Notícies

Totes les notícies

Borràs denuncia que la sentència del Suprem que inhabilita el president Torra pretén inhabilitar l’independentisme

Adverteix que “a més repressió, més determinació, i a més vulneració de drets fonamentals com la llibertat d’expressió, més convicció de la necessitat de disposar d’un Estat propi que els respecti”

 

La portaveu de Junts per Catalunya al Congrés, Laura Borràs, ha denunciat aquest dimecres l’”atropellament jurídic” que ha consumat el Tribunal Suprem amb la primera inhabilitació d’un president de la Generalitat en exercici del càrrec. “Amb aquesta sentència el Suprem pretenia també inhabilitar l’independentisme, però res més lluny de la realitat“, ha dit, perquè “a més repressió, més determinació, a més vulneració de drets fonamentals com la llibertat d’expressió, més convicció de la necessitat de disposar d’un Estat propi que els respecti“, ha insistit la diputada. Borràs ha explicat que “enderrocar” un president democràticament escollit “és una vergonya tan descomunal que potser per això ni s’atreveixen a publicar-ho al BOE” i, en aquest sentit, ha preguntat al ministre de Justícia: “No se n’adona que aquesta monstruositat legal representa l’enèsima vergonya per al seu país?”

 

La diputada de Junts per Catalunya ha dit que la justícia europea acabarà “inhabilitant la justícia espanyola per aquest i per la resta de despropòsits que acumula en la seva obsessió per servir Espanya en lloc de servir a la justícia“, i a la defensa dels drets de seus ciutadans, “com explicitava el president del caducat CSPJ la setmana passada en el despatx de nous jutges que eren exhortats a actuar sempre en benefici d’Espanya“. “És clar, entre la justícia i Espanya, vostès trien Espanya“, ha afegit.

 

Borràs ha ironitzat sobre “les prioritats” de la justícia espanyola, que “absol Rato i altres 35 imputats pel cas Bankia però que castiga el president Torra“. I ha afegit: “Volien una justícia ràpida, doncs sembla que quan es jutja independentistes catalans tenen vostès una justícia exprés: expressament en contra“. La portaveu ha destacat que proclamar que “Espanya és una democràcia perfecta és només un eslògan” perquè quan la justícia espanyola va descobrir que tenia poder, “la democràcia ja va deixar de ser el més important“.

 

 

 

Madrid, 30 de setembre de 2020

Darreres notícies

Junts per Catalunya reclama que es decreti l’estat d’alarma a Catalunya per poder aplicar de forma immediata un confinament nocturn

Ho ha traslladat el president del Grup parlamentari, Albert Batet, a la reunió d’aquest vespre de representants parlamentaris …

Més informació

Junts per Catalunya defensa el sistema propi d’emergències de Catalunya davant la recentralització de l’estat espanyol: “Suposaria la seva dissolució”

Aurora Madaula denuncia que l’estat espanyol debati una proposició de llei que recentralitza els serveis d’emergències i de …

Més informació

Borràs: “A la ultradreta se la combat i als governs presumptament progressistes se’ls exigeixen solucions”

Borràs evita l’ús del torn de rèplica per no normalitzar la presència de l’extrema dreta al Congrés: “no …

Més informació

Segueix-nos