i que es pugui utilitzar amb normalitat el pati

Al Ple del Consell de Districte de Sant Andreu, l’Executiu municipal va acceptar també un altre prec de …

Més informació

Junts per Catalunya torna a apel·lar al mandat democràtic de l’1 d’Octubre a la sessió constitutiva del Congrés i del Senat

Els diputats i senadors de Junts per Catalunya prenen possessió de l’escó a les Corts espanyoles amb la …

Més informació

Junts per Catalunya, Esquerra Republicana i la CUP reclamen al Parlament la llibertat dels presos del 23S

Els tres grups parlamentaris han entrat una proposta de resolució que es debatrà en el ple de la …

Més informació

Segueix-nos