Notícies

Totes les notícies

Eduard Pujol: “El nou Govern de Torra és una eina al servei del canvi, una eina transformadora per avançar cap a la República”

El portaveu adjunt ha assegurat que la fractura social no existeix a Catalunya i insta els partits del 155 a demanar perdó pels danys causats

El president de la Generalitat ha explicat l’estructura i competències del nou executiu i ha refermat el compromís del Govern amb la “restitució” i el “diàleg”

El portaveu adjunt de Junts per Catalunya, Eduard Pujol, ha intervingut al ple al Parlament, dimecres al matí, per valorar la nova composició del Govern del president Torra. Pujol n’ha destacat la predisposició i voluntat de “parlar i escoltar” a tothom, perquè Catalunya, com a societat democràtica, “no imposarà res a ningú”. Igualment, Pujol ha remarcat que l’executiu aposti pel canvi com a eina transformadora per avançar cap a la República. “Transformar és construir, és responsabilitat i és avançar cap a un país millor amb oportunitats per a tothom”, ha conclòs finalment.

El diputat ha denunciat, novament, la “injustícia” que pateixen els presos polítics, els consellers a l’exili i el president Puigdemont, i igualment, ha lamentat que Catalunya tingui al davant una “maquinària estatal molt forta que ha afinat una manera d’actuar repressiva, violenta i antidemocràtica”. “L’atac que viu Catalunya és duríssim”, ha sentenciat, i ha seguit denunciant que “el país estigui enfrontat des de fa mesos a una gran operació d’Estat que voldria negar l’1 d’octubre i el resultat del 21 de desembre”. En aquesta línia, i reiterant la voluntat de diàleg del Govern de Torra, Pujol ha denunciat que la proposta de Pedro Sánchez per a Catalunya, “com a ministres garants del diàleg, siguin Pepe Borrell o Carmen Calvo, una de les cuineres del 155”. “Siguem valents i assumim riscos”, ha conclòs.

“Catalunya, i només Catalunya, decidirà el seu futur”, ha seguit Pujol, que ha apuntat que si volem viure en un país millor, a Catalunya se’n diu “fer política nacional fent política social”. “Estem aquí, dempeus”, ha reblat.

 

La fractura social, un mecanisme prefabricat i malintencionat

El portaveu adjunt s’ha dirigit a la líder de l’oposició, Inés Arrimadas, per demanar-li que abandonin el discurs de la “fractura social a Catalunya”, perquè és un mecanisme “prefabricat, malintencionat i una idea de laboratori, que serveix per guanyar a Espanya encara que sigui posant en risc la cohesió a Catalunya”. I ha seguit, “Catalunya els ha vençut perquè la realitat els ha vençut”. Per això, Pujol també s’ha dirigit a Arrimadas demanant-li que “elimini la vergonya de la presó i l’exili i comenci a flirtejar amb actituds democràtiques”, si volen que els llaços grocs deixin d’exhibir-se a l’hemicicle i en espais públics. Finalment, ha demanat als partits que van votar l’article 155 que “demanin perdó pels danys causats”.

 

El nou Govern: canvis a 6 conselleries i compromís amb la restitució i el diàleg

El 131è president de la Generalitat, Quim Torra, ha comparegut davant la cambra per explicar els canvis en l’estructura i composició del Govern un cop els consellers han pres possessió del càrrec .Torra ha explicat que 6 departaments del nou executiu han vist modificada la seva estructura per a “millorar el funcionament global i buscar sinergies que potser abans no tenien”.

Durant la seva intervenció, el president ha refermat el compromís amb la restitució i ha sentenciat: nosaltres no ens rendirem. La democràcia no es rendirà. L’anhel de llibertat no es rendirà”. En aquesta línia, Torra s’ha mostrat ferm en la defensa dels llaços grocs com a reivindicació de “la manca de llibertat d’expressió i atemptar contra les llibertats democràtiques”.

Igualment, ha demanat una vegada més “diàleg”, respectant el vot i la voluntat democràtica de la gent com a condició indispensable. Perquè d’aquest mandat que en va sortir de les urnes el 21 de desembre, és el que guiarà l’acció de Govern, que treballarà “de la restitució a la constitució” i que governarà per a tothom.

 

Barcelona, 6 de juny de 2018

Darreres notícies

Junts per Catalunya insta el magistrat Marchena a abandonar la causa que manté els líders sobiranistes en una presó preventiva injustificada

El portaveu adjunt considera que el judici dels presos polítics no serà just, “quan qui hi ha al …

Més informació

El Parlament activa la Comissió del Reglament i posa en marxa la ponència que ha de redactar la reforma del text a petició de Junts per Catalunya

El portaveu de Junts per Catalunya celebra que s’hagi constituït aquesta comissió perquè permetrà impulsar reformes i “dotar …

Més informació

Els diputats de Junts per Catalunya participen com a observadors en les consultes populars al País Basc

Eduard Pujol respon a Carmen Calvo que un govern “que es diu que és democràtic no hauria d’acceptar …

Més informació

Segueix-nos

Inscriu-te per sumar-te a la llista de Junts per Catalunya.

Et mantindrem informat de les nostres activitats per correu electrònic.
Hi ha hagut un error en processar la vostra petició. Torneu-ho a intentar més tard.