Notícies

Totes les notícies

Conseller Jordi Puigneró a l’agència Efe: “És d’una miopia i d’una frivolitat política que Pedro Sánchez no vulgui ni seure amb Junts per Catalunya, el que més alcaldies té a Catalunya i el que presideix el Govern, per solucionar la inestabilitat a Espanya”

Barcelona, 9 ago. (EFE).- El conseller de Polítiques Digitals de la Generalitat, Jordi Puigneró, considera que la relació amb el Govern espanyol ja “no pot ser de confiança, sinó d’interès”, i ha afegit que la primera investidura de Pedro Sánchez es va facilitar “gratis”, però la confiança ara “s’ha perdut”.

“Si ells creuen que cal tornar a aquell camí, primer s’han de guanyar la confiança. Nosaltres no actuarem gratis per afavorir l’estabilitat de l’Estat”, ha assegurat a Efe, en ser preguntat sobre el segon debat d’investidura de Sánchez.

Puigneró, que està afiliat al PDeCAT però que és un dirigent polític a l’òrbita de l’expresident Carles Puigdemont, considera “incomprensible” que el president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, pretengui resoldre el problema de Catalunya “sense comptar amb la participació de l’espai polític de JxCat, que és el que més alcaldies té a Catalunya i el que presideix el Govern”.

“Em sembla d’una miopia i d’una frivolitat política no voler ni seure amb aquest espai polític si vol solucionar el seu problema d’inestabilitat a Espanya”, ha afegit.

D’una altra banda, Puigneró considera “urgent” que l’espai postconvergent defineixi “una governança conjunta” per evitar descoordinació en el missatge i l’estratègia, i ha defensat que l’esmentada confluència es faci “sota el paraigua de Junts per Catalunya”.

Puigneró s’ha referit així al debat sobre la reordenació de l’espai polític que comparteixen el PDeCAT i JxCat.

“El nostre espai (polític) ha d’establir una governança conjunta, ha d’ordenar-la. No pot ser que per absència de governança conjunta de l’espai es generin situacions de descoordinació sobre el missatge i a l’estratègia”, ha afegit el conseller.

“És urgent fer aquesta confluència, que al meu entendre hauria de produir-se sota el paraigua de JxCat, que és la marca amb la qual el nostre electoral ens identifica”, ha assegurat.

Segons el seu parer, la confluència hauria d’abraçar “el que representa el PDeCAT, gent diversa que hi ha a La Crida i independents. Aquesta és la millor proposta que podríem posar sobre la taula i és la voluntat que també tenen persones destacades d’aquest espai”, ha assegurat el conseller. EFE

 

Barcelona, 9 d’agost de 2019

 


 

Darreres notícies

Els eurodiputats Puigdemont i Comín demanen a la Comissió Europea que actuï per salvar el Delta de l’Ebre

Els eurodiputats de Junts per Catalunya denuncien que Espanya no està aplicant les mesures especials establertes a la …

Més informació

Junts per Catalunya visita la zona de Deltebre devastada pel temporal i proposa la creació d’un ple monogràfic sobre els efectes de Gloria al Delta de l’Ebre

El grup parlamentari reafirma la posició de defensa del president Quim Torra com a diputat del Parlament: “La …

Més informació

Jordi Martí: “l’examen a la seguretat en el primer semestre del nou Govern Colau segueix sent un suspens; el balanç negatiu de l’anterior mandat pesa com una llosa”

El Portaveu del Grup de Junts per Catalunya defensa a la Comissió de Presidència una proposició, aprovada per …

Més informació

Segueix-nos