Notícies

Totes les notícies

Borràs acusa Pedro Sánchez de generar més inestabilitat a l’Estat espanyol: “Espanya segueix sent ingovernable. Esperem en algun moment un exercici d’autocrítica”

Borràs: “Després dels resultats, creu Pedro Sánchez que té validesa el 155 digital que vol aprovar? No pot contribuir a devaluar més la seva democràcia aprovant un decret que és un cop d’estat digital.

La candidata de Junts per Catalunya, Laura Borràs, ha acusat el president en funcions del Govern espanyol, Pedro Sánchez, de generar més inestabilitat a l’Estat espanyol amb les eleccions del 10N: “Espanya segueix sent ingovernable. Esperem en algun moment un exercici d’autocrítica”. Borràs n’ha parlat en una roda de premsa per valorar els resultats de les eleccions, en què ha urgit reconduir el conflicte cap al pacte la negociació i el diàleg. “Hauria de donar explicacions de la seva decisió de convocar eleccions quan tenia una manera clara d’evitar-ho: fer política”, ha dit Borràs que ha recriminat a Pedro Sánchez que la seva “ineptitud de poder negociar, fins i tot amb els socis més ideològicament propers, ha generat més inestabilitat a l’Estat espanyol; ha alimentat el discurs de l’extrema dreta, i col·loca la democràcia al límit del penya-segat”. És per això que ha emplaçat el president del govern espanyol en funcions a llegir els resultats electorals, a resoldre el que passa a Catalunya i que “faci política, parli i negociï”. Tan és així, que la candidata ha sentenciat que si no es veu capaç d’afrontar el conflicte a Catalunya i resoldre la inestabilitat a l’Estat, “cedeixi el lloc per algú que pugui fer-ho”.

Borràs ha valorat positivament el resultats electorals pel que fa a les forces independentistes, que han fet “les millors resultats de la història en unes eleccions al Congrés dels Diputats”. Però ha destacat especialment els resultats de Junts per Catalunya, que en un escenari de menor participació ha  millorat els resultats, en vots absoluts, també el vot percentual augmenta i en nombre de diputats i senadors. “Pensem que l’estratègia de no donar els vots a canvi de res, de plantar cara a l’Estat espanyol, tot i que ens vulgui menystenir, queda avalada pels resultats”, ha sentenciat.

La candidata de Junts per Catalunya ha remarcat les dues fotografies que queden després dels resultats de les eleccions: “El primer que queda demostrat és que la primera força política a l’Estat espanyol no es la primera força a Catalunya; que la segona i tercera força a l’Estat espanyol no tenen representació a tres de les quatre demarcacions catalanes” i finalment ha destacat els resultats de Ciudadanos, que passa a ser vuitena força. Després que el seu líder hagi anunciat aquest matí la seva dimissió, Borràs ha subratllat que “és un partit que neix amb la única voluntat de destruir, tot el que tingui a veure amb Catalunya, les seves institucions, amb la defensa aferrissada i suport del 155, i qui ha quedat destruït ha estat ell”.

 

Barcelona, 11 de novembre de 2019


 

Darreres notícies

Junts per Catalunya porta l’Estat espanyol al TEDH per censurar els debats sobre l’autodeterminació i la monarquia al Parlament

El vicepresident i el secretari primer de la Mesa, Josep Costa i Eusebi Campdepadrós respectivament, al·leguen que s’han …

Més informació

Recull d’activitat trimestral de Puigdemont, Comín i Ponsatí al Parlament Europeu

Els exiliats, eurodiputats de JxCat – Lliures per Europa, fan públiques les seves activitats al Parlament Europeu des …

Més informació

Borràs a Sánchez: “La suspensió del tercer grau demostra que als presos polítics no se’ls administra justícia sinó venjança”

JxCAT exigeix ​​al president de Govern espanyol que consensuï la distribució dels fons europeus per fer front a …

Més informació

Segueix-nos