Notícies

Totes les notícies

Comunicat de premsa

Junts per Catalunya condemna els aldarulls ocorreguts ahir al vespre en algunes localitats del país. Considera que no encaixen amb el caràcter no violent de les reivindicacions independentistes.

Per això condemna qualsevol acció puntual que s’allunyi de les mobilitzacions pacífiques i insta a aïllar les persones que tinguin comportaments violents, com s’ha fet fins ara en les mobilitzacions del moviment independentista.

El grup parlamentari de Junts per Catalunya també trasllada tot el seu suport al president de la Generalitat, Quim Torra, al conseller d’Interior, Miquel Buch, i a tot el govern davant una situació de gran complexitat policial, política i social derivada de la repressió orquestrada per l’Estat i de les injustes sentències contra els líders polítics i socials de l’1-O.

En aquesta línia, Junts per Catalunya també reclama que s’investiguin els incidents ocorreguts i, si s’escau, que s’apliquin les mesures disciplinàries i sancionadores que calgui als agents del cos dels Mossos d’Esquadra que han actuat i actuïn fora de les normes establertes. Junts per Catalunya insta el Ministeri de l’Interior a aplicar les mateixes mesures a les forces de seguretat que en depenen i que deixin d’utilitzar bales de goma, prohibides a Catalunya.

Finalment, davant una sentència injusta, Junts per Catalunya denuncia que el govern de Pedro Sánchez no ha fet cap proposta política per abordar la situació de conflicte i l’insta a seure a la taula del diàleg i la negociació per buscar una solució política. Avui mateix, reunint-se només amb els caps de tres grups parlamentaris, el govern de Pedro Sánchez continua ignorant i excloent la major part de la població de Catalunya en l’abordatge del conflicte. Junts per Catalunya demana que Pedro Sánchez deixi d’intentar dividir els catalans i de silenciar la part de la societat que no pensa com ell.

 

Barcelona, 8 d’octubre de 2020


 

Darreres notícies

Junts per Catalunya reclama que es decreti l’estat d’alarma a Catalunya per poder aplicar de forma immediata un confinament nocturn

Ho ha traslladat el president del Grup parlamentari, Albert Batet, a la reunió d’aquest vespre de representants parlamentaris …

Més informació

Junts per Catalunya defensa el sistema propi d’emergències de Catalunya davant la recentralització de l’estat espanyol: “Suposaria la seva dissolució”

Aurora Madaula denuncia que l’estat espanyol debati una proposició de llei que recentralitza els serveis d’emergències i de …

Més informació

Borràs: “A la ultradreta se la combat i als governs presumptament progressistes se’ls exigeixen solucions”

Borràs evita l’ús del torn de rèplica per no normalitzar la presència de l’extrema dreta al Congrés: “no …

Més informació

Segueix-nos