Notícies

Totes les notícies

Eduard Pujol: “Catalunya és i serà un país automobilístic. Cal treballar perquè el sector de l’automòbil segueixi generant riquesa i sent estratègic”

Pujol urgeix al Govern una injecció de 263 milions d’euros perquè el sector de l’automòbil s’adapti al nou paradigma: “Catalunya es juga el futur de 211 empreses que s’hauran d’adaptar a les exigències dels nous models de mobilitat”

El portaveu de Junts per Catalunya apel·la els grups parlamentaris a treballar des de la unitat i consens per salvar llocs de treballar i plantejar alternatives al tancament de les plantes de Nissan

El portaveu de Junts per Catalunya, Eduard Pujol, ha defensat la viabilitat i la capacitat del sector de l’automòbil a Catalunya, en una comissió al Parlament de Catalunya que tenia per objecte debatre sobre el tancament de les plantes de la multinacional de Nissan a Barcelona. “Catalunya és i serà un país automobilístic. Hem de treballar perquè aquest sector, que és un gran generador de riquesa i estratègic pel país, ho segueixi sent en el futur”, ha dit Pujol, que ha recordat que el sector genera més de 140.000 llocs de treball a Catalunya. És per això, emplaçat els diputats de la comissió a treballar des de la unitat i consens per salvar llocs de treballar i plantejar alternatives al tancament de les plantes de Nissan alhora que a treballar per encarar i impulsar la transformació del sector en tots els seus àmbits.

En aquesta línia, Eduard Pujol ha advertit de les transformacions que el sector haurà d’afrontar en un futur imminent i ha aplaudit estratègies com el Pla de suport a la indústria de la mobilitat i l’automoció del Govern. “El sector nota la pressió provocada pels interrogants del nou consum, de la digitalització i del cotxe net”, ha remarcat el portaveu del Grup parlamentari que ha assegurat que els propers 5 anys Catalunya es juga la viabilitat del 70 per cent de llocs de treball del sector i el futur de 211 empreses que s’hauran d’adaptar a les exigències que implicaran els nous models de mobilitat. Per això Pujol ha reclamat al Govern una injecció de 263 milions d’euros al sector: “Aquest ha de ser un compromís del govern del país perquè, senzillament, no ens podem equivocar. El sector de l’automòbil és estratègic, és un gran generador de riquesa”.

 

 

Finalment, Pujol ha lamentat que la direcció de Nissan no hagi assistit a la comissió que tenia per objecte el debat del tancament de les plantes de la multinacional a Catalunya: “Aquest silenci és un error gravíssim perquè posa en evidència una actitud de menyspreu que no té justificació”.

 

 

Recupera la comissió sencera a través d’aquest enllaç.

 

Barcelona, 29 de juny de 2020


 

Darreres notícies

Junts per Catalunya porta l’Estat espanyol al TEDH per censurar els debats sobre l’autodeterminació i la monarquia al Parlament

El vicepresident i el secretari primer de la Mesa, Josep Costa i Eusebi Campdepadrós respectivament, al·leguen que s’han …

Més informació

Recull d’activitat trimestral de Puigdemont, Comín i Ponsatí al Parlament Europeu

Els exiliats, eurodiputats de JxCat – Lliures per Europa, fan públiques les seves activitats al Parlament Europeu des …

Més informació

Borràs a Sánchez: “La suspensió del tercer grau demostra que als presos polítics no se’ls administra justícia sinó venjança”

JxCAT exigeix ​​al president de Govern espanyol que consensuï la distribució dels fons europeus per fer front a …

Més informació

Segueix-nos