Notícies

Totes les notícies

Borràs a Sánchez: “La suspensió del tercer grau demostra que als presos polítics no se’ls administra justícia sinó venjança”

Junts per Catalunya exigeix ​​al president de Govern espanyol que consensuï la distribució dels fons europeus per fer front a la crisi del COVID-19

 

La portaveu de Junts per Catalunya al Congrés, Laura Borràs, ha intervingut aquest dimecres al Ple després de la compareixença de el president de Govern espanyol i ha advertit que “la suspensió del tercer grau demostra que als presos polítics no se’ls administra justícia sinó venjança“. Després de conèixer ahir la decisió judicial de revocar el tercer grau dels presos polítics, Borràs ha exigit a Sánchez un “pla urgent de reconstrucció per a la justícia espanyola, començant per la fiscalia” perquè “provoca vergonya a Europa“. “Aquesta és la seva manera de deixar enrere la judicialització?“, ha preguntat Borràs, abans de lamentar que “no va ser suficient condemnar-los per uns delictes inexistents, sinó que ara els priven dels drets que té qualsevol pres a Espanya”.

 

A més, Borràs ha recordat les paraules de Joaquim Forn, Jordi Cuixart, Raul Romeva, Jordi Sànchez, Oriol Junqueras, Josep Rull i Jordi Turull just abans de tornar a entrar a la presó: “ni penediment, ni res que se li assembli, davant d’una altra mostra més de crueltat per part de l’Estat espanyol, més determinació, més força per aconseguir l’anhel de llibertat que portem temps reclamant “. També ho va formular amb aquesta contundència el president de la Generalitat, Quim Torra, després de conèixer la notícia: “no és justícia és venjança, i l’únic que aconsegueixen és que siguem més forts, que es reforcin les nostres raons i ens conviden a preparar-nos millor per deixar de ser presoners de un Estat autoritari que no accepta la voluntat democràtica dels catalans “.

 

Respecte l’acord assolit en el marc del Consell Europeu, Borràs ha advertit que “ens preocupa enormement la distribució dels recursos que s’han posat a disposició del Govern espanyol“. “Ens preocupa que es faci, com fins ara, una gestió centralista i no es tinguin en compte les realitats i el coneixement de la situació que es té per exemple des dels ajuntaments o des dels diferents governs territorials“, ha advertit la diputada, que ha assenyalat que el Govern de la Generalitat ha aprovat un Pla de Reactivació econòmica i protecció social en el qual es detallen les necessitats consensuades amb agents externs a la Generalitat i que s’han xifrat en 31.765 milionsd’euros. “No es tracta d’una xifra a l’atzar, són els recursos que ens corresponen, els que necessitem per atendre els ciutadans, votin el que votin i per ajudar els sectors més castigats“, ha afegit.

 

Fins avui no sabem quin serà el criteri de distribució d’aquests recursos, però ens temem el pitjor“, ha apuntat la portaveu, a més de preguntar al president del Govern espanyol com pensa dur a terme les reformes que Europa li exigeix ​​a canvi dels fons. “Ho decidiran unilateralment? Li ho dic perquè vostè ens té acostumats a no negociar la distribució de fons, per exemple, els destinats a la lluita contra la Covid“, ha dit Borràs, qui ha acusat Sánchez de fer els anuncis en roda de premsa abans de parlar amb els presidents de cada territori. “Li demanem que sigui vostè una mica més europeu, que no ens informi del que pensa fer, sinó que tingui en compte les perspectives, les necessitats i els interessos de tots els grups d’aquesta cambra i, per extensió, de totes comunitats” , ha expressat Borràs.

 

 

Madrid, 29 de juliol de 2020

Darreres notícies

Albert Batet: “Això no va d’un decret o una decisió del TSJC. Va de defensar la salut dels catalans i la democràcia”

Francesc de Dalmases reconeix la gestió d’Interior amb els confinaments del Ripollès i la Cerdanya, però reconeix que …

Més informació

Albert Batet: “Mentre els estats europeus aboquen més recursos i ajudes, apliquen moratòries i excepcions, l’estat espanyol s’amaga darrera la bandera i les vacunes i no assumeix responsabilitats”

El president del grup parlamentari ha emplaçat les forces polítiques que tenen representació a Madrid que reclamin els …

Més informació

Junts per Catalunya insisteix que la Llei Celaá no blinda el català a les escoles

La senadora Assumpció Castellví critica “les presses” del Govern espanyol per aprovar la nova Llei Educativa “sense poder-hi …

Més informació

Segueix-nos