Notícies

Totes les notícies

Eduard Pujol: “No podem acceptar que s’alterin les majories parlamentàries”

El portaveu adjunt ha advertit als partits de l’oposició que “no creuin la línia vermella del respecte al resultat de les urnes i a les decisions dels electors”

El portaveu adjunt de Junts per Catalunya, Eduard Pujol, ha considerat “intolerable” que l’oposició “hagi alterat les majories parlamentàries” en una votació aquest dimecres a la Comissió de Territori. La presidenta de la Comissió (del PSC) ha deixat en suspens el resultat d’una votació, que ha acabat en empat, al·legant que no es podia resoldre de forma ordinària. En cas d’empat en comissió, es resol decantant el vot cap als grups que tenen majoria parlamentària. Aquesta vegada, però, la presidenta ha decidit que fins que no hi hagi una decisió de la Mesa sobre la suspensió dels diputats a la presó i a l’exili, no es podia aplicar el sistema habitual.

Pujol ha lamentat que els partits de l’oposició aprofitin “els invents de Llarena” per canviar i alterar les majories parlamentàries. “Tenim la sensació i el convenciment que alguns partits no han acceptat el resultat de les eleccions del 21 de desembre”, ha assegurat el portaveu adjunt, que ha advertit que “no creuin la línia vermella del respecte als resultats de les urnes i de les decisions dels electors, els propis i els dels demés partits”. “L’alteració de la majoria és una agressió a la democràcia i la ciutadania”, ha sentenciat.

En aquesta línia, Pujol ha assegurat que “s’ha de defensar el resultat de les urnes fins a les últimes conseqüències”, i ha atribuït aquesta defensa a què “després d’entendre el valor d’una butlleta en una urna el passat 1 d’octubre, hem de fer valdre el resultat”. Per això, ha reiterat que les majories “segueixen sent vàlides” i ha conclòs avisant que “no podem permetre posar en risc la nostra democràcia i els nostres drets”.

Pujol també ha aprofitat per fer una valoració de la Diada, ha celebrat que hagi estat un “èxit” i ha elogiat la capacitat que la societat catalana de demostrar al món que davant la repressió i l’exili, “s’alça en la defensa de les llibertats i democràcies”. “No hem reculat, no ho hem fet, i no tenim intenció de fer-ho. Seguirem reclamant República i justícia”, ha sentenciat.

 

Barcelona, 12 de setembre de 2018

Darreres notícies

Junts per Catalunya reclama mantenir i transformar el teixit de carreteres català i apostar per l’avantguarda per assolir un país d’oportunitats

Pep Riera acusa Ciudadanos de treure rèdit polític de l’atac constant als mitjans de comunicació públics de Catalunya: …

Més informació

Joaquim Forn encapçala el grup de Junts per Catalunya en el Ple de constitució del nou Ajuntament de Barcelona

Amb el conseller i extinent d’Alcalde, en la sessió plenària de la Corporació Municipal de demà, prendran possessió …

Més informació

El Parlament aprova tornar a portar el Congrés la llei de despenalització de l’eutanàsia

El diputat de Junts per Catalunya, Josep Maria Forné, defensa que aquesta iniciativa “és una qüestió de justícia …

Més informació

Segueix-nos

Fes-te voluntari

Inscriu-te per sumar-te a la llista de Junts per Catalunya.

Et mantindrem informat de les nostres activitats per correu electrònic.
Hi ha hagut un error en processar la vostra petició. Torneu-ho a intentar més tard.