Notícies

Totes les notícies

Eduard Pujol: “El 155 és una màquina devastadora, és una trituradora de llibertats, de drets, de democràcia i de normalitat”

El portaveu adjunt reitera que els catalans “no renunciarem mai a l’exercici del dret d’autodeterminació i a la voluntat de construir pacíficament i democràticament la República catalana”

Pujol ha assegurat que “després d’anys de mentides continuades, Catalunya no caurà més la demagògia de l’estat espanyol”

 

El portaveu adjunt de Junts per Catalunya, Eduard Pujol, ha assegurat que “el 155 és una màquina devastadora, és una trituradora de llibertats, de drets, de democràcia i de normalitat”. Un article, ha destacat, amb uns efectes que es perpetuen i que s’amplien amb els escrits d’acusació que la Fiscalia General de l’Estat amb una pena de més de 200 anys de presó. “El 155 és la negació absoluta del debat polític lliure”, ha dit, i ha afegit “va ser dissenyat des d’una al·lèrgia secular a la democràcia, com una eina de reconquesta i va ser activat per la fam de venjança”.

Pujol n’ha parlat aquest dimecres a la tarda al Parlament després que el Síndic de Greuges presentés l’informe sobre “La vulneració de drets fonamentals i llibertats públiques en ocasió de la reacció penal a partir de l’1 d’octubre i l’aplicació de l’article 155 CE”, on es destaca l’ús desproporcionat de la força policial, el necessari restabliment complet de l’autogovern de Catalunya i la preocupació per la vulneració dels drets i l’ús abusiu de la mesura cautelar de la privació de llibertat. Un informe que el portaveu adjunt ha qualificat de “demolidor”.

El portaveu adjunt de Junts per Catalunya ha lamentat que alguns partits de l’oposició segueixin parlant de normalitat, i ha considerat que ho fan “perquè volen oblidar la vergonya que van activar contra tots, també contra vostès mateixos”. És per això que ha assegurat que si la líder de Ciudadanos, Inés Arrimadas, i del Partit Popular, Xavier García Albiol, no han acceptat la petició dels presos d’anar a la presó a visitar-los és perquè “no tenen prou coratge”. Tot i així, Pujol ha remarcat que la societat catalana segueix dempeus, que “els catalans no renunciarem mai a l’exercici del dret d’autodeterminació i a la voluntat de construir pacíficament i democràticament la República Catalana”.

Pujol ha advertit que “després d’anys de mentides continuades, Catalunya s’ha adonat, ha entès, que l’Estat espanyol no negocia, que l’estat nega o, senzillament, no compleix les promeses”, i és per això que “mai més ens creurem a la seva demagògia” i ha demanat que la repressió s’aturi i que des de l’estat espanyol rectifiquin.

 

 

Validació del decret llei d’increment salarial dels treballadors públics

En la sessió plenària s’ha aprovat el Decret llei 5/2018, del 16 d’octubre, sobre l’increment retributiu per al 2018 i el règim de millores de la prestació econòmica d’incapacitat temporal aplicable al personal del sector públic. En la seva intervenció, el diputat Eusebi Campdepadrós ha assegurat que “la voluntat del Govern i de Junts per Catalunya és que es recuperin els drets que els servidors públics han perdut els darrers anys”, i ha recordat que el decret “s’emmarca dins les limitacions de dependència de l’Estat i no es pot parlar de qüestions financeres obviant el dèficit fiscal”.

Per la seva banda, el diputat Josep Maria Forné ha qualificat la llei de contractes de serveis a les persones que s’ha debatut avui al ple com una llei “que vol ser una caixa d’eines que permeti construir una relació de serveis garantits de qualitat a les persones”. Forné ha aplaudit que la normativa respecti l’autonomia local per tal que cada ens puguin adaptar els serveis a les realitats territorials i que es busqui l’equilibri entre els prestadors d’aquests serveis a les persones. Igualment ha valorat com a positiu que busqui posar al centre “la qualitat de l’atenció al servei de les persones per sobre d’altres interessos com l’econòmic”.

 

 

 

Barcelona, 7 de novembre de 2018

Darreres notícies

President Puigdemont: “Fem de cada urna un 1 d’Octubre, i omplim-les amb el vot a Junts per Catalunya”

El president Torra reivindica JxCat com els del “sí al diàleg, sí a l’esperit de l’1 d’Octubre i …

Més informació

Laura Borràs: “Cal passar de símbols a accions. Volem legislar en matèria de violència masclista des del Parlament i que les mesures es puguin aplicar”

La número dos de Junts per Catalunya el 28-A ha denunciat que les tres dones mortes per violència …

Més informació

Junts per Catalunya recorda els presos polítics i exiliats durant la diada de Sant Jordi

Laura Borràs apel·la al pacifisme de la jornada i convida Pedro Sánchez a participar a la festa “del …

Més informació

Segueix-nos

Fes-te voluntari

Inscriu-te per sumar-te a la llista de Junts per Catalunya.

Et mantindrem informat de les nostres activitats per correu electrònic.
Hi ha hagut un error en processar la vostra petició. Torneu-ho a intentar més tard.