Notícies

Totes les notícies

Eduard Pujol: “Felip VI ha optat per tornar a ser el rei del 155, enlloc d’escoltar la voluntat expressada nítidament pels catalans a les urnes”

El portaveu de Junts per Catalunya ha participat en l’ofrena floral a la tomba del president Macià al cementiri de Montjuïc, juntament amb una delegació de la formació

El portaveu de Junts per Catalunya, Eduard Pujol, ha lamentat que ahir, en el seu discurs de Nadal, el rei Felip VI “obviés la voluntat dels catalans” i optés per tornar a ser “el rei del 155, que se sent més còmode apel·lant a la repressió de l’1 d’octubre que no pas amb la voluntat expressada majoritàriament pels catalans dijous passat”. Pujol s’hi ha referit aquest matí al cementiri de Montjuïc de Barcelona, durant l’ofrena floral de Junts per Catalunya a la tomba del president Macià en el 84 aniversari de la seva mort.

En declaracions als mitjans de comunicació, Pujol ha considerat que el discurs va ser una “oportunitat perduda” per llegir i respondre el resultat “nítid, clar i contundent” de les eleccions del passat 21D, en què els catalans “van dir prou al 155, prou de la realitat que ofega i fa mal a Catalunya i que perpetua una injustícia”. Per Pujol, el monarca hauria “d’afavorir aquest final del 155” quan el que va fer en el seu discurs va ser “alinear-se novament amb una manera de fer política que els catalans hem dit que no a les urnes”.

 “Un Nadal excepcional en què no hi som tots”

Pujol també ha recordat la figura del president Macià i ha apuntat que la seva “memòria i càrrega política ens porta a la Catalunya d’avui, que voldríem políticament lliure, econòmicament pròspera i socialment justa” i ha tingut paraules de record pels membres del Govern presos o a l’exili, així com per als dos Jordis, també empresonats, i les seves famílies: “És un Nadal excepcional perquè no hi som tots, perquè Catalunya viu dies d’exili, dies de presó. Una abraçada a les famílies dels que estan injustament tractats a la presó i a l’exili. És una situació absolutament injusta i trista”.

La diputada electe Laura Borràs, també ha volgut recordar la figura de Pompeu Fabra, mort avui fa 69 anys i n’ha destacat les seves paraules: “Cal no abandonar mai ni la tasca ni l’esperança” i ha afegit que “en això perseverarem”. A més de Pujol i Borràs, en l’ofrena floral hi han participat els consellers Jordi Turull i Josep Rull, a més d’altres diputats electes com Elsa Artadi, Aurora Madaula, Francesc de Dalmases, Josep Riera, Anna Tarrés, Isabel Ferrer i Josep Costa.

Darreres notícies

L’abstenció dels Comuns a la proposta d’Òmnium per revocar l’ús del Palauet Albéniz a la Casa Reial impedeix que s’aprovi la proposició de JuntsxCat que ho demanava

La cap del Grup de Junts per Catalunya a Barcelona, Elsa Artadi, defensava aquesta iniciativa a la Comissió …

Més informació

El Govern Colau rebutja la proposta de JuntsxCat per impulsar la reforma de La Rambla i manté el bloqueig al projecte

El portaveu del Grup de Junts per Catalunya, Jordi Martí, lamenta el vot contrari de Comuns i PSC …

Més informació

Junts per Catalunya rebutja el decret digital del Govern espanyol i assegura que treballarà per defensar i mantenir intactes del drets digitals dels ciutadans

El Parlament ha manifestat el seu suport a la Carta catalana per als drets i les responsabilitats digitals …

Més informació

Segueix-nos