Notícies

Totes les notícies

Bel sobre el decret de romanents: “No és admissible que la ministra no ofereixi un pla B”

El diputat reclama al Govern espanyol que no s’oposi a les alternatives que ofereixin altres grups, com Junts per Catalunya

 

El portaveu econòmic de Junts per Catalunya al Congrés, Ferran Bel, ha denunciat aquest dijous que “no és admissible que un govern en minoria no ofereixi un pla B”. “Aquesta cambra ha tombat més d’un decret del Govern espanyol i quan això ha passat l’actitud del ministre del ram ha sigut humil i ha negociat un nou decret”, ha afegit. De fet, el diputat ha demanat a la ministra que “si no té un pla B no s’oposi als plans d’altres grups parlamentaris”, i en aquest sentit ha anticipat que hi ha en tramitació dues esmenes de Junts per Catalunya en relació al sostre de despesa i als romanents per tal que els ajuntaments puguin disposar del seu superàvit. “L’únic que demano al PSOE i a Unides Podem és que si no tenen pla B no s’oposin al pla que tenim altres formacions polítiques”, ha insistit.

 

Crec que el millor seria que la ministra presentés un nou decret llei que tingués la majoria de la cambra, amb prèvia negociació”. Tanmateix, ha subratllat: “Els 5.000 milions s’han de repartir entre tots els ajuntaments, i aquesta és una condició sine qua non”. A més, demana que la regla de despesa no s’apliqui el 2020 ni 2021 a les corporacions locals, i que els romanents es puguin aplicar lliurement sense afectar l’estabilitat pressupostaria. Bel ha reiterat que l’Executiu espanyol ha d’assumir la derrota i acceptar que estan en minoria. “La responsabilitat la té el Govern espanyol”, ha reblat.

 

 

Madrid, 10 de setembre de 2020

 

Darreres notícies

Elsa Artadi: “El 14-F hem d’assegurar unes eleccions amb les millors garanties sanitàries, que tothom pugui votar i que la informació arribi a tots els electors”

Junts per Catalunya aposta per una reducció del cost de la campanya electoral: “Els partits polítics hem de …

Més informació

Albert Batet reclama més recursos per Catalunya i apel·la a la responsabilitat individual per fer front a la crisi, perquè “retrocedir, no és una opció”

El president del Grup parlamentari sosté que “el problema no és el ‘dumping’ fiscal’, és el dèficit fiscal. …

Més informació

Junts per Catalunya remarca la importància del sector químic al sud de Catalunya i demana fer compatible aquesta indústria amb el futur, la salut i seguretat del territori

Albert Batet apel·la a la responsabilitat col·lectiva per no fer passes enrere en la lluita contra la Covid: …

Més informació

Segueix-nos