Notícies

Totes les notícies

El conseller Puigneró impulsa un decret sobre teletreball i ‘coworking’ que “transformi la manera de treballar” en l’administració catalana

(Entrevista a l’Agència EFE)

 

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, vol adaptar l’administració catalana plenament al segle XXI, i en aquesta línia ha avançat que cada departament de la Generalitat comptarà com a mínim amb un espai de ‘cotreball’.

Aquesta és una de les novetats del decret sobre teletreball i ‘coworking’ que impulsa la Generalitat, que el conseller preveu que s’aprovi durant “el proper trimestre”, segons ha explicat a Efe.

“Es tracta d’un decret innovador, que té a veure la llum en tornar de vacances, i que entre altres obligarà que cada departament tingui com a mínim un espai de coworking, el que facilitarà la possibilitat de començar a treballar de forma diferent”, ha assegurat el conseller.

La filosofia del decret és “transformar la manera de treballar” en l’administració catalana, de tal manera que es deixi de treballar “per hores” i es passi a treballar “per projectes”, ha remarcat.

El conseller ha evitat donar més detalls sobre quines persones podran treballar des d’un espai de ‘cotreball’, però ha comentat: “No tothom pot teletreballar. Hi ha treballs que no ho permeten, però sí que volem habilitar-ho en tots els àmbits on sigui possible”.

També ha dit que, a l’hora d’implantar aquests centres, la Generalitat tractarà d’assegurar una “bona distribució territorial”.

Puigneró ha defensat que la implantació dels ‘coworking’ a la Generalitat facilitarà la conciliació de la vida familiar i laboral i estalviarà al treballador diners en desplaçaments, entre d’altres beneficis.

Pel que fa a la implantació del teletreball en l’àmbit de la Generalitat, no ha donat detalls, però ha precisat que “el coworking serà un pas intermedi fins a arribar al teletreball”.

D’altra banda, el conseller ha explicat que el nou campus administratiu de la Generalitat, al qual es traslladaran uns 2.600 funcionaris el 2020, “incorporarà molts dels elements que volem que sigui la Generalitat del futur”.

En particular, Puigneró ha afirmat que aquest campus, que inclourà personal del departament d’Economia, d’Administració Pública i del departament de Justícia, serà un edifici “d’espais oberts, amb llocs per fomentar l’intercanvi d’idees i en què molta gent no tindrà un lloc fix de treball, sinó taules en què t’asseuràs i et connectaràs “.

D’altra banda, el conseller ha comentat que, tot i que la tecnologia permet estar connectat a qualsevol hora i des de qualsevol lloc, els funcionaris catalans han de tenir dret també a la desconnexió digital.

En aquesta línia, ha defensat una administració catalana “eficient” i del segle XXI que incorpori elements com la intel·ligència artificial, el 5G o el ‘blockchain’.

D’altra banda, ha reivindicat la conveniència de rejovenir la plantilla de la Generalitat, formada per uns 200.000 empleats i l’edat mitjana és de 46 anys.

Ha assegurat que l’administració té aquest repte pendent perquè des del 2011 l’Estat veta la possibilitat de substituir el personal que es perd, en restringir al màxim la taxa de reposició.

Darreres notícies

Junts per Catalunya impulsa la neteja dels solars contigus a l’escola Ferran i Clua per posar fi a la plaga de rates i que es pugui utilitzar amb normalitat el pati

Al Ple del Consell de Districte de Sant Andreu, l’Executiu municipal va acceptar també un altre prec de …

Més informació

Junts per Catalunya torna a apel·lar al mandat democràtic de l’1 d’Octubre a la sessió constitutiva del Congrés i del Senat

Els diputats i senadors de Junts per Catalunya prenen possessió de l’escó a les Corts espanyoles amb la …

Més informació

Junts per Catalunya, Esquerra Republicana i la CUP reclamen al Parlament la llibertat dels presos del 23S

Els tres grups parlamentaris han entrat una proposta de resolució que es debatrà en el ple de la …

Més informació

Segueix-nos