Notícies

Totes les notícies

Bel a Montero: “És imprescindible que els ajuntaments puguin utilitzar lliurement els romanents”

El diputat lamenta la falta de calendari i de concreció de Govern amb aquesta qüestió: “passen les setmanes i el compromís no arriba”

 

El portaveu econòmic de Junts per Catalunya al Congrés, Ferran Bel, ha tornat a exigir al Govern espanyol que “permeti als ajuntaments i ens locals poder gastar lliurement els romanents“. El diputat ho ha defensat mitjançant una interpel·lació en el Ple d’aquest dimecres, on ha reclamat a la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, que respongui a tots els alcaldes i regidors que “no comprenen que després d’anys d’esforç, ara que són moments difícils no poden aplicar-ne els beneficis”. “Els romanents són dels ciutadans, perquè són ells els que ho paguen amb una major pressió fiscal“, ha afegit. Bel ha lamentat la “falta de calendari” i de “concreció” de l’Executiu, que no fixa un “criteri clar” al respecte. “Això perjudica clarament la gestió i les actuacions que puguin desenvolupar les corporacions locals per afrontar la crisi econòmica i social derivada de la Covid-19“, adverteix.

 

A més, Bel ha assegurat que “mutualitzar aquests romanents desincentiva la bona gestió en els consistoris” ja que “els estalvis acumulats en alguns ajuntaments suposen una quantia molt important“. De fet, només en l’exercici de 2018 es va calcular que hi havia més de 17.000 milions d’euros en romanents de les corporacions locals. “Els ajuntaments són la primera trinxera i, en aquests moments, hi ha centenars de milers d’alcaldes que pateixen una gran incertesa pel futur de les seves institucions i dels seus ciutadans“, ha dit.

 

El diputat ha insistit que “aquests romanents es puguin utilitzar per a despesa social, per a plans d’ocupació o per ajudar a el petit comerç; ja decidiran els ajuntaments què és prioritari, són adults i responsables “, ha destacat el diputat. “Podran gastar més del 20% per a despesa social en un moment de màxima necessitat?”,ha preguntat a la ministra. Així mateix, el diputat ha explicat que els alcaldes necessiten poder ajornar els impostos municipals sense interessos de demora i rebre fons europeus: “tinguin confiança en els alcaldes i les alcaldesses“, ha subratllat.

 

Madrid

20 de maig de 2020

Darreres notícies

Junts per Catalunya no veu en l’indult una solució al conflicte polític sinó l’exercici del dret d’autodeterminació i l’amnistia

Albert Batet: “És insòlit que al segle XXI un president pugui der inhabilitat per defensar la democràcia i …

Més informació

Albert Batet: “La causa contra el president Torra és una nova mostra de la decadència de la democràcia espanyola”  

El president del Grup parlamentari denuncia que la justícia espanyola actuï de forma “desproporcionada, abusiva i amb una …

Més informació

Cleries retreu a Govern espanyol que parli de memòria democràtica i diàleg mentre l’Estat practica persecució política

“Volen reparar el passat fosc de la guerra civil i la dictadura franquista, cosa que és imprescindible, però …

Més informació

Segueix-nos