Notícies

Totes les notícies

Eduard Pujol: “Hem d’evitar quedar colgats sota les runes d’un estat espanyol que ha col·lapsat”

El portaveu insisteix en què per defensar el país cal protegir les institucions perquè “Catalunya necessita unes institucions fortes amb un estat que sempre ens juga a la contra”

Ferran Roquer defensa un model econòmic que redueixi les desigualtats socials en la gestió de la crisi de la Covid-19

El portaveu del Grup parlamentari de Junts per Catalunya, Eduard Pujol, ha insistit que “tenim el deure de salvaguardar les institucions” davant els embats de l’Estat espanyol contra Catalunya. Pujol ha assegurat que cal preservar les institucions perquè “hem d’evitar quedar colgats sota les runes d’un estat espanyol que ha col·lapsat”. En aquesta línia, el portaveu ha lamentat que fa tres anys que l’Estat prova de retenir Catalunya “amb la força de la guerra bruta”, però ha destacat la resiliència de la societat catalana: “La dignitat és una actitud que, curiosament creix, s’aferma, t’apodera, quan et volen petit i enxiquit i mantens la posició”. Pujol també ha sentenciat que davant d’aquest estat només hi ha dues possibilitat: “O Monarquia espanyola o República Catalana”.

D’altra banda, el diputat de Junts per Catalunya Ferran Roquer ha destacat els diferents reptes als que s’haurà d’afrontar l’economia catalana després de la crisi de la Covid-19. El diputat ha destacat la importància del teixit industrial català, que representa al voltant del 20% del PIB; el turisme o altres sectors com el comerç o les indústries culturals. En aquest sentit Roquer ha apuntat que cal apostar per un model econòmic que permeti reduir les desigualtats socials, “que faci una transició cap a models econòmics més sostenibles i resilients; la digitalització; la transició ecològica cap a infraestructures de l’energia renovable i la transformació del model agroalimentari”.

 

Barcelona, 10 de setembre de 2020


 

Darreres notícies

Junts per Catalunya no veu en l’indult una solució al conflicte polític sinó l’exercici del dret d’autodeterminació i l’amnistia

Albert Batet: “És insòlit que al segle XXI un president pugui der inhabilitat per defensar la democràcia i …

Més informació

Albert Batet: “La causa contra el president Torra és una nova mostra de la decadència de la democràcia espanyola”  

El president del Grup parlamentari denuncia que la justícia espanyola actuï de forma “desproporcionada, abusiva i amb una …

Més informació

Cleries retreu a Govern espanyol que parli de memòria democràtica i diàleg mentre l’Estat practica persecució política

“Volen reparar el passat fosc de la guerra civil i la dictadura franquista, cosa que és imprescindible, però …

Més informació

Segueix-nos