Notícies

Totes les notícies

Borràs reclama a Sánchez permisos retribuïts per donar seguretat als pares amb nens afectats per quarantenes

La diputada assegura que aquesta és “l’assignatura pendent d’aquest curs” i demana a Govern espanyol que “no penalitzi als pares per complir amb els protocols de salut pública”

 

La portaveu de Junts per Catalunya al Congrés, Laura Borràs, ha preguntat aquest dimecres al president de Govern espanyol: “Quines mesures pensa prendre per donar seguretat als pares, davant d’un curs excepcional marcat per la pandèmia?” En aquest sentit, Borràs ha reclamat al president que aprovi “l’assignatura pendent d’aquest curs” i prengui mesures urgents per tramitar “baixes laborals o permisos retribuïts dels pares d’alumnes en quarantena per ser contacte estret” d’un cas positiu de Covid. “Fa setmanes li advertíem, ara ja és molt urgent“, ha dit, abans d’afegir: “Penalitzaran els pares que tinguin fills obligats a mantenir una quarantena per protocols de salut pública?

 

No em respongui amb el Pla Me Cuida, perquè la vigència d’aquest pla finalitza el proper dia 22, la setmana que ve, i perquè el pla permet una flexibilització o reducció de la jornada laboral, però amb la consegüent reducció salarial durant els dies que duri“, ha recriminat la portaveu, que demana a Sánchez que “progressi adequadament per una vegada” i posi ordre. Borràs ha posat de manifest les contradiccions internes de Govern espanyol sobre aquesta qüestió perquè mentre el vicepresident Iglesias va anunciar que aprovarien aquesta mesura, el ministre Escrivà “ha llençat una galleda d’aigua freda sobre les expectatives dels pares que viuen amb angoixa la incertesa que els causa saber que es poden trobar en aquesta situació “.

 

Aclareixi aquesta qüestió sense més dilació“, ha demanat, i ha recordat “els nyaps legislatius i caos administratiu” amb els treballadors afectats el març pel confinament d’Igualada i la Conca d’Òdena. “Els ciutadans han tingut en molts moments tanta sensació d’indefensió davant el virus, com davant un govern que hauria de garantir la salut i els drets“, ha explicat, abans de concloure que “la gestió dels ERTOS ha estat un despropòsit i la solució a aquest tema de les baixes no la podrien fer pitjor ni a propòsit. Només tenen marge per millorar “.

 

 

 

Madrid

16 setembre 2020

Darreres notícies

Junts per Catalunya no veu en l’indult una solució al conflicte polític sinó l’exercici del dret d’autodeterminació i l’amnistia

Albert Batet: “És insòlit que al segle XXI un president pugui der inhabilitat per defensar la democràcia i …

Més informació

Albert Batet: “La causa contra el president Torra és una nova mostra de la decadència de la democràcia espanyola”  

El president del Grup parlamentari denuncia que la justícia espanyola actuï de forma “desproporcionada, abusiva i amb una …

Més informació

Cleries retreu a Govern espanyol que parli de memòria democràtica i diàleg mentre l’Estat practica persecució política

“Volen reparar el passat fosc de la guerra civil i la dictadura franquista, cosa que és imprescindible, però …

Més informació

Segueix-nos