Notícies

Totes les notícies

El Govern Colau accepta el prec de Junts per Catalunya i es compromet a impulsar a un pla de xoc per millorar la situació de la Plaça Castella

La regidora Neus Munté defensa a la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports una iniciativa de Junts per Catalunya que reclama actuar immediatament en aquest espai de Ciutat Vella amb la intervenció de la Guàrdia Urbana, agents cívics, serveis socials i de neteja

 

El Grup Municipal de Junts per Catalunya a Barcelona ha arrencat avui el compromís del Govern que encapçala Ada Colau en relació a la situació de degradació que es viu a la Plaça Castella, i ha acabat acceptant un Prec per impulsar un pla de xoc per millora la seva situació. La regidora Neus Munté ha defensat a la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports d’aquest matí una iniciativa de Junts per Catalunya que reclamava actuar immediatament en aquest espai de Ciutat Vella amb la intervenció de la Guàrdia Urbana, agents cívics, serveis socials i de neteja.

 

A la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports celebrada aquest matí a l’Ajuntament, la regidora de benestar i drets socials del Grup de Junts per Catalunya, Neus Munté, ha defensat un Prec dirigit al Govern d’Ada Colau en relació a la Plaça Castella, al districte de Ciutat Vella. Com ha relatat Munté, la Plaça Castella pateix un greu estat de deixadesa i degradació, amb problemes de brutícia i convivència. La regidora de Junts per Catalunya ha exposat que el govern municipal es coneixedor d’aquesta situació, que ja ve del mandat passat, i que lluny de millorar, empitjora dia a dia. A més, Neus Munté creu que és especialment greu que a la Plaça es trobi un centre educatiu, que en no disposar d’un pati en condicions, ha de fer ús de la plaça com a zona d’esbarjo. La greu situació de la plaça provoca que els infants de l’escola no puguin sortir a jugar.

 

És per aquest motiu que Neus Munté ha defensat un Prec que reclamava al Govern municipal que “presenti, en aquesta mateixa comissió, un pla de xoc immediat per millorar la situació de la Plaça Castella al districte de Ciutat Vella, que contempli intervenció de la Guàrdia Urbana, agents cívics, serveis socials i serveis de neteja, per tal que els veïns puguin gaudir del espai públic i els infants de l’Escola Castella puguin disposar de una estona d’esbarjo a la Plaça”. El Govern Colau, per boca del regidor del districte de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, ha acceptat el Prec de Junts per Catalunya, i s’ha compromès ha impulsar mesures per revertir la situació.

 

Comissió de Seguiment pel 30%

 

D’altra banda, Munté també ha defensat un altre Prec a la Comissió de Drets Socials d’aquest matí, en relació aquest a la proposta de reservar el 30% de les promocions d’habitatge i rehabilitacions de la ciutat per a la construcció d’habitatge protegit, i que es va aprovar definitivament a finals de l’any 2018. Segons dades de la Generalitat de Catalunya, de l’any 2017 al 2018 va augmentar un 60% l’inici de construcció d’habitatge nou a Barcelona. Per contra, en el segon trimestre de 2019 l’inici de nova construcció d’habitatge va caure un 74% a Barcelona respecte l’any anterior. I entre el primer i segon trimestre de 2019, l’obra iniciada ha disminuït un 41%. Neus Munté ha recordat que amb la nova norma, també es va aprovar la creació d’una comissió de seguiment i avaluació per compartir i corregir, si s’escau, les externalitats negatives si aquestes es produïen.

 

A parer del Grup de Junts per Catalunya està clar que aquestes externalitats s’estan produint, i és per aquest motiu que Neus Munté ha defensat un Prec que reclama al Govern d’Ada Colau que “constitueixi de manera urgent la Comissió de Seguiment i Avaluació de la MPGM per l’obtenció d’habitatge de protecció pública en sòl urbà consolidat, tal com va acordar en el Consell Plenari de l’Ajuntament de Barcelona a la sessió del 28 de setembre de 2018”. La regidora d’Habitatge del Govern municipal, Lucia Martín, ha acceptat el Prec i s’ha compromès a constituir  aquesta comissió de seguiment immediatament.

 

 

 

Barcelona, 19 de novembre de 2019

Darreres notícies

Jordi Martí: “l’examen a la seguretat en el primer semestre del nou Govern Colau segueix sent un suspens; el balanç negatiu de l’anterior mandat pesa com una llosa”

El Portaveu del Grup de Junts per Catalunya defensa a la Comissió de Presidència una proposició, aprovada per …

Més informació

JuntsxCat aconsegueix l’acord unànime a l’Ajuntament per instar el Govern Colau a reclamar al de Sánchez la millora integral de Rodalies, i acabar el corredor Mediterrani i els accessos ferroviaris al Port

  El Portaveu del Grup de Junts per Catalunya, Jordi Martí, defensa aquesta Proposició a la Comissió d’Urbanisme …

Més informació

JuntsxCat pacta amb el Govern Colau que eliminarà el risc per proximitat d’amiant de cinc escoles de l’Eixample i Sant Andreu abans d’iniciar el curs que ve

A la Comissió de Drets Socials de l’Ajuntament, el Grup de Junts per Catalunya arrenca també a l’executiu …

Més informació

Segueix-nos