Notícies

Totes les notícies

Carta dels presos polítics: “Sortim a guanyar. I vencerem perquè farem nostre el compromís amb la política honesta i la centralitat de la nostra acció”

Compatriotes,

Avui hem acceptat ser candidats de “Junts per Catalunya”. Ho hem fet des de la presó i mentre som jutjats per rebel·lió i sedició en una judici vergonyant impulsat i sostingut per aquells que volen destruir les aspiracions democràtiques de la majoria social del nostre país a exercir els drets polítics fonamentals, així com el dret a l’autodeterminació. Som a la presó perquè un dia vàrem decidir actuar des de la llibertat de consciència i l’estima a un país lliure i una societat justa. Com vosaltres.

I ens presentem a les eleccions perquè volem seguir sent lleials al compromís social i polític al qual ens vàrem comprometre quan érem al Govern de Catalunya o al capdavant d’entitats sobiranistes.

Ens presentem com a candidats de Junts per Catalunya perquè creiem que és qui representa millor l’esperit unitari i transversal de l’1 d’octubre. Prou sabeu que ens hauria agradat una candidatura conjunta de tot el sobiranisme. Estem convençuts que la unitat és encara avui la millor aposta per vèncer electoralment els adversaris de les llibertats nacionals i polítiques. Cercar i proposar aquesta concòrdia, trucar les portes de les altres formacions sobiranistes i republicanes per emplaçar-les a la unitat electoral és i serà la nostra guia fins al final.

En aquest sentit, també ens comprometem davant de tots vosaltres, si es considerés oportú, a apartar-nos del capdavant per a facilitar-ho. No som candidats per fer més gran un partit sinó per servir el país i les idees de llibertat. I ho farem des d’on sigui i com sigui.

Ens enorgulleix saber que no estem sols en aquesta aventura electoral: us tenim a tots vosaltres. Amb dones com l’Elsa Artadi, la Neus Munté, la Laura Borràs, la Míriam Nogueres, la Carme Renedo, la Marina Geli, la Concepció Canyadell, l’Assumpció Castellví; i amb homes com en Ferran Bel, Jaume Alonso-Cuevillas i en Ramon Tremosa farem un equip competent i guanyador.

 

Sortim a guanyar, com vam fer el 21 de desembre de 2017. El proper cicle electoral serà també transcendental i caldrà deixar-s’hi la pell; els que us representarem a les llistes i els que ens ajudareu a vèncer. I vencerem perquè farem del nostre compromís amb la política honesta – amb la reconstrucció del diàleg, amb la concòrdia entre els pobles, amb la defensa de la democràcia – la centralitat de la nostra acció. Una acció  que tindrà com a nord l’exercici del dret a l’autodeterminació de Catalunya, des de la força de pau i des de la convicció que assolirem la llibertat nacional.

Per la democràcia, per la justícia social, per la llibertat i per Catalunya. Som-hi!

 

Jordi Sànchez, Quim Forn, Jordi Turull i Josep Rull

Soto del Real, 9 de març de 2019

 

 

 

 

 

Darreres notícies

Junts per Catalunya reclama mantenir i transformar el teixit de carreteres català i apostar per l’avantguarda per assolir un país d’oportunitats

Pep Riera acusa Ciudadanos de treure rèdit polític de l’atac constant als mitjans de comunicació públics de Catalunya: …

Més informació

Joaquim Forn encapçala el grup de Junts per Catalunya en el Ple de constitució del nou Ajuntament de Barcelona

Amb el conseller i extinent d’Alcalde, en la sessió plenària de la Corporació Municipal de demà, prendran possessió …

Més informació

El Parlament aprova tornar a portar el Congrés la llei de despenalització de l’eutanàsia

El diputat de Junts per Catalunya, Josep Maria Forné, defensa que aquesta iniciativa “és una qüestió de justícia …

Més informació

Segueix-nos

Fes-te voluntari

Inscriu-te per sumar-te a la llista de Junts per Catalunya.

Et mantindrem informat de les nostres activitats per correu electrònic.
Hi ha hagut un error en processar la vostra petició. Torneu-ho a intentar més tard.