Notícies

Totes les notícies

Artadi: “La decisió del Suprem és devastadora i un atemptat a la democràcia”

La directora de campanya de Junts per Catalunya denuncia que la decisió de l’alt tribunal de mantenir part del Govern i els presidents de l’ANC i Òmnium a la presó “ens impedeix competir en igualtat de condicions en unes eleccions que no hem demanat nosaltres”

 Elsa Artadi afirma que “la millor resposta és que el 21-D hi hagi un resultat contundent de suport al president que ratifiqui el resultat de l’1 d’octubre”

 

 La directora de campanya de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, ha denunciat avui que la decisió del Tribunal Suprem de mantenir membres del Govern i els presidents de l’Assemblea i d’Òmnium a la presó “és devastadora pels afectats que seguiran presos a Madrid, per les famílies i per la democràcia”.“Aquesta nit comencem la campanya electoral amb presos polítics; en quin país democràtic d’Europa pot estar passant una cosa així?”, s’ha preguntat. I ha deixat clar: “no us deixarem sols, perquè us volem a casa”.

Un cop coneguda la decisió de l’alt tribunal, Junts per Catalunya decidirà en els propers dies si denuncia davant la Junta Electoral Central “l’atemptat contra la democràcia” que suposa tenir presos polítics i el president i part del seu Govern a l’exili. “Tenim en Quim i en Jordi a la presó i el president i part del Govern a l’exili, això ens impedeix competir en igualtat de condicions en unes eleccions que no hem demanat nosaltres, és un atemptat a la democràcia”, ha lamentat la directora de campanya de Junts per Catalunya.

Per Elsa Artadi “la millor resposta” a la decisió judicial “és que el 21-D tinguem un resultat contundent de suport al president que ratifiqui el de l’1-O”. “Aquestes eleccions són una segona volta” de l’1 d’octubre i “necessitem un resultat que permeti restablir les nostres institucions i la normalitat per seguir construint el país que tots ens mereixem”, ha afirmat. I ha insistit: “no ens rendim ni ho farem mai, apel·lem al vot de l’esperança, que avui més que mai és un vot de dignitat i de justícia”.

El 21-D, ha dit la directora de campanya, “hem de reivindicar més que mai el país que no ens mereixem”, perquè “no ens mereixem un país amb líders polítics i civils a la presó i amb el president i parts dels seus consellers a l’exili; una justícia injusta; estar governats per corruptes; que no ens deixin defensar els més vulnerables, que ens vulguin trencar el model d’escola catalana o que no atenguin cap demanda dels empresaris”.

“El resultat haurà de forçar el govern espanyol a negociar”

 Artadi ha afirmat que el resultat del 21-D “haurà de forçar el govern espanyol a seure a la taula de negociació, perquè haurà de reconèixer el resultat d’unes eleccions que ells mateixos han convocat”“Van negar el referèndum de l’1 d’octubre i la brutalitat policial, però ara no podran negar la democràcia d’unes eleccions que ells mateixos estan organitzant”, ha afirmat. I en aquest sentit ha assegurat que “com més força tinguem el 21-D, més poder de negociació tindrem a partir del dia 22”.

La directora de campanya ha denunciat en aquest context la “unilateralitat dràstica, radical i devastadora” de l’Estat espanyol, “aplicant el 155, intervenint  les finances de la Generalitat, tenint presos polítics i obligant part del Govern a estar a l’exili”.

 La decisió del Suprem ha alterat la compareixença d’avui, que s’havia convocat per presentar el programa electoral de Junts per Catalunya al 21D, un programa que reflecteix la diversitat, la professionalitat i la implicació de tots els integrants de la llista per fer de Catalunya el país que ens mereixem”.“Democràcia, prosperitat, cohesió i implementació del mandat democràtic són els quatre eixos que guien el programa electoral”, ha explicat Elsa Artadi.

Darreres notícies

Junts per Catalunya aconsegueix l’aprovació al Congrés de la ‘motxilla austríaca’ per acabar amb la dualitat del mercat de treball

Un error de Podemos permet tirar endavant l’esmena de JxCAT a la comissió de reconstrucció El Congrés ha …

Més informació

La Comissió de Reconstrucció aprova una esmena de Junts per Catalunya perquè les Corporacions Locals puguin utilitzar els superàvits i romanents de tresoreria per la crisi de la Covid-19

Tots els grups excepte el PSOE han donat llum verda a l’esmena, que també inclou la no aplicació …

Més informació

El Parlament insta el Govern a crear un fons extraordinari pel món local per pal·liar els efectes de la Covid-19, a proposta de Junts per Catalunya

Altres propostes de Junts per Catalunya aprovades pel ple també reconeixen la feina de la societat civil i …

Més informació

Segueix-nos