Notícies

Totes les notícies

Eduard Pujol: “Catalunya és i serà un país automobilístic. Cal treballar perquè el sector de l’automòbil segueixi generant riquesa i sent estratègic”

Pujol urgeix al Govern una injecció de 263 milions d’euros perquè el sector de l’automòbil s’adapti al nou paradigma: “Catalunya es juga el futur de 211 empreses que s’hauran d’adaptar a les exigències dels nous models de mobilitat”

El portaveu de Junts per Catalunya apel·la els grups parlamentaris a treballar des de la unitat i consens per salvar llocs de treballar i plantejar alternatives al tancament de les plantes de Nissan

El portaveu de Junts per Catalunya, Eduard Pujol, ha defensat la viabilitat i la capacitat del sector de l’automòbil a Catalunya, en una comissió al Parlament de Catalunya que tenia per objecte debatre sobre el tancament de les plantes de la multinacional de Nissan a Barcelona. “Catalunya és i serà un país automobilístic. Hem de treballar perquè aquest sector, que és un gran generador de riquesa i estratègic pel país, ho segueixi sent en el futur”, ha dit Pujol, que ha recordat que el sector genera més de 140.000 llocs de treball a Catalunya. És per això, emplaçat els diputats de la comissió a treballar des de la unitat i consens per salvar llocs de treballar i plantejar alternatives al tancament de les plantes de Nissan alhora que a treballar per encarar i impulsar la transformació del sector en tots els seus àmbits.

En aquesta línia, Eduard Pujol ha advertit de les transformacions que el sector haurà d’afrontar en un futur imminent i ha aplaudit estratègies com el Pla de suport a la indústria de la mobilitat i l’automoció del Govern. “El sector nota la pressió provocada pels interrogants del nou consum, de la digitalització i del cotxe net”, ha remarcat el portaveu del Grup parlamentari que ha assegurat que els propers 5 anys Catalunya es juga la viabilitat del 70 per cent de llocs de treball del sector i el futur de 211 empreses que s’hauran d’adaptar a les exigències que implicaran els nous models de mobilitat. Per això Pujol ha reclamat al Govern una injecció de 263 milions d’euros al sector: “Aquest ha de ser un compromís del govern del país perquè, senzillament, no ens podem equivocar. El sector de l’automòbil és estratègic, és un gran generador de riquesa”.

 

https://twitter.com/JuntsXCat/status/1277569748369321986?

 

Finalment, Pujol ha lamentat que la direcció de Nissan no hagi assistit a la comissió que tenia per objecte el debat del tancament de les plantes de la multinacional a Catalunya: “Aquest silenci és un error gravíssim perquè posa en evidència una actitud de menyspreu que no té justificació”.

 

 

Recupera la comissió sencera a través d’aquest enllaç.

 

Barcelona, 29 de juny de 2020


 

Darreres notícies

Elsa Artadi: “El 14-F hem d’assegurar unes eleccions amb les millors garanties sanitàries, que tothom pugui votar i que la informació arribi a tots els electors”

Junts per Catalunya aposta per una reducció del cost de la campanya electoral: “Els partits polítics hem de …

Més informació

Albert Batet reclama més recursos per Catalunya i apel·la a la responsabilitat individual per fer front a la crisi, perquè “retrocedir, no és una opció”

El president del Grup parlamentari sosté que “el problema no és el ‘dumping’ fiscal’, és el dèficit fiscal. …

Més informació

Junts per Catalunya remarca la importància del sector químic al sud de Catalunya i demana fer compatible aquesta indústria amb el futur, la salut i seguretat del territori

Albert Batet apel·la a la responsabilitat col·lectiva per no fer passes enrere en la lluita contra la Covid: …

Més informació

Segueix-nos