Notícies

Totes les notícies

Eduard Pujol: “Per l’Estat espanyol, la veritat no està de moda, ara val tot, i ha decidit que la ‘una, grande y libre’ està per sobre de la democràcia”

El Parlament valida el decret llei sobre la recuperació parcial de la paga extraordinària de l’any 2013 dels treballadors públics

El Parlament aprova per unanimitat el decret llei de mesures contra els trastorns de la conducta alimentària

El portaveu adjunt de Junts per Catalunya, Eduard Pujol, ha denunciat al ple del Parlament d’aquest dimecres al matí que “per l’estat espanyol la veritat no està de moda, ara val tot”. Després de les intervencions de l’exdelegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, i de la resta de testimonis que han declarat al Tribunal Suprem pel judici de l’1 d’octubre, Pujol ha assegurat que “l’Estat espanyol protegeix la seva pròpia mentida” i que aquell qui hauria de sancionar la mentida és qui “ofereix un airbag legal perquè puguis mentir millor”. És per això, que ha acusat l’oblit dels testimoniatges a l’hora de parlar de la repressió que van ordenar l’1 d’octubre i ha condemnat que “facin de la mentida una forma d’expressió normalitzada”.

El portaveu adjunt ha lamentat que l’Estat està fent un flac favor a la democràcia, a la llibertat i a l’ètica pública perquè ha decidit que “la ‘una, grande y libre’ està per sobre de la democràcia”. “L’Estat espanyol és un estat de ‘fakedret’”, ha reblat finalment.

Al seu torn, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha defensat que el govern “seguirà al costat dels catalans” i ha denunciat la vulneració dels drets humans i civils i del dret d’autodeterminació durant el judici. “Ens hem de convertir en altaveu dels nostres companys i posar de manifest el que pateixen els nostres companys”, ha conclòs.

 

El Govern compleix el comprimís de retornar la paga extra als treballadors públics

El Govern de la Generalitat ha aprovat al ple del Parlament d’aquest dimecres al matí el decret llei sobre la recuperació de la paga extra del 2013 dels treballadors públics de la Generalitat. El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha remarcat que “tot i l’ofec financer al qual ens sotmet el govern espanyol, amb aquest decret llei podem afirmar que el govern demostra amb fets que compleix els seus compromisos”. Al seu torn, la diputada de Junts per Catalunya, Gemma Geis, ha reiterat la denúncia del dèficit fiscal que té Catalunya. “Per això, nosaltres defensem i defensarem una República catalana lliure per a tothom”, ha conclòs.

 

La vigilància i sanció de les plataformes que facin apologia dels trastorns de la conducta alimentaria

El ple del Parlament ha aprovat per unanimitat el decret llei de mesures contra els trastorns de la conducta alimentària. El Govern de la Generalitat ha urgit la necessitat d’atendre aquesta situació d’urgència social en constatar que en els darrers 8 anys hi ha hagut un increment molt significatiu de cerques a Internet sobre continguts relacionats amb la bulímia i l’anorèxia. La diputada de Junts per Catalunya, Montse Macià, ha remarcat la urgència de tirar endavant aquest tipus de regulacions que protegeixin els infants i adolescents que estan exposats a aquest tipus de trastorns i ha sentenciat que “seguirem vetllant per actuar transversalment en contra de l’apologia dels trastorns alimentaris i per prevenir totes les violències que patim les dones”.

 

 

 

Barcelona, 6 de març de 2019

Darreres notícies

Junts per Catalunya no veu en l’indult una solució al conflicte polític sinó l’exercici del dret d’autodeterminació i l’amnistia

Albert Batet: “És insòlit que al segle XXI un president pugui der inhabilitat per defensar la democràcia i …

Més informació

Albert Batet: “La causa contra el president Torra és una nova mostra de la decadència de la democràcia espanyola”  

El president del Grup parlamentari denuncia que la justícia espanyola actuï de forma “desproporcionada, abusiva i amb una …

Més informació

Cleries retreu a Govern espanyol que parli de memòria democràtica i diàleg mentre l’Estat practica persecució política

“Volen reparar el passat fosc de la guerra civil i la dictadura franquista, cosa que és imprescindible, però …

Més informació

Segueix-nos