Notícies

Totes les notícies

Cleries retreu al Govern espanyol les retallades en polítiques actives d’ocupació: “és una mala solució per a la crisi derivada de la Covid-19”

Junts per Catalunya registra al Senat una moció per revertir les retallades aplicades a les polítiques actives d’ocupació, que resulten “essencials per tal d’estabilitzar el mercat laboral en l’escenari post Coronavirus”

 

El portaveu de Junts per Catalunya al Senat, Josep Lluís Cleries, ha registrat una moció per revertir les retallades a les polítiques actives d’ocupació, aplicats pel Govern espanyol a través del RDL de 31 de març de mesures urgents d’àmbit social i econòmic per fer front a la Covid-19. Davant aquest fet, Cleries assegura que les polítiques actives d’ocupació “són essencials per estabilitzar el mercat laboral i seran de primeríssima necessitat per fer front a l’escenari post Coronavirus“. I afegeix: “retallar-les una mala solució per a la crisi“.

 

El text registrat exposa que les accions que duen a terme les autonomies en matèria de formació i reciclatge de coneixements i habilitats amb aquells treballadors que han perdut la feina a causa de la crisi del coronavirus, constitueixen un hàbil instrument que té com a objectiu incorporar amb certa celeritat els aturats en el mercat de treball. Per aquest motiu, subratlla el portaveu al Senat, “resulta necessari comptar amb un finançament suficient, per fer front al galopant atur fruit del confinament i que s’accentuarà en els propers mesos“.

 

A més, la moció constata que el Ministeri de Treball ha actuat “unilateralment, sense consultar normes ni criteris” per retallar aquests fons a les CCAA, ni tampoc les modificacions normatives que han impactat de forma extraordinària en tots els territoris, com les referides a expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO) o els permisos retribuïts.

 

Per tot això, Junts per Catalunya ha registrat una moció a la Comissió de Treball, Inclusió, Seguretat Social i Migracions del Senat que insta el Govern espanyol a:

 

– Revertir les retallades de recursos per a polítiques actives d’ocupació, aportant a la Generalitat de Catalunya un mínim addicional de 215M euros per, com a mínim, equiparar les xifres de 2020 amb les de l’exercici 2019. Revertir igualment aquestes retallades amb les altres comunitats.

 

– Mobilitzar recursos financers procedents de partides pressupostàries no estratègiques i de despeses més supèrflues de l’Estat per al sufragi de les prestacions per desocupació vinculades a l’emergència econòmica del coronavirus, i poder compatibilitzar les prestacions per desocupació amb les polítiques actives d’ocupació.

 

 

 

 

Madrid, 3 d’abril de 2020

Darreres notícies

Albert Batet: “El petit comerç s’ha d’adaptar a les noves tecnologies per poder arribar als seus clients com ho han fet en alguns municipis durant el confinament”

El president del Grup parlamentari de Junts per Catalunya i la portaveu adjunta, Gemma Geis, visiten Ripoll per …

Més informació

Comunicat en relació amb l’anunci del tancament de les plantes de la multinacional Nissan a Catalunya

Davant de la decisió de la multinacional automobilística Nissan de cessament de l’activitat industrial de les plantes ubicades …

Més informació

Junts per Catalunya demana explicacions al Govern espanyol pel tancament de Nissan a Catalunya

Reclama la compareixença de la ministra d’Indústria al Congrés i al Senat perquè expliqui quins plans té l’Executiu …

Més informació

Segueix-nos