Notícies

Totes les notícies

Cleries avisa Sánchez: “Ens convida a una nova normalitat que és l’anormalitat democràtica de sempre”

“Qualsevol complicitat amb el passat dels GAL el desacreditaria a nivell estatal i internacional”, adverteix

El portaveu de Junts per Catalunya al Senat, Josep Lluís Cleries, ha avisat aquest dimarts el president de Govern espanyol que la “nova normalitat” és, en realitat, “l’anormalitat democràtica de sempre”. Cleries s’ha referit, entre d’altres, a la negativa de la Mesa de Congrés i del Senat d’investigar la monarquia i al rei emèrit. “També és una gravíssima anormalitat democràtica la informació que presumptament vincula directament Felipe González amb la trama dels GAL i que s’ha silenciat durant 35 anys”, ha lamentat Cleries, que ha advertit que una informació tan greu obliga el PSOE i al seu Govern a “analitzar el que va passar i depurar responsabilitats”. “Qualsevol complicitat amb aquest passat el desacreditaria a nivell estatal i internacional”, ha continuat el portaveu, criticant que “mentre uns van en iot, fumant un cigar i en un Consell d’Administració, altres injustament estan a la presó o a l’exili”.

El senador ha insistit en “l’anormalitat democràtica de l’Estat espanyol” referint-se a la “policia patriòtica” que va reconèixer Pedro Sánchez fa unes setmanes i a la “dubtosa fiabilitat” dels informes de la Guàrdia Civil que van conduir al cessament de Pérez dels Cobos. “Només han perdut la confiança en Pérez dels Cobos quan li ha tocat al PSOE, perquè fins ara han mirat cap a un altre costat”, ha explicat el senador, que recorda que “aquesta mateixa policia va ser la que va venir amb el crit del a por ellos l’1 d’octubre” i que “tenim presos polítics i exiliats directament afectats per aquests qüestionats informes policials “. “Que ha fet el Govern més progressista amb l’informe del Grup de Detencions Arbitràries de l’ONU que exigia la llibertat dels presos polítics? Res “, ha expressat.

En la seva intervenció, Cleries ha preguntat a Sánchez si “respectarà el mandat democràtic del President de la Generalitat i del Govern” perquè “una part significativa dels catalans volem anar-nos per a tindre un Estat propi, per garantir democràcia, llibertat i prosperitat”. El portaveu ha retret al president del Govern espanyol els pactes contradictoris “que en res han beneficiat Catalunya” i que han suposat un “greu retrocés democràtic de drets i llibertats”. “Tot això disfressat d’un fals progressisme”, ha dit.

D’altra banda, Cleries ha criticat la “improvisació constant” i els canvis de criteri durant l’estat d’alarma: “Als 16.000 milions de l’anomenat fons extraordinari per atendre la despesa sanitària ara li afegeixen educació, però no afegeixen més recursos”, ha lamentat, abans d’afegir que “aquest sistema penalitza els que han tingut una afectació més gran en l’àmbit sanitari, com és el cas de Catalunya, que necessita 5.000 milions d’euros perquè canvis estructurals en Sanitat”.

Madrid
16 de juny de 2020

Darreres notícies

Junts per Catalunya reclama que es decreti l’estat d’alarma a Catalunya per poder aplicar de forma immediata un confinament nocturn

Ho ha traslladat el president del Grup parlamentari, Albert Batet, a la reunió d’aquest vespre de representants parlamentaris …

Més informació

Junts per Catalunya defensa el sistema propi d’emergències de Catalunya davant la recentralització de l’estat espanyol: “Suposaria la seva dissolució”

Aurora Madaula denuncia que l’estat espanyol debati una proposició de llei que recentralitza els serveis d’emergències i de …

Més informació

Borràs: “A la ultradreta se la combat i als governs presumptament progressistes se’ls exigeixen solucions”

Borràs evita l’ús del torn de rèplica per no normalitzar la presència de l’extrema dreta al Congrés: “no …

Més informació

Segueix-nos