Notícies

Totes les notícies

Borràs a Sánchez: “Esperem que la nostra nova normalitat sigui l’Estat propi”

Junts per Catalunya vota ‘no’ a la pròrroga de l’estat d’alarma de Govern pactat amb Ciutadans: “tornen a negar el nostre dret a decidir com a gestionar-nos”

 

La portaveu de Junts per Catalunya al Congrés, Laura Borràs, ha rebutjat de nou el decret d’estat d’alarma plantejat pel Govern espanyol, pactat de nou amb Ciutadans, i ha avisat Sánchez que “votar a favor d’aquest decret seria prorrogar l’atropellament de l’autogovern de Catalunya“. La portaveu ha criticat que, tot i haver presentat “cinc punts molt clars” que, en resum, demanaven la devolució de les competències, finalment “els diem que no perquè tornen a negar-nos el dret a decidir com a gestionar l’estat de alarma a Catalunya“. “Encara que demà tothom hagi de cobrir-se el rostre, al seu Govern se li han anat caient totes les màscares durant aquesta pandèmia“, ha destacat.

 

Borràs ha assegurat que mentre el desconfinament avança per fases, “l’Estat autonòmic retrocedeix fins a fases preestatutàries“. “Es dóna compte que estem exigint recuperar la gestió de la Sanitat a Catalunya que portem exercint des de fa 40 anys?“, Ha dit, i ha apuntat que cap altre Estat europeu ha forçat els mecanismes previstos en els seus ordenaments ordinaris: “això si que hauria de ser un motiu d’alarma“. “Som una formació de govern i ens guia el servei i l’atenció als nostres conciutadans, però també la preservació dels drets individuals i col·lectius que haurien de ser implícits en qualsevol societat democràtica i que, massa sovint, a l’Estat espanyol, brillen per seva absència“, ha insistit la portaveu.

 

Fa quinze dies ja ens van deixar clar que la seva alternativa, el seu pla C, era Ciutadans“, ha lamentat Borràs, que ha ironitzat assegurant que “del antes roja que rota passem a l’abans taronja que, fins i tot cogovernada“. La portaveu considera que pactar una vegada amb el que representa Ciutadans i que Catalunya coneix bé pot ser un accident; dues vegades, pot ser una casualitat; “la propera vegada igual ja serà la “nova normalitat” que pregonen“, ha dit, i seguidament ha advertit que “esperem que la nostra nova normalitat sigui la creació d’un Estat propi“. Un Estat propi, ha explicat, per decidir sense permís o no haver d’esperar 15 dies per prendre mesures; un Estat a què no hagi de venir una de les associacions pro-drets humans més importants del món a reclamar-li que respecti el dret a reunió i manifestació, i a exigir la posada en llibertat immediata dels presos polítics.

 

Borràs ha finalitzat la seva intervenció recordant a la Cambra que avui fa un any que “els companys, que ja eren presos polítics i que encara no havien estat injustament condemnats”, van venir al Congrés com a diputats. “A ells, com a les víctimes de l’exili, amb el president Puigdemont en primera línia, els han pretès emmudir i fer desaparèixer de la vida política, però en va, perquè estic jo, i estem totes les veus de Junts per Catalunya per reiterar-los que amb pandèmia o sense la política només hauria d’utilitzar eines polítiques per resoldre diferències polítiques, i que a l’adversari només se’l derrota a les urnes“, ha assegurat, abans d’afegir: “estem aquí per recordar-los que l’independentisme ha guanyat, guanya i guanyarà a les urnes de Catalunya perquè defensem el millor per a les dones i els homes de Catalunya, amb coherència i tantes vegades com calgui: i per això, avui, tornen escoltar el nostre no a el Govern d’Espanya que és un sí a Govern de Catalunya, un sí a la legitimitat política i un sí a la millor gestió possible per a la societat catalana i, mirin la paradoxa, que és també el millor per a vostès “.

 

 

 

Madrid, 20 d’abril de 2020

Darreres notícies

Junts per Catalunya no veu en l’indult una solució al conflicte polític sinó l’exercici del dret d’autodeterminació i l’amnistia

Albert Batet: “És insòlit que al segle XXI un president pugui der inhabilitat per defensar la democràcia i …

Més informació

Albert Batet: “La causa contra el president Torra és una nova mostra de la decadència de la democràcia espanyola”  

El president del Grup parlamentari denuncia que la justícia espanyola actuï de forma “desproporcionada, abusiva i amb una …

Més informació

Cleries retreu a Govern espanyol que parli de memòria democràtica i diàleg mentre l’Estat practica persecució política

“Volen reparar el passat fosc de la guerra civil i la dictadura franquista, cosa que és imprescindible, però …

Més informació

Segueix-nos