Notícies

Totes les notícies

Cleries acusa el govern espanyol de fer “antipolítica” per l’impagament de l’IVA a les comunitats autònomes

“El Consell de Política Fiscal i Financera era una bona ocasió per demostrar un canvi de rumb i ho van desaprofitar”

 

El portaveu de Junts per Catalunya al Senat, Josep Lluís Cleries, ha acusat el Govern espanyol de practicar “l’antipolítica i el bloqueig” i ha retret a la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, l’impagament de l’IVA a les comunitats autònomes. “Parlen de retrobament amb somriures i copets a l’esquena al matí, però a la tarda, al Consell de Política Fiscal i Financera comuniquen que no pagaran els 443 milions d’euros que corresponen a Catalunya de l’IVA autonòmic de desembre de 2017 retingut per l’Estat“, ha criticat Cleries, abans d’afegir que “imposen més endeutament per tenir els 443 milions amb una flexibilització de l’0,2% de l’PIB; i, per cert, mentre l’Estat es queda un 0,5% d’endeutament per les seves cosetes”. En aquest sentit, ha preguntat a la ministra si el Govern considera que el sistema de finançament de les comunitats autònomes de règim comú deriva en un tracte just per a Catalunya.

 

Diu la propaganda oficial que Espanya és un estat descentralitzat. Però la ministra sap que no és cert perquè la descentralització no es mesura per la despesa, sinó pels ingressos“, ha dit el portaveu al Senat, que ha recordat que Catalunya no gestiona els grans impostos, ni les grans infraestructures, ni les competències sobre finances i “depenem d’un sistema de finançament ranci i injust“.

 

El portaveu ha explicat que els recursos de l’administració central entre 2010 i 2018 han augmentat un 86%, mentre que els recursos de les comunitats autònomes només un 18%, el que representa “una clara una recentralització de recursos“. “El dèficit fiscal de Catalunya és de 16.800 milions d’euros anuals, equivalent a un 8% de l’PIB. Una barbaritat “, ha destacat Cleries, qui ha criticat la solució del govern de Pedro Sánchez: no publicar les balances fiscals. “Ulls que no veuen, cor que no sent“, ha ironitzat.

 

Cleries ha lamentat el resultat de la reunió de Consell de Política Fiscal i Financera de divendres passat i ha considerat que “era una bona ocasió per demostrar un canvi de rumb i ho van desaprofitar. O no, perquè en realitat potser no pretenen canviar res“. En la seva intervenció, no ha deixat de recordar l’existència de presos polítics, exiliats, la repressió i la persecució judicial.

 

 

 

Madrid, 11 de febrer de 2020

Darreres notícies

Junts per Catalunya reclama al Govern espanyol que prohibeixi l’ús de pilotes de goma per part de les forces i cossos de seguretat de l’Estat

Els grups parlamentaris de Junts per Catalunya al Congrés i al Senat volen obrir el debat sobre l’ús …

Més informació

Declaració Institucional en defensa de la salut sexual com a part integrant dels drets humans fonamentals i com a contribució a una societat més justa per a totes les persones.

DECLARACIÓ INSTITUCIONAL El dia 14 febrer commemorem el dia Europeu de la Salut sexual. Des de l’any 2003, …

Més informació

Junts per Catalunya exigeix al senador de Vox acusat de violència masclista que entregui la seva acta immediatament

El Grup Parlamentari al Senat no accepta que un presumpte maltractador utilitzi la immunitat parlamentària per a protegir-se …

Més informació

Segueix-nos