Notícies

Totes les notícies

Comunicat del president Puigdemont i els diputats Jordi Turull, Josep Rull i Jordi Sànchez

 

La nostra condició de diputats s’ha vist alterada per la decisió del Tribunal Suprem de mantenir-nos en presó. Tenim el convenciment que avui encara estem a la presó per no haver renunciat a l’acta de diputat.

Els esforços del Suprem per alterar la normalitat parlamentària emanada de les urnes del 21-D han estat ben visibles.

El darrer episodi el tenim en la decisió de mantenir-nos privats de llibertat acusats de rebel·lió amb l’únic objectiu d’aplicar-nos l’article 384 bis de la Llei d’Enjudiciament Criminal per promoure la nostra suspensió com a diputats.

Tanmateix, Llarena, en una decisió inaudita en un Estat de Dret que respecti la separació de poders, va plantejar la possibilitat que poguéssim designar diputats substituts per exercir suposadament els nostres drets. Pretenia, de manera maldestra, blanquejar una decisió manifestament injusta i d’una gravetat sense matisos en termes democràtics.

Llarena sap que no hi ha hagut violència i sap que és impossible alterar impunement les majories parlamentàries en el marc del Tribunal d’Estrasburg i en el context de les democràcies solvents i homologables.

El passat dimarts, el Parlament va rebutjar per majoria absoluta la nostra suspensió. Va ser un acte de normalitat democràtica i de sobirania en compliment escrupolós d’allò que estableix el seu Reglament.

En conseqüència, entenem que la nostra decisió de mantenir la delegació de vot en el portaveu del grup parlamentari de Junts per Catalunya és perfectament ajustada a dret.

Considerem que aquesta delegació només pot ser rebutjada des d’una argumentació supeditada da les possibles coercions d’un òrgan aliè al poder legislatiu.

Si finalment la decisió de la Mesa és impedir l’exercici del nostre dret a vot hem de manifestar que nosaltres assumirem la decisió i els nostres drets deixaran de ser comptabilitzats.

La nostra voluntat ha estat i segueix essent la de preservar la sobirania plena del Parlament i mantenir la majoria de Govern actual.

En coherència amb aquesta voluntat manifestem i demanem respecte per la decisió que els altres diputats encausats pel Suprem hagin pogut prendre. De la mateixa manera demanem que la nostra decisió sigui també respectada.

Estem convençuts que la majoria de 61 escons permetrà de mantenir l’actual Govern i seguir impulsant el projecte republicà.

Treballarem perquè la vulneració del dret a la representació política i l’alteració de les majories resultants del 21-D siguin preses en consideració per part dels organismes i tribunals internacionals.

Un altre cop anirem a Europa i al món a trobar la justícia que l’Estat espanyol en nega i es nega a si mateix.

Encoratgem a seguir treballant amb adhesió als valors democràtics i des del compromís i la mobilització ciutadana i els principis de la no violència.

 

Carles Puigdemont i Casamajó

Jordi Sànchez i Picanyol

Jordi Turull i Negre

Josep Rull i Andreu

 

Waterloo, Presó de Lledoners, 9 d’octubre de 2018

Darreres notícies

Junts per Catalunya insta el magistrat Marchena a abandonar la causa que manté els líders sobiranistes en una presó preventiva injustificada

El portaveu adjunt considera que el judici dels presos polítics no serà just, “quan qui hi ha al …

Més informació

El Parlament activa la Comissió del Reglament i posa en marxa la ponència que ha de redactar la reforma del text a petició de Junts per Catalunya

El portaveu de Junts per Catalunya celebra que s’hagi constituït aquesta comissió perquè permetrà impulsar reformes i “dotar …

Més informació

Els diputats de Junts per Catalunya participen com a observadors en les consultes populars al País Basc

Eduard Pujol respon a Carmen Calvo que un govern “que es diu que és democràtic no hauria d’acceptar …

Més informació

Segueix-nos

Inscriu-te per sumar-te a la llista de Junts per Catalunya.

Et mantindrem informat de les nostres activitats per correu electrònic.
Hi ha hagut un error en processar la vostra petició. Torneu-ho a intentar més tard.