Notícies

Totes les notícies

Aurora Madaula denuncia davant l’ONU la vulneració dels drets de les preses polítiques i exiliades a l’Estat espanyol

El vicepresident del Parlament, Josep Costa, ha pronunciat una conferència a la Universitat de Hèlsinki, on ha denunciat que a Espanya s’estigui jutjant persones que “van lluitar per aconseguir més democràcia”

 

La diputada de Junts per Catalunya, Aurora Madaula, ha denunciat la vulneració dels drets civils i polítics que pateixen preses polítiques i exiliades per part de l’estat espanyol. Madaula ho ha denunciat a la seu de les Nacions Unides de Nova York, en el marc d’una conferència sobre desafiaments i oportunitats amb què es troben defensores dels drets humans. En presència de diversos membres de les Nacions Unides, Madaula ha demanat quins són els plans dels organismes internacionals en aquest àmbit i les polítiques que s’estan desenvolupant per a protegir aquestes defensores a Catalunya i arreu del món.

En aquesta conferència, que s’emmarca dins les jornades de la 63na edició de la Comissió sobre l’Estat de les Dones, la diputada ha posat l’exemple de la consellera Clara Ponsatí i la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, a l’exili i en presó, i ha lamentat que pateixin una doble repressió: “per ser dones i per ser defensores dels drets humans”. “Són sovint invisibles davant la premsa i a les institucions, i menystingudes per ser dones en la política”, ha lamentat.

Al llarg de la seva intervenció, la diputada de Junts per Catalunya també ha denunciat que “a Catalunya tenim presos polítics que afronten un judici sense garanties democràtiques i exiliats per haver defensat drets humans”, i ha recordat que tant Jordi Sànchez com Jordi Cuixart, “dos activistes defensors de drets humans”, estan en presó preventiva acusats de rebel·lió i sedició “per haver defensat el dret d’autodeterminació i el dret a manifestació”.

 

Denuncia del judici contra els presos polítics a la Universitat de Hèlsinki

El vicepresident primer del Parlament, Josep Costa, ha realitzat una conferència a la universitat de Hèlsinki sobre la situació política i de vulneració de drets civils i polítics a l’estat espanyol. Costa ha lamentat que els presos polítics estiguin assistint a aquest judici quan “només han lluitat per buscar més democràcia, tant a Catalunya com a Espanya”, han donat veu a la societat i han complert amb el mandat a les urnes, un element fonamental en una societat. “Les qüestions centrals d’una societat no les pot decidir un tribunal, ni un govern, sinó la gent”, ha reblat.

En aquesta línia, el vicepresident del Parlament ha assegurat que aquest judici obliga l’estat espanyol a triar entre “perdre l’autoritat o perdre la legitimitat: Si els condemnen, perdran legitimitat tot i mantenir l’autoritat; si els alliberen, perdran l’autoritat tot i mantenir la legitimitat. Faci el que faci l’estat espanyol, sempre perd”, ha sentenciat. En aquest sentit, ha lamentat que Espanya no estigui donant una resposta democràtica a l’aspiració dels catalans que volen decidir el seu futur lliurement i s’ha emparat en exemples com els d’Escòcia o el Quebec per explicar que existeix una sortida democràtica i pactada per a fer-ho.

Finalment, Costa ha reiterat que malgrat els embats de l’estat espanyol a Catalunya, “després de l’1 d’octubre, l’opinió pública internacional va entendre que els catalans anem de debò, que volem la independència i que no ens rendirem”.

 

 

 

 

 

Barcelona, 14 de març de 2019

Darreres notícies

President Puigdemont: “Fem de cada urna un 1 d’Octubre, i omplim-les amb el vot a Junts per Catalunya”

El president Torra reivindica JxCat com els del “sí al diàleg, sí a l’esperit de l’1 d’Octubre i …

Més informació

Laura Borràs: “Cal passar de símbols a accions. Volem legislar en matèria de violència masclista des del Parlament i que les mesures es puguin aplicar”

La número dos de Junts per Catalunya el 28-A ha denunciat que les tres dones mortes per violència …

Més informació

Junts per Catalunya recorda els presos polítics i exiliats durant la diada de Sant Jordi

Laura Borràs apel·la al pacifisme de la jornada i convida Pedro Sánchez a participar a la festa “del …

Més informació

Segueix-nos

Fes-te voluntari

Inscriu-te per sumar-te a la llista de Junts per Catalunya.

Et mantindrem informat de les nostres activitats per correu electrònic.
Hi ha hagut un error en processar la vostra petició. Torneu-ho a intentar més tard.