Notícies

Totes les notícies

Borràs al Govern espanyol: “Han obert una distància tan gran entre les institucions de l’Estat i els catalans que l’única sortida només pot ser diàleg, urnes i independència”

La portaveu de JxCat al Congrés retreu al PSOE que demanés el vot per frenar la dreta i ara “ho tornen a fer perquè no han pogut pactar amb la dreta ni amb l’esquerra”

 

Laura Borràs, portaveu de Junts per Catalunya al Congrés, ha advertit al Govern espanyol que “vostès han obert una distància tan gran entre les institucions de l’Estat i els catalans que l’única sortida només pot ser diàleg, urnes i independència“. Així ho ha expressat en la sessió de control d’aquest dimecres, en què la diputada havia preparat una pregunta per a la vicepresidenta del Govern en funcions, Carmen Calvo, sobre la manifestació de la Diada de Catalunya el passat 11 de setembre, però a la que ha respost finalment el ministre d’Agricultura, Luis Planas. Borràs ha citat el vicepresident del Parlament de Catalunya quan ha dit que “el PSOE demanava el vot per frenar la dreta i ara ho tornen a demanar perquè no han pogut pactar amb la dreta ni amb l’esquerra“.

 

 

En tota democràcia qualsevol manifestació és rellevant: 10 anys de manifestacions continuades no són una febre però 10 anys de deslleialtat continuada de l’Estat cap a Catalunya són un malson“, ha destacat Borràs, que ha manifestat que “hem emprès un camí sense retorn“. “Hem sentit que som un territori ric que no volem repartir riquesa amb Espanya? No han entès res“, ha lamentat la portaveu de Junts per Catalunya, que ha recordat la sentència de l’Estatut de 2010 i els recursos de les lleis del Parlament al Tribunal Constitucional, entre d’altres exemples. “Judicialitzar la política diu molt poc a favor de la qualitat dels polítics, molt poc a favor de la qualitat de la democràcia“, ha dit.

 

 

Madrid, 18 de setembre de 2019

Darreres notícies

L’abstenció dels Comuns a la proposta d’Òmnium per revocar l’ús del Palauet Albéniz a la Casa Reial impedeix que s’aprovi la proposició de JuntsxCat que ho demanava

La cap del Grup de Junts per Catalunya a Barcelona, Elsa Artadi, defensava aquesta iniciativa a la Comissió …

Més informació

El Govern Colau rebutja la proposta de JuntsxCat per impulsar la reforma de La Rambla i manté el bloqueig al projecte

El portaveu del Grup de Junts per Catalunya, Jordi Martí, lamenta el vot contrari de Comuns i PSC …

Més informació

Junts per Catalunya rebutja el decret digital del Govern espanyol i assegura que treballarà per defensar i mantenir intactes del drets digitals dels ciutadans

El Parlament ha manifestat el seu suport a la Carta catalana per als drets i les responsabilitats digitals …

Més informació

Segueix-nos