Notícies

Totes les notícies

Cleries: “La democràcia de l’Estat espanyol és la que impedeix investigar les presumptes corrupcions del Rei emèrit, però permet espiar mòbils de polítics independentistes catalans”

Insta el Govern espanyol a complir el mandat del Senat i retorni l’IVA de 2017 a les autonomies i corporacions locals

 

El portaveu de Junts per Catalunya al Senat, Josep Lluís Cleries, ha preguntat aquest dimarts a la ministra d’Hisenda si el Govern espanyol té previst abonar de forma immediata a les comunitats autònomes i corporacions locals l’IVA pendent de la liquidació de l’exercici 2017. “Són 2.500 milions per a les CCAA i 750 milions de les corporacions locals. No son diners de l’Estat“, ha advertit Cleries a Montero, a qui ha recordat que aquest mandat es va aprovar el 26 de febrer de 2020 en el ple de Senat. “Complirà i respectarà el Govern, autodenominat com el més progressista, el mandat de les Corts?”, ha preguntat.

 

En la seva intervenció, Cleries ha aprofitat per enumerar els dèficits democràtics de l’Estat espanyol, entre els quals es troba una notícia coneguda aquest mateix dimarts: “La seva democràcia impedeix investigar les presumptes corrupcions de Rei emèrit, però permet espiar els mòbils de càrrecs institucionals de Catalunya amb el programa Pegasus que només poden comprar governs“, ha criticat el portaveu, que ha lamentat que aquesta democràcia és la que tampoc permet investigar els GAL ni els atemptats del 17-A.

 

A més, Cleries ha lamentat la situació de bloqueig en què es troba la comarca del Segrià: “La Fiscalia sempre t’ho afina“, ha ironitzat. “Ara el Govern espanyol vol definir les capacitats de resposta de cada comunitat autònoma. El comandament únic segueix vigent? Nosaltres no necessitem que ens diguin què podem fer, ja ho sabem: posar la salut per davant de tot; i és el que està fent el president Torra“, ha dit el portaveu, que ha afegit que “realment hauran de repetir molt això de progressistes i d’esquerres perquè algú s’ho cregui“.

 

 

Madrid, 14 de juliol de 2020

Darreres notícies

Junts per Catalunya porta l’Estat espanyol al TEDH per censurar els debats sobre l’autodeterminació i la monarquia al Parlament

El vicepresident i el secretari primer de la Mesa, Josep Costa i Eusebi Campdepadrós respectivament, al·leguen que s’han …

Més informació

Recull d’activitat trimestral de Puigdemont, Comín i Ponsatí al Parlament Europeu

Els exiliats, eurodiputats de JxCat – Lliures per Europa, fan públiques les seves activitats al Parlament Europeu des …

Més informació

Borràs a Sánchez: “La suspensió del tercer grau demostra que als presos polítics no se’ls administra justícia sinó venjança”

JxCAT exigeix ​​al president de Govern espanyol que consensuï la distribució dels fons europeus per fer front a …

Més informació

Segueix-nos