Notícies

Totes les notícies

Artadi aposta per mobilitzar el sòl protegit, per construir més barat, sense perdre la titularitat municipal, i que sigui l’Ajuntament qui marqui el preu del lloguer

La candidata de Junts per Catalunya a Barcelona critica que Ada Colau arribés donant esperances a gent que tenia necessitats i ara torni, en campanya, amb promeses falses i generant il·lusions que no tindran una solució pràctica

 

El candidat número 5, Albert Civit, aposta per recuperar i tornar a impulsar la gestió del sòl, relacionada amb l’habitatge, i lamenta que s’hagin perdut 4 anys, “perquè la regidora d’Urbanisme ha anat per un costat i el d’Habitatge, que plega, per l’altre”

 

La candidata de Junts per Catalunya a Barcelona, Elsa Artadi,  aposta per mobilitzar el sòl protegit, per construir més barat, sense perdre la titularitat municipal, i que sigui l’Ajuntament qui marqui el preu del lloguer. Artadi critica que Ada Colau arribés al govern donant esperances a gent que tenia necessitats i ara torni, en campanya, amb promeses falses i generant il·lusions que no tindran una solució pràctica. El candidat número 5, Albert Civit, aposta per recuperar i tornar a impulsar la gestió del sòl, relacionada amb l’habitatge, i lamenta que s’hagin perdut 4 anys, “perquè la regidora d’Urbanisme ha anat per un costat i el d’Habitatge, que plega, per l’altre”.

 

Acompanyada d’Albert Civit, candidata número cinc, i d’altres candidats, ha presentat les mesures que Junts per Catalunya a Barcelona proposa per fer front al repte de l’habitatge (vegeu document adjunt). “Ho fem des d’aquí, el barri de la Marina del Prat Vermell, al costat d’unes construccions que no acaben de tirar endavant; per reclamar i denunciar que la gran mentida del govern d’Ada Colau ha sigut l’habitatge”. “Van arribar donant esperances, generant il·lusió a la gent que tenia una necessitat, que s’han demostrat falses”, ha afirmat explicant que Barcelona ne Comú va arribar al govern dient que hi havia 80.000 pisos buits que no existien, que farien 8.000 pisos de protecció oficial, n’han fet 700, i que era  qüestió de voluntat política aturar els desnonaments, i n’hi ha hagut 12.000.

 

Ara, en campanya, tornem una altra vegada a les promeses falses, i generant unes il·lusions que no tindran una solució pràctica. Artadi ha assenyalat que el govern municipal ha posat molt èmfasi en la reserva del 30%, “és una mesura que ha d’anar acompanyada de moltes altres perquè només amb aquesta mesura, es trigaria 100 anys per mobilitzar i generar prou habitatge per resoldre el problema”.

 

També ha retret el govern que digui que es podran controlar els lloguers amb un ‘decretazo’; hi ha ciutat, com París, que ho han intentat i no ha donat bon resultat; “sense mesures que ho acompanyin o l’incentivin, només farem que es retirin els pisos de lloguer i fer més gran el problema”.

 

Segons la candidata s’ha arribat a la situació actual, per fracàs d’Ada Colau, “però també pels governs socialistes i les seves polítiques fracassades durant mes de trenta anys amb governs juntament amb ICV i ERC, que es van dedicar a especular amb el sòl públic, i vendre els habitatges de protecció oficial”.

 

Artadi ha recordat que el mateix regidor d’Habitatge del govern dels Comuns plega reconeixent que no han pogut solucionar res; i ha afegit que “encarem aquestes eleccions sabent que avui també ha plegat del govern la regidora Mercedes Vidal, de fet ho va fer el 25 d’abril, i el govern municipal que hauria de ser el govern de la transparència, no informa”.

 

Per Artadi calen  mesures urgents, per atendre les famílies que estan a la mesa d’emergència, “hi ha instruments que el govern municipal decideix no fer servir”; i fer polítiques més àmplies a favor del lloguer assequible, mobilitzar el sòl que té l’Ajuntament, per construir més barat, sense perdre la titularitat municipal i aleshores sí, permetent una construcció més barata i que sigui l’Ajuntament qui marqui els preus d’aquests lloguers assequibles i quines famílies hi ha de tenir accés. I sobretot, ha afegit, “cal que deixem de mentir i de fer falses promeses” i ha reclamat un acord de ciutat sobre l’habitatge, “que sobrepassi mandat i partits perquè si no ens en sortirem i no aconseguirem donar resposta a les necessitats de la ciutadania”.

 

Tot seguit ha intervingut Albert Civit, arquitecte i número vinc de la candidatura. “Estem al barri de la Marina del Prat Vermell, on no s’ha fet res en els últims 4 anys”, ha dit Civit, que ha explicat que al barri hi ha 10.000 habitatges pendents de desenvolupar, dels quals el 48%, 5.000, són de protecció; “però podríem anar a La Sagrera, Vallcarca, Hospital Militar i d’altres llocs on tampoc s’ha fer res”. Civit ha criticat que, per motius electoralistes de BeC i del PSC, no s’aprovés al Parlament el Decret llei del Govern de la Generalitat de mesures urgents per millorar l’accés a l’habitatge, “ja podríem estar obligant als privats a fer lloguer”.

 

L’objectiu, ha explicat el candidat, ha de ser crear les condicions perquè els lloguers estiguin per sota del preu de mercat, un 25% i un 30%, que és el que la gent pot arribar a pagar en aquests moments. “Amb la gestió del sòl, relacionada amb l’habitatge, s’han perdut 4 anys, perquè la regidora d’Urbanisme ha anat per un costat i el d’Habitatge,  que plega, per l’altre; s’ha de recuperar i s’ha de tornar a impulsar”.

 

Artadi ha insistit que venim de 4 anys que han estat “més proclames electoralistes que solucions” i ha afegit que “hi ha marge per controlar els lloguers amb preus més barats, fent servir incentius fiscals, l’índex de referencia que el va fer la Consellers Borràs; si ho intentem a cop de ‘decretazo’, no ens en sortirem”

 

 

 

 

Barcelona, 14 maig de 2019

Darreres notícies

Jordi Sànchez: “Si cal incrementarem el conflicte per guanyar el diàleg que ara es nega i després guanyar la solució al conflicte: l’autodeterminació”

(Entrevista a l’Agència Europa Press)   El diputat de Junts per Catalunya al Congrés, Jordi Sànchez, ha assegurat …

Més informació

La consellera Budó demana anar massivament a la manifestació de l’11-S perquè “la Diada ha d’anar més enllà dels partits”

(Entrevista a l’Agència Europa Press) La consellera de la Presidència i portaveu de la Generalitat, Meritxell Budó, ha …

Més informació

Jordi Sànchez: “La competència electoral entre independentistes ho contamina tot i pot convertir-se en la causa de grans ineficiències i ineficàcies de la sobirania”

(Entrevista a l’Agència Europa Press) El diputat de Junts per Catalunya al Congrés Jordi Sànchez ha rebutjat un …

Més informació

Segueix-nos

Fes-te voluntari

Inscriu-te per sumar-te a la llista de Junts per Catalunya.

Et mantindrem informat de les nostres activitats per correu electrònic.
Hi ha hagut un error en processar la vostra petició. Torneu-ho a intentar més tard.