Notícies

Totes les notícies

Laura Borràs entrega a Felip VI una carta de Jordi Sànchez i l’informe de l’ONU que insta l’Estat espanyol a alliberar els presos polítics catalans immediatament

La portaveu de Junts per Catalunya al Congrés explica que s’ha reunit amb el rei “com a veu i altaveu dels presos polítics i com a votant de l’1 d’Octubre”

La portaveu de Junts per Catalunya al Congrés, Laura Borràs, s’ha reunit aquest matí amb Felip VI al Palau de la Zarzuela en el marc de la ronda de consultes per a la investidura del president del govern espanyol. Borràs ha entregat al rei una carta de Jordi Sànchez, així com l’informe de l’ONU que considera arbitràries les detencions dels presos polítics catalans i en demana la seva posada en llibertat de forma immediata. “Li he dit que la repressió no tindria els efectes que persegueix i que no es pot judicialitzar la política de manera permanent”, ha explicat Borràs en una roda de premsa posterior a la trobada. I ha afegit que ha dit a Felip VI que “no ens rendirem ni deixarem la defensa del dret a l’autodeterminació”.

 

Laura Borràs al rei Felip VI: “Li he dit que la repressió no tindria els efectes que persegueix i que no es pot judicialitzar la política de manera permanent i que no ens rendirem ni deixarem la defensa del dret a l’autodeterminació”

 

Borràs ha explicat que ha anat a la trobada amb el monarca “com a veu i altaveu dels presos polítics, de les veus que volen silenciar des de la presó”. Durant la conversa, Borràs li ha exposat també que el visitava “com a votant de l’1 d’Octubre, com a part dels més de dos milions de persones que vam votar i vam ser reprimits violentament”. La portaveu ha volgut destacar que “potser no havia sentit mai aquestes paraules dels llavis d’una dona catalana, precisament perquè no es va voler reunir amb la presidenta del Parlament, Carme Forcadell”.

No ha estat una visita de cortesia, jo anava a parlar amb el rei de l’a por ellos i ho feia por ellos, pels presos”, ha dit la diputada, qui rebutja “ser còmplice del Tribunal Suprem que volia estalviar la incomoditat al rei de veure’s amb pres polític com Sànchez”. Borràs ha manifestat que “malgrat que els catalans no tenim rei, he anat a veure el rei dels espanyols perquè ha estat un actor polític rellevant en el conflicte català. Podria haver tingut un paper simbòlic i, per contra, va decidir jugar un rol polític actiu. I va fer-ho només de part, amb el funest discurs del 3 d’Octubre”.

La portaveu de Junts per Catalunya ha volgut traslladar al rei “el dolor dels presos, de persones escollides a les urnes o dels dirigents civils com Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, que són persones de pau, honorables en una situació de privació de llibertat abusiva”. Pel que fa a la investidura, Laura Borràs considera que només pot ser investit “qui vol resoldre un conflicte que és de naturalesa política”, i ha afegit que “de la mateixa manera que nosaltres sempre serem els de la política i el diàleg, esperem que l’Estat també ho faci”.

 

Recupera la roda de premsa de la diputada Laura Borràs:

 

 

Madrid, 6 de juny de 2019

 


 

Darreres notícies

Junts per Catalunya impulsa la neteja dels solars contigus a l’escola Ferran i Clua per posar fi a la plaga de rates i que es pugui utilitzar amb normalitat el pati

Al Ple del Consell de Districte de Sant Andreu, l’Executiu municipal va acceptar també un altre prec de …

Més informació

Junts per Catalunya torna a apel·lar al mandat democràtic de l’1 d’Octubre a la sessió constitutiva del Congrés i del Senat

Els diputats i senadors de Junts per Catalunya prenen possessió de l’escó a les Corts espanyoles amb la …

Més informació

Junts per Catalunya, Esquerra Republicana i la CUP reclamen al Parlament la llibertat dels presos del 23S

Els tres grups parlamentaris han entrat una proposta de resolució que es debatrà en el ple de la …

Més informació

Segueix-nos