Notícies

Totes les notícies

Borràs exigeix al Govern espanyol la derogació del decret de seguretat digital “que vulnera l’Estatut, la Constitució, les directives europees i els drets fonamentals”

La portaveu de Junts per Catalunya al Congrés assegura que aquest decret “no compleix amb els drets digitals que avala Europa” i que “no és el model que volem per a Catalunya i els seus ciutadans”

 

La portaveu de Junts per Catalunya al Congrés, Laura Borràs, ha reclamat aquest dimecres la derogació del decret digital aprovat pel govern del PSOE en funcions i en plena campanya electoral. “Permet espiar i tallar qualsevol comunicació digital” a partir d’un concepte genèric, l’ordre públic, utilitzat pels règims autoritaris. “Amb aquestes pràctiques sense mandat judicial, Espanya se suma a la Xina, Turquia, Aràbia Saudita o l’Iraq“, ha dit la diputada, que ha assegurat que aquesta mesura “no compleix amb els drets digitals que avala Europa i en cap cas és el model que volem per a Catalunya i els seus ciutadans “.

 

Borràs ha destacat que el decret digital “va modificar a la brava set lleis, es va aprovar sense passar pel Congrés i es va convalidar en una Diputació Permanent amb el suport de PP i de C’s, sense debat i sense admetre esmenes“. I ha afegit: “Dels vuit articles que conté, set poden ser inconstitucionals, vulnera l’Estatut, la Constitució, directives europees i drets fonamentals“. Per tot això, ha explicat, “el Govern de la Generalitat i al Parlament de Catalunya ja han aprovat presentar un recurs d’inconstitucionalitat“, i ha subratllat la contradicció de Podem en aquesta matèria, que es va abstenir en la votació de la Diputació Permanent, però va votar a favor de presentar un recurs a el TC al Parlament de Catalunya. “Espero que siguin coherents i ens ajudin a derogar-lo“, ha dit.

 

La portaveu ha aprofitat per referir-se als informes d’Amnistia Internacional i ARTICLE 19 que aquest dimarts sol·licitaven al govern espanyol que se suspengui la seva aplicació i es garanteixin els estàndards internacionals. A més, Laura Borràs ha defensat el desplegament de fibra òptica per tot el territori per garantir la igualtat d’oportunitats. “Des de Junts per Catalunya defensem la llibertat d’expressió i d’informació, l’empoderament digital de la ciutadania i la capacitat d’innovació de les administracions. I aquest decret va en contra de tot això “, ha tancat.

 

 

Madrid, 12 de febrer 2020

Darreres notícies

Junts per Catalunya reclama al Govern espanyol que prohibeixi l’ús de pilotes de goma per part de les forces i cossos de seguretat de l’Estat

Els grups parlamentaris de Junts per Catalunya al Congrés i al Senat volen obrir el debat sobre l’ús …

Més informació

Declaració Institucional en defensa de la salut sexual com a part integrant dels drets humans fonamentals i com a contribució a una societat més justa per a totes les persones.

DECLARACIÓ INSTITUCIONAL El dia 14 febrer commemorem el dia Europeu de la Salut sexual. Des de l’any 2003, …

Més informació

Junts per Catalunya exigeix al senador de Vox acusat de violència masclista que entregui la seva acta immediatament

El Grup Parlamentari al Senat no accepta que un presumpte maltractador utilitzi la immunitat parlamentària per a protegir-se …

Més informació

Segueix-nos