Notícies

Totes les notícies

Laura Borràs: “La gran anomalia democràtica de l’Estat és que les persones que van fer possible l’1-O avui estiguin a la presó”

La portaveu al Congrés de Junts per Catalunya assegura que mentre es manté l’aposta “pel diàleg, la unitat i la defensa dels nostres drets, d’altres continuen amb l’amenaça i la negació de la realitat”

 

En la vigília del segon aniversari de l’1-O, la portaveu de Junts per Catalunya al Congrés, Laura Borràs, ha posat de manifest la condició “inequívocament i demostradament pacífica del moviment independentista”, i ha recordat que aquell va ser “l’exercici d’autodeterminació més important de la Catalunya contemporània on l’única violència que hi va haver va ser exercida per la policia”. Borràs ha assegurat que “la gran anomalia democràtica, jurídica i humana de l’Estat espanyol és que les persones que van fer possible l’1-O avui estan empresonades, acusades de violència”.

 

“El poble català està determinat a decidir quin és el seu futur”

 

La portaveu de Junts per Catalunya al Congrés ha criticat en una roda de premsa al Parlament que “mentre nosaltres seguim apostant pel diàleg, la unitat i la fermesa en la defensa dels nostres drets, altres continuen en l’amenaça, la negació del diàleg i de la realitat mateixa”. Borràs ha contestat així a les paraules de Pedro Sánchez de diumenge, quan va tornar a amenaçar amb un 155. “El poble català està determinat a decidir quin és el seu futur”, ha advertit.

 

https://twitter.com/JuntsXCat/status/1178632689970229248?s=20

 

Borràs ha criticat les filtracions del secret de sumari de les detencions als independentistes de la setmana passada, i ha apuntat que “l’índex de democràcia d’un país es mesura per les seves filtracions jurídiques i aquestes són inadmissibles i extremadament greus”. La portaveu al Congrés ha lamentat “la intoxicació pública i el judici paral·lel” que s’està fent del cas i, per aquest motiu, ha anunciat una bateria de preguntes al Congrés. “Volem saber què està passant, qui són els detinguts i perquè se’ls està tractant d’aquesta manera”, ha reblat.

 

https://twitter.com/JuntsXCat/status/1178633776483749888?s=20

 

Barcelona, 30 de setembre de 2019

Darreres notícies

Els eurodiputats Puigdemont i Comín demanen a la Comissió Europea que actuï per salvar el Delta de l’Ebre

Els eurodiputats de Junts per Catalunya denuncien que Espanya no està aplicant les mesures especials establertes a la …

Més informació

Junts per Catalunya visita la zona de Deltebre devastada pel temporal i proposa la creació d’un ple monogràfic sobre els efectes de Gloria al Delta de l’Ebre

El grup parlamentari reafirma la posició de defensa del president Quim Torra com a diputat del Parlament: “La …

Més informació

Jordi Martí: “l’examen a la seguretat en el primer semestre del nou Govern Colau segueix sent un suspens; el balanç negatiu de l’anterior mandat pesa com una llosa”

El Portaveu del Grup de Junts per Catalunya defensa a la Comissió de Presidència una proposició, aprovada per …

Més informació

Segueix-nos