Notícies

Totes les notícies

Eduard Pujol: “No farem cap pas enrere en la defensa dels drets polítics d’aquest país. Som hereus de l’1-O i fills del mandat de les urnes del 21-D”

El portaveu adjunt del grup parlamentari ha marcat com a objectius l’aixecament del 155 i treure de la presó i l’exili als membres del Govern

 El portaveu adjunt del grup parlamentari de Junts per Catalunya, Eduard Pujol, ha intervingut al ple d’investidura del candidat a la presidència de la Generalitat, per defensar el posicionament del grup parlamentari envers la investidura de Quim Torra. Durant la seva intervenció, Pujol ha remarcat l’excepcionalitat del moment i ha assegurat que “no farem cap pas enrere en la defensa dels drets polítics d’aquest país” i ha insistit en el compromís del futur executiu amb l’1-O, un compromís “tossut i indestructible, perquè aquest dia ho va canviar tot”. Igualment, Pujol ha destacat que “som hereus de l’1-O i fills del mandat de les urnes del 21-D”, i  ha afegit: “estem forts perquè l’excepcionalitat del moment ens hi ha fet”.

Eduard Pujol ha lamentat “que un Estat que es proclama democràtic no ens permeti investir un president en llibertat” i ha recordat els diferents intents d’investidura i el bloqueig amb què s’han trobat les candidatures de Jordi Turull, Jordi Sànchez, i Carles Puigdemont “el president legítim de Catalunya”. En aquest sentit, el portaveu ha marcat com a objectius “el aixecar el 155, treure de la presó i l’exili als membres del Govern”.

El portaveu adjunt de Junts per Catalunya ha aplaudit les propostes del candidat i s’ha mostrat convençut que Quim Torra “ha de sortir d’aquest Parlament com a president d’un país, d’una nació, que té el dret a ser Estat si els seus ciutadans ho desitgen i ho expressen votant, cívicament i democràtica”. Eduard Pujol també ha fet valer l’aposta pel diàleg de Quim Torra, “perquè sap que els conflictes no es resolen ni des de la renúncia ni des de l’ús abusiu de la justícia”.

El diputat també ha destacat la seva fortalesa en la defensa de les institucions catalanes i el seu compromís amb l’ambició republicana que s’espera que guiï l’obra de govern del futur presidenciable. Igualment, s’ha dirigit al candidat a la presidència demanant-li que protegeixi els valors més essencials “com la cohesió, la convivència i el fet de ser un sol poble, però sobretot, la nostra escola, la nostra llengua i els nostres mitjans de comunicació”.

El portaveu del grup parlamentari ha reivindicat el Parlament com “l’expressió màxima de la sobirania d’aquest país” i s’ha dirigit als de partits de l’oposició lamentant que alguns considerin el Parlament com un ens “regional, local i autonòmic”. “Al Parlament no s’hi arriba per sorteig, sinó pel vot dels ciutadans i els electors”, ha reblat.

 

Construir República des del canvi i la transformació

Durant la seva intervenció, Pujol ha assegurat que “ens disposem a construir un país a mida de la gent i amb els valors republicans d’igualtat, fraternitat i llibertat”. En aquesta línia, el portaveu ha plantejat una proposta de canvi per Catalunya “ambiciosa i amb voluntat transformadora”. “Política i societat civil, tot un país sencer, disposats a transformar”, ha sentenciat i ha seguit, “ha de ser un país sobirà, respectuós, conciliador amb la diversitat, resilient davant les dificultats i compromès amb els reptes del nostre temps”.

“Som la punta de llança d’un gran canvi”, ha dit el portaveu, i ha demanat a la societat catalana que aprofiti aquest “full en blanc” que té al davant per construir un país nou. “Som transformadors i ens toca transformar perquè no podem deixar perdre aquesta oportunitat”, perquè, si no, Catalunya es quedaria ancorada en la dicotomia “Prohibir o construir; Reprimir o construir”, en un Estat espanyol “que ha embogit en la prohibició i ha convertit la democràcia en una broma”.

Algunes de les mesures que també ha subscrit Pujol són la voluntat de dur a terme polítiques públiques que assegurin la igualtat d’oportunitats, les polítiques per la lluita contra en canvi climàtic o la implementació de la Renda Garantida.

 

 

 

 

Barcelona, 12 de maig de 2018

Darreres notícies

Gemma Geis: “Defensem la recuperació efectiva dels drets dels treballadors públics perquè creiem en la millora de les condicions dels catalans”

El portaveu de Junts per Catalunya, Albert Batet, celebra que el president Torra internacionalitzés el conflicte català als …

Més informació

Junts per Catalunya denuncia que els presos polítics no hagin pogut comparèixer a la Comissió d’investigació sobre l’aplicació de l’article 155

Els diputats Gemma Geis i Francesc de Dalmases lamenten que el Tribunal Suprem hagi interferit en la tasca …

Més informació

Puigdemont: “El judici contra els presos polítics és una oportunitat per desemmascarar la construcció d’un relat fals d’uns delictes que no s’han comès”

El president Quim Torra apel·la a un diàleg efectiu amb l’estat espanyol per desencallar el conflicte català i …

Més informació

Segueix-nos

Inscriu-te per sumar-te a la llista de Junts per Catalunya.

Et mantindrem informat de les nostres activitats per correu electrònic.
Hi ha hagut un error en processar la vostra petició. Torneu-ho a intentar més tard.