Notícies

Totes les notícies

Borràs sobre la suspensió de diputats: “Els vots dels ciutadans van portar-los al Congrés i ara l’arquitectura juridicoinstitucional de l’Estat s’encarrega d’apartar-los”

El diputat i advocat Jaume Alonso-Cuevillas ha assegurat que és competència del ple del Congrés decidir sobre la suspensió o no dels diputats, no de la Mesa

 

La Mesa del Congrés ha decidit suspendre els diputats electes de Junts per Catalunya al Congrés, Jordi Turull, Josep Rulli Jordi Sànchez, aquest divendres al matí, després d’haver analitzat l’informe que la presidenta de la Mesa del Congrés, Meritxell Batet, va demanar als lletrats de la Cambra. En una roda de premsa per valorar aquesta decisió, la diputada al Congrés, Laura Borràs, ha denunciat que “els vots dels ciutadans van situar els nostres companys com a diputats al Congrés i ara l’arquitectura juridicoinstitucional de l’Estat s’encarrega de voler-los apartar”, en el que suposa una nova vulneració de drets i llibertats dels presos. En aquest sentit, Borràs ha traslladat la voluntat dels presos de “voler ser allà on la ciutadania els ha portat. Volen fer política, dialogar i resoldre políticament un conflicte que és polític. Mantenen el seu compromís ferm”.

 

D’altra banda, l’advocat i diputat de Junts per Catalunya, Jaume Alonso-Cuevillas, ha subratllat que és competència del ple del Congrés decidir sobre la suspensió o no dels presos polítics diputats: “La Mesa del Congrés no és competent per adoptar aquesta resolució. Ha de ser acordada pel ple del Congrés, prèvia proposta raonada de la Comissió de l’Estatut dels Diputats”. És per això que ha denunciat el “cop d’estat de dret”que suposa aquesta suspensió perquè, ha explicat, que “mai s’ha suspès diputats sense una resolució judicial ferma. Només cal llegir els preceptes aplicables del reglament del Congrés i de la llei d’enjudiciament criminal per veure que la decisió hauria de ser la contrària”. Una decisió que l’advocat creu que passarà factura a l’Estat espanyol i ha demanat que com a resposta a aquesta onada repressiva, els ciutadans de Catalunya i la resta de l’Estat espanyol votin el candidat Quim Forncom a alcalde de Barcelona i el president Carles Puigdemonti els consellers Toni Comíni Clara Ponsatícom a eurodiputats al Parlament Europeu.

 

Cuevillas també ha anunciat que presentaran una reconsideració davant el Tribunal Constitucional, com a pas previ a elevar-ho, posteriorment, a la justícia europea.

 

Barcelona, 24 de maig de 2019

 

Darreres notícies

Jordi Sànchez: “Si cal incrementarem el conflicte per guanyar el diàleg que ara es nega i després guanyar la solució al conflicte: l’autodeterminació”

(Entrevista a l’Agència Europa Press)   El diputat de Junts per Catalunya al Congrés, Jordi Sànchez, ha assegurat …

Més informació

La consellera Budó demana anar massivament a la manifestació de l’11-S perquè “la Diada ha d’anar més enllà dels partits”

(Entrevista a l’Agència Europa Press) La consellera de la Presidència i portaveu de la Generalitat, Meritxell Budó, ha …

Més informació

Jordi Sànchez: “La competència electoral entre independentistes ho contamina tot i pot convertir-se en la causa de grans ineficiències i ineficàcies de la sobirania”

(Entrevista a l’Agència Europa Press) El diputat de Junts per Catalunya al Congrés Jordi Sànchez ha rebutjat un …

Més informació

Segueix-nos

Fes-te voluntari

Inscriu-te per sumar-te a la llista de Junts per Catalunya.

Et mantindrem informat de les nostres activitats per correu electrònic.
Hi ha hagut un error en processar la vostra petició. Torneu-ho a intentar més tard.