Notícies

Totes les notícies

Conseller Jordi Puigneró a l’agència Efe: “El Govern aprovarà un acord al setembre que habilitarà la fórmula legal perquè el personal de la Generalitat pugui treballar el 12-O i el 6-D. L’opció de treballar serà completament voluntària”

[Entrevista a l’Agència Efe]

Barcelona, 5 ago. (EFE).- La Generalitat ha trobat un “mecanisme legal” que permetrà ja aquest any que els funcionaris de la Generalitat que ho desitgin puguin treballar dos festius estatals: el 6 de desembre, Dia de la Constitució, i el 12 d’octubre, la Festa Nacional d’Espanya.

En una entrevista concedida a Efe, el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha anunciat que el Govern aprovarà un acord de govern al setembre que habilitarà la fórmula legal perquè el personal de la Generalitat pugui treballar aquests dos dies.

El conseller ha volgut deixar clar que l’opció de treballar en aquestes dues festivitats serà completament “voluntària”.

 

“No obligarem ningú a fer festa aquests dos dies, però sí que habilitarem la possibilitat que aquelles persones que vulguin treballar aquests dos dies puguin fer-ho”

 

“No obligarem ningú a fer festa aquests dos dies, però sí que habilitarem la possibilitat que aquelles persones que vulguin treballar aquests dos dies puguin fer-ho”, ha conclòs.

Preguntat per si tem impugnacions per part de l’Estat, el conseller ha assegurat: “Ho hem volgut fer d’acord amb la legislació i hem buscat el mecanisme que permetrà fer-ho possible”.

Amb tot, Puigneró ha explicat que fins al setembre no es donaran a conèixer els detalls la fórmula que s’ha buscat.

El conseller ha recordat que l’any passat va rebre una carta de molts funcionaris catalans que demanaven tenir el dret de treballar aquests dos dies, en no sentir-se representats per aquestes festivitats, i ha afegit que la demanda l’abonen també col·lectius de l’administració i alguns sindicats, entre ells la Intersindical-CSC.

Aquest any el Dia de la Hispanitat (12 d’octubre) cau en dissabte, mentre que el Dia de la Constitució se celebrarà un divendres.

Preguntat per si la mesura també es podrà estendre al personal dels ajuntaments catalans, Puigneró ha explicat que la petició d’habilitar aquests dies com a laborables provenia dels empleats de la Generalitat, i de moment es posarà en marxa per als treballadors del Govern català, que són més de 200.000.

“El que pugui passar en altres administracions no és de la meva responsabilitat”, ha afegit el conseller, que ha deixat en mans dels ajuntaments la decisió de treballar o no aquells festius.

Els últims anys, un grup d’ajuntaments catalans, especialment els governats per formacions independentistes, han obert les seves portes el 12 d’octubre i han convertit el Dia de la Hispanitat en laborable per a aquells funcionaris que volguessin treballar.

Això no obstant, la polèmica es va desfermar el 2016, quan un jutge, a instàncies de la Delegació del Govern a Catalunya, va prohibir obrir l’Ajuntament de Badalona el 12 d’octubre i sis regidors d’aquest consistori van decidir obrir les portes i van ser després acusats de desobediència.

D’una altra banda, el conseller ha avançat que treballa en l’elaboració d’un decret d’administració digital per abordar qüestions com l’ús de les macrodades (“big data”) o bé per avançar en objectius com aconseguir que l’administració estigui cada vegada més informatitzada i treballi cada vegada “amb menys paper”.

Aquest departament també vol amb aquest decret impulsar els “serveis proactius”, és a dir, que l’administració usi les dades que té a la seva disposició per dirigir-se a un ciutadà per comunicar-li que té dret a determinades prestacions.

Aquest servei es prestaria sempre que l’afectat prestés el seu consentiment per usar les seves dades i rebre aquests avisos, ha deixat clar el conseller. EFE

 

Barcelona, 5 d’agost de 2019

 


 

Darreres notícies

Jordi Sànchez: “Si cal incrementarem el conflicte per guanyar el diàleg que ara es nega i després guanyar la solució al conflicte: l’autodeterminació”

(Entrevista a l’Agència Europa Press)   El diputat de Junts per Catalunya al Congrés, Jordi Sànchez, ha assegurat …

Més informació

La consellera Budó demana anar massivament a la manifestació de l’11-S perquè “la Diada ha d’anar més enllà dels partits”

(Entrevista a l’Agència Europa Press) La consellera de la Presidència i portaveu de la Generalitat, Meritxell Budó, ha …

Més informació

Jordi Sànchez: “La competència electoral entre independentistes ho contamina tot i pot convertir-se en la causa de grans ineficiències i ineficàcies de la sobirania”

(Entrevista a l’Agència Europa Press) El diputat de Junts per Catalunya al Congrés Jordi Sànchez ha rebutjat un …

Més informació

Segueix-nos

Fes-te voluntari

Inscriu-te per sumar-te a la llista de Junts per Catalunya.

Et mantindrem informat de les nostres activitats per correu electrònic.
Hi ha hagut un error en processar la vostra petició. Torneu-ho a intentar més tard.