Notícies

Totes les notícies

Conseller Jordi Puigneró a l’agència Efe: “És d’una miopia i d’una frivolitat política que Pedro Sánchez no vulgui ni seure amb Junts per Catalunya, el que més alcaldies té a Catalunya i el que presideix el Govern, per solucionar la inestabilitat a Espanya”

Barcelona, 9 ago. (EFE).- El conseller de Polítiques Digitals de la Generalitat, Jordi Puigneró, considera que la relació amb el Govern espanyol ja “no pot ser de confiança, sinó d’interès”, i ha afegit que la primera investidura de Pedro Sánchez es va facilitar “gratis”, però la confiança ara “s’ha perdut”.

“Si ells creuen que cal tornar a aquell camí, primer s’han de guanyar la confiança. Nosaltres no actuarem gratis per afavorir l’estabilitat de l’Estat”, ha assegurat a Efe, en ser preguntat sobre el segon debat d’investidura de Sánchez.

Puigneró, que està afiliat al PDeCAT però que és un dirigent polític a l’òrbita de l’expresident Carles Puigdemont, considera “incomprensible” que el president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, pretengui resoldre el problema de Catalunya “sense comptar amb la participació de l’espai polític de JxCat, que és el que més alcaldies té a Catalunya i el que presideix el Govern”.

“Em sembla d’una miopia i d’una frivolitat política no voler ni seure amb aquest espai polític si vol solucionar el seu problema d’inestabilitat a Espanya”, ha afegit.

D’una altra banda, Puigneró considera “urgent” que l’espai postconvergent defineixi “una governança conjunta” per evitar descoordinació en el missatge i l’estratègia, i ha defensat que l’esmentada confluència es faci “sota el paraigua de Junts per Catalunya”.

Puigneró s’ha referit així al debat sobre la reordenació de l’espai polític que comparteixen el PDeCAT i JxCat.

“El nostre espai (polític) ha d’establir una governança conjunta, ha d’ordenar-la. No pot ser que per absència de governança conjunta de l’espai es generin situacions de descoordinació sobre el missatge i a l’estratègia”, ha afegit el conseller.

“És urgent fer aquesta confluència, que al meu entendre hauria de produir-se sota el paraigua de JxCat, que és la marca amb la qual el nostre electoral ens identifica”, ha assegurat.

Segons el seu parer, la confluència hauria d’abraçar “el que representa el PDeCAT, gent diversa que hi ha a La Crida i independents. Aquesta és la millor proposta que podríem posar sobre la taula i és la voluntat que també tenen persones destacades d’aquest espai”, ha assegurat el conseller. EFE

 

Barcelona, 9 d’agost de 2019

 


 

Darreres notícies

Junts per Catalunya porta l’Estat espanyol al TEDH per censurar els debats sobre l’autodeterminació i la monarquia al Parlament

El vicepresident i el secretari primer de la Mesa, Josep Costa i Eusebi Campdepadrós respectivament, al·leguen que s’han …

Més informació

Recull d’activitat trimestral de Puigdemont, Comín i Ponsatí al Parlament Europeu

Els exiliats, eurodiputats de JxCat – Lliures per Europa, fan públiques les seves activitats al Parlament Europeu des …

Més informació

Borràs a Sánchez: “La suspensió del tercer grau demostra que als presos polítics no se’ls administra justícia sinó venjança”

JxCAT exigeix ​​al president de Govern espanyol que consensuï la distribució dels fons europeus per fer front a …

Més informació

Segueix-nos