Notícies

Totes les notícies

Batet denuncia que Espanya porta el president Torra a judici per defensar la llibertat d’expressió mentre que Europa defensa la immunitat dels eurodiputats

Eduard Pujol denuncia que el Tribunal Constitucional decideixi quins debats es poden fer al Parlament de Catalunya: “Demanem tornar a la política, proposem recuperar la correcció parlamentària”

Anna Tarrés defensa la Llei catalana de l’esport i l’activitat física com una eina que respecta la pluralitat del sector i projecta Catalunya al món com a destinació excepcional pel turisme i la indústria esportiva

El president del grup parlamentari de Junts per Catalunya, Albert Batet, ha denunciat els atacs als drets i llibertats de l’Estat espanyol a Catalunya, amb una Fiscalia que porta el president Torra a judici, que aplica un 155 digital o que investiga el president, el vicepresident i la Mesa del Parlament per permetre debats a la Cambra. I ho ha contraposat a l’Europa que ahir, a través de l’advocat general de la Unió Europea, defensava la immunitat dels eurodiputats: “Oriol Junqueras, el president Puigdemont i Toni Comín haurien d’estar asseguts al Parlament Europeu defensant els més de dos milions de catalans que els van votar a les passades eleccions”.

 

 

Al seu torn de rèplica, el president de la Generalitat Quim Torra, ha mantingut que la primera institució republicana que cal respectar per damunt de tot és la voluntat popular i ha defensat que “s’han de fer prevaldre la defensa dels drets i les llibertats dels catalans”. “La llibertat és una conquesta de tots plegats i la defensaré fins a les últimes conseqüències”, ha dit.

 

La llei de l’esport i l’activitat física, un marc normatiu necessari

La diputada de Junts per Catalunya Anna Tarrés ha remarcat la urgència d’aprovar una llei de l’esport i l’activitat física per delimitar un nou marc jurídic que representi tota la pluralitat del sector i “sigui referent a nivell mundial”. “L’esport català necessita un marc normatiu que atengui les noves necessitats esportives i socials del país”, ha dit Tarrés, després d’apuntar que en els darrers 20 anys la societat i l’esport han canviat molt i “la llei que tenim ara ens ha quedat petita, ens constreny i hem de fer-li noves costures”. “La llei ha de permetre crear l’entorn i l’espai més òptim del sector i ha de facilitar la projecció del nostre país al món i l’impuls d’un model que reconegui Catalunya com a destinació excepcional pel turisme i la indústria esportiva”, ha destacat finalment Tarrés.

 

 

Denuncia de les ingerències del Tribunal Constitucional al Parlament

El portaveu de Junts per Catalunya, Eduard Pujol, ha denunciat les ingerències del Tribunal Constitucional i que un tribunal decideixi quins debats es poden fer al Parlament de Catalunya: “Demanem tornar a la política, proposem recuperar la correcció parlamentària”. “El que denunciem és una greu anomalia democràtica, les idees, els debats i els països no poden viure asfixiats sota l’amenaça de l’amenaça permanent”, ha conclòs.

 

Recupera la intervenció del portaveu de Junts per Catalunya, Eduard Pujol, a través del nostre canal de YouTube:

 

 

Recupera també la interpel·lació de la diputada de Junts per Catalunya, Montse Macià, a la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga:

 

 

I la interpel·lació de la portaveu adjunta de Junts per Catalunya, Gemma Geis, al conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró:

 

 

Barcelona, 13 de novembre de 2019


 

Darreres notícies

Junts per Catalunya porta l’Estat espanyol al TEDH per censurar els debats sobre l’autodeterminació i la monarquia al Parlament

El vicepresident i el secretari primer de la Mesa, Josep Costa i Eusebi Campdepadrós respectivament, al·leguen que s’han …

Més informació

Recull d’activitat trimestral de Puigdemont, Comín i Ponsatí al Parlament Europeu

Els exiliats, eurodiputats de JxCat – Lliures per Europa, fan públiques les seves activitats al Parlament Europeu des …

Més informació

Borràs a Sánchez: “La suspensió del tercer grau demostra que als presos polítics no se’ls administra justícia sinó venjança”

JxCAT exigeix ​​al president de Govern espanyol que consensuï la distribució dels fons europeus per fer front a …

Més informació

Segueix-nos