Notícies

Totes les notícies

Borràs acusa Pedro Sánchez de generar més inestabilitat a l’Estat espanyol: “Espanya segueix sent ingovernable. Esperem en algun moment un exercici d’autocrítica”

Borràs: “Després dels resultats, creu Pedro Sánchez que té validesa el 155 digital que vol aprovar? No pot contribuir a devaluar més la seva democràcia aprovant un decret que és un cop d’estat digital.

La candidata de Junts per Catalunya, Laura Borràs, ha acusat el president en funcions del Govern espanyol, Pedro Sánchez, de generar més inestabilitat a l’Estat espanyol amb les eleccions del 10N: “Espanya segueix sent ingovernable. Esperem en algun moment un exercici d’autocrítica”. Borràs n’ha parlat en una roda de premsa per valorar els resultats de les eleccions, en què ha urgit reconduir el conflicte cap al pacte la negociació i el diàleg. “Hauria de donar explicacions de la seva decisió de convocar eleccions quan tenia una manera clara d’evitar-ho: fer política”, ha dit Borràs que ha recriminat a Pedro Sánchez que la seva “ineptitud de poder negociar, fins i tot amb els socis més ideològicament propers, ha generat més inestabilitat a l’Estat espanyol; ha alimentat el discurs de l’extrema dreta, i col·loca la democràcia al límit del penya-segat”. És per això que ha emplaçat el president del govern espanyol en funcions a llegir els resultats electorals, a resoldre el que passa a Catalunya i que “faci política, parli i negociï”. Tan és així, que la candidata ha sentenciat que si no es veu capaç d’afrontar el conflicte a Catalunya i resoldre la inestabilitat a l’Estat, “cedeixi el lloc per algú que pugui fer-ho”.

Borràs ha valorat positivament el resultats electorals pel que fa a les forces independentistes, que han fet “les millors resultats de la història en unes eleccions al Congrés dels Diputats”. Però ha destacat especialment els resultats de Junts per Catalunya, que en un escenari de menor participació ha  millorat els resultats, en vots absoluts, també el vot percentual augmenta i en nombre de diputats i senadors. “Pensem que l’estratègia de no donar els vots a canvi de res, de plantar cara a l’Estat espanyol, tot i que ens vulgui menystenir, queda avalada pels resultats”, ha sentenciat.

La candidata de Junts per Catalunya ha remarcat les dues fotografies que queden després dels resultats de les eleccions: “El primer que queda demostrat és que la primera força política a l’Estat espanyol no es la primera força a Catalunya; que la segona i tercera força a l’Estat espanyol no tenen representació a tres de les quatre demarcacions catalanes” i finalment ha destacat els resultats de Ciudadanos, que passa a ser vuitena força. Després que el seu líder hagi anunciat aquest matí la seva dimissió, Borràs ha subratllat que “és un partit que neix amb la única voluntat de destruir, tot el que tingui a veure amb Catalunya, les seves institucions, amb la defensa aferrissada i suport del 155, i qui ha quedat destruït ha estat ell”.

 

Barcelona, 11 de novembre de 2019


 

Darreres notícies

Els eurodiputats Puigdemont i Comín demanen a la Comissió Europea que actuï per salvar el Delta de l’Ebre

Els eurodiputats de Junts per Catalunya denuncien que Espanya no està aplicant les mesures especials establertes a la …

Més informació

Junts per Catalunya visita la zona de Deltebre devastada pel temporal i proposa la creació d’un ple monogràfic sobre els efectes de Gloria al Delta de l’Ebre

El grup parlamentari reafirma la posició de defensa del president Quim Torra com a diputat del Parlament: “La …

Més informació

Jordi Martí: “l’examen a la seguretat en el primer semestre del nou Govern Colau segueix sent un suspens; el balanç negatiu de l’anterior mandat pesa com una llosa”

El Portaveu del Grup de Junts per Catalunya defensa a la Comissió de Presidència una proposició, aprovada per …

Més informació

Segueix-nos