Notícies

Totes les notícies

Cleries retreu al Govern espanyol que no accepti esmenes del Senat als Pressupostos: “és una estafa parlamentària”

El senador lamenta la manca de diàleg i de voluntat política del Govern espanyol per negociar els comptes

El portaveu de Junts per Catalunya al Senat, Josep Lluís Cleries, ha criticat aquest dimarts la manca de voluntat política per part del govern de Pedro Sánchez per negociar els Pressupostos Generals de l’Estat a la cambra Alta: “És una vergonya que no hi hagi interès per negociar ni dialogar els Pressupostos Generals, el que fa aquest govern és un monòleg”, ha advertit Cleries, que considera aquesta situació com una “gran estafa parlamentària “. “Nosaltres cobrem un sou per fer la nostra feina, però el Govern espanyol i les seves crosses parlamentàries no volen parlar de res”, ha insistit.

Cleries ha defensat que des de Junts per Catalunya “creiem en el Parlamentarisme i en les cambres de representació”, però “avui estem 265 persones perdent el temps” perquè han convertit el Senat en “un pur tràmit”, el que representa “una burla a la democràcia i al parlamentarisme. Això és progressista? Això és tot menys progressista”. En aquest sentit, ha recordat que Junts va presentar 581 esmenes als Pressupostos que recollien demandes d’entitats socials, associacions empresarials, persones amb malalties minoritàries, ajuntaments, entitats científiques, ciutadans perquè “veuen el que falta en aquests Pressupostos”. Tot i això, ha dit, “vostès han menyspreat totes les esmenes presentades”. “Em pregunto si aquests pressupostos són tan perfectes com perquè els grups que donen suport al Govern espanyol no presentin cap esmena”, ha ironitzat, afegint que “sempre es poden millorar i aquesta renúncia parlamentària és lamentable”.

El portaveu de Junts per Catalunya ha anunciat que exigirà a la ministra d’Hisenda que comparegui el proper any per explicar l’execució pressupostària: “Això ho demanarem de Catalunya, però podem fer-ho per a tots els territoris perquè estem cansats que els comptes no s’executin”. A més, Cleries ha explicat que tot el sector de la Dependència té 149.000 persones en llista d’espera i que per esmenar aquesta situació es necessiten 3.000 milions. “On els ha posat el Govern? A Defensa i a la Casa Reial . Un altre exemple ha estat l’anunciada pluja de milions per a Renfe, quan “el que ara necessitem és una pluja de maquinistes”, ha destacat.

“Hi ha una situació d’abandonament d’alguns sectors i el pitjor és que no s’accepta afegir cap esmena per corregir-lo”, ha subratllat, abans de repetir que “sempre he defensat el Senat i la seva utilitat, però si m’ho preguntessin avui tindria un problema” . “Aquest Senat no ha servit per a res, no podem aportar res perquè no ens han deixat”, ha reblat.

Madrid
22 de desembre de 2020

Darreres notícies

Nogueras: “La llei de Podem i PSC es carrega el model català de Bombers i les competències de la Generalitat de Catalunya”

L’esmena de Junts busca preservar i protegir el model català de Bombers, únic a l’Estat espanyol i referent …

Més informació

Albert Batet: “Això no va d’un decret o una decisió del TSJC. Va de defensar la salut dels catalans i la democràcia”

Francesc de Dalmases reconeix la gestió d’Interior amb els confinaments del Ripollès i la Cerdanya, però reconeix que …

Més informació

Albert Batet: “Mentre els estats europeus aboquen més recursos i ajudes, apliquen moratòries i excepcions, l’estat espanyol s’amaga darrera la bandera i les vacunes i no assumeix responsabilitats”

El president del grup parlamentari ha emplaçat les forces polítiques que tenen representació a Madrid que reclamin els …

Més informació

Segueix-nos