Notícies

Totes les notícies

Conseller Jordi Puigneró a l’agència Efe: “El Govern pagarà el 30% de la paga extra del 2013 a funcionaris com a màxim a l’octubre”

[Entrevista a l’agència Efe]

Barcelona, 6 ago. (EFE).- La Generalitat preveu abonar als seus funcionaris un 30% de la paga extra pendent del 2013 “com a molt tard” en la nòmina d’octubre.

 

 

En declaracions a Efe, el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha avançat que aquesta és la data que estudia l’administració per complir amb el segon pagament de l’extra del 2013 pactada amb els sindicats, atès que ja han rebut un primer 10% d’aquella paga.

El pagament d’aquest 30% pendent comportarà un desemborsament de 161,4 milions d’euros per part de la Generalitat, que compta amb més de 200.000 empleats públics.

El passat 11 de desembre, la Generalitat i els sindicats CCOO, UGT i USOC van pactar un calendari de retorn de les pagues extres del 2013 i 2014 a canvi de desconvocar la vaga prevista per al 12 de desembre.

Totes dues parts van acordar tornar aquelles dues pagues en un termini de quatre anys – que es podria fins i tot escurçar a tres-, en comptes dels vuit anys inicialment previstos.

Segons l’acord, en l’exercici 2019 s’abonaria el 40% de la paga extra del 2013, mentre que el 60% restant es percebria el 2020.

Sobre la paga del 2014, es va acordar que, en cas de no poder-se percebre sencera el 2021, s’abonaria un 55% de l’import aquell any i el restant 45% el 2022.

Preguntat per si es complirà el calendari de pagament de l’extra el 2020, ha dit que, en allò que d’ell depengui, “la paga es tornarà”, encara que ha afegit que l’aprovació dels pressupostos de la Generalitat “facilitaria” el compliment d’aquest compromís.

“També facilitaria les coses no tenir més ingerències de l’Estat en aquest assumpte”, ha dit, en al·lusió al requeriment que va enviar el ministeri de Política Territorial a la Generalitat sobre l’acord de les pagues extres, que finalment va ser desestimat. EFE

 

Barcelona, 6 d’agost de 2019

 


 

Darreres notícies

Jordi Turull: “Deixem l’orgull i agafem la bandera de la unitat i la dignitat. És el meu prec”

Gemma Geis: “L’única rebel·lió va ser la del poder judicial; l’única unilateralitat, la de les institucions espanyoles; i …

Més informació

Els eurodiputats Puigdemont i Comín demanen a la Comissió Europea que actuï per salvar el Delta de l’Ebre

Els eurodiputats de Junts per Catalunya denuncien que Espanya no està aplicant les mesures especials establertes a la …

Més informació

Junts per Catalunya visita la zona de Deltebre devastada pel temporal i proposa la creació d’un ple monogràfic sobre els efectes de Gloria al Delta de l’Ebre

El grup parlamentari reafirma la posició de defensa del president Quim Torra com a diputat del Parlament: “La …

Més informació

Segueix-nos